10 citaten over opnieuw beginnen

10 citaten over opnieuw beginnen

Laatste update: 21 januari, 2018

Keer op keer brengt het leven ons terug naar de kust, waar verwarring het enige is dat er is. Zoals wanneer we door blijven gaan met een taak en we ons realiseren dat deze helemaal niet werkt, en het beter zou zijn om terug te keren naar het begin, of wanneer we geconfronteerd worden met het definitieve verlies van een geliefde, of van een droom, of van een realiteit die we leuk vonden. Het is een moment waarop het horen van citaten over opnieuw beginnen ons veel kan helpen.

Eigenlijk zijn de woorden ‘begin’ en ‘einde’ constructies van onze geest. In elke minuut van het leven beginnen en eindigen we iets. Zowel biologisch als psychologisch gaan we altijd vooruit. Er zijn altijd veranderingen, en misschien zijn er maar twee uitersten waarover we echt kunnen zeggen dat iets in absolute zin begint en eindigt: wanneer we worden geboren en wanneer we sterven.

“De eerste stap brengt je niet waar je heen wilt, maar het neemt je mee van waar je bent”.

-Anoniem-

Het leven is als een voetbalwedstrijd: ‘het is pas voorbij als de scheidsrechter het laatste fluitsignaal geeft’. Daarom is het nooit te laat om opnieuw te beginnen. Er zijn veel voorbeelden van mensen die dit probeerden te doen, zelfs op zeer gevorderde leeftijd, en die het is gelukt. Velen van hen lieten ons mooie citaten achter om opnieuw te beginnen. Dit is bijvoorbeeld een mooie uitspraak van CS Lewis:

“Je bent nooit te oud om een ​​ander doel te stellen of een nieuwe droom te dromen”.

-CS Lewis-

Het is een terugkerende situatie om oog in oog te staan ​​met de keuze om opnieuw te beginnen. Het is niet zo eenvoudig om te accepteren dat iets belangrijks is geëindigd en dat, op de een of andere manier, alles nu moet worden achtergelaten. Opnieuw beginnen vraagt ​​om moed en ook om motivatie. Daarom hebben we tien citaten over opnieuw beginnen gevonden die je met kracht zouden kunnen vullen als alle wegen afgesloten zijn.

Streef naar het buitengewone in het leven, en als de dingen mislukken laat je dan inspireren door deze citaten over opnieuw beginnen

Citaten over opnieuw beginnen

Er zijn momenten waarop we voor overweldigende verliezen staan. Dit gebeurt wanneer iemand sterft of voorgoed vertrekt. Ook als we bijvoorbeeld onze baan kwijtraken, een woning die we echt nodig hadden, of een grote hoeveelheid geld. Het zijn deze gelegenheden die ons het gevoel geven dat we opnieuw moeten beginnen en dat we het bovendien helemaal opnieuw moeten doen.

Het moeilijkste deel is de eerste stap zetten. Het betekent het verlies accepteren en een nieuw pad inslaan. Het vraagt ​​om besluitvorming, moed en energie. Daarom aarzelen we vaak om een ​​nieuwe weg in te slaan. Het is echter belangrijk om stil te staan bij enkele van die citaten over opnieuw beginnen die grote filosofen ons hebben nagelaten:

“Een reis van duizend mijl begint met één enkele stap”.

-Lao Tzu-

Angst is onze grootste vijand wanneer we opnieuw proberen te beginnen. Dit is normaal. Op momenten dat onze angst ons overweldigt is het echter de moeite waard om te luisteren naar de woorden van Joseph Campbell, een groot denker, die ons eveneens prachtige citaten heeft nagelaten om opnieuw te beginnen. Hij waarschuwt ons dat gevaren soms alleen in onze verbeelding bestaan. Dat de meest kostbare dingen zich vaak precies aan de andere kant van onze angsten bevinden. Dit citaat van Campbell vat het samen:

“De grot die je vreest te betreden, bevat de schat die je zoekt”.

-Joseph Campbell-

Opnieuw beginnen na een fout

Er zijn andere momenten waarop de noodzaak om opnieuw te beginnen niet begint met verlies, maar vooral met falen. Zoals toen we probeerden een nieuw bedrijf te starten en alles fout begon te gaan, totdat het een punt bereikte waarop het onmogelijk leek om door te gaan.

Falen laat een stempel achter op ons vertrouwen en ons verlangen om te slagen. Het is niet makkelijk om de energie te verzamelen die je nodig hebt om opnieuw te beginnen, om het opnieuw te proberen. Dat is wanneer die grote capsules van wijsheid die ons werden nagelaten door geweldige personages uit de geschiedenis belangrijk worden. Dit zijn enkele van hen:

“Er is niets verloren als je de moed hebt om te verkondigen dat alles verloren is en je opnieuw moet beginnen”.

-Julio Cortázar-

“Falen is gewoon de mogelijkheid om opnieuw te beginnen, maar dan slimmer”.

-Henry Ford-

“Niemand kan teruggaan en een nieuw begin beginnen, maar iedereen kan vandaag beginnen en een nieuw einde maken”.

-Maria Robinson-

We hebben moed nodig om toe te geven dat we gefaald hebben. We hebben ook moed en kracht nodig om te begrijpen dat geen enkele mislukking het einde is. Integendeel: fouten zijn geweldige leraren die ons helpen groeien. We moeten leren om van fouten een bron van wijsheid te maken.

Laat je kussen door de zon, en als de dingen mislukken laat je dan inspireren door deze citaten over opnieuw beginnen

Begin en einde zijn relatief; opnieuw beginnen is altijd mogelijk

De concepten van begin en einde zijn zeer relatief. Het leven heeft zijn cycli. In de winter eindigt alles, maar in de lente begint alles weer opnieuw. Dit is wat prachtig wordt uitgedrukt in dit citaat van Lao Tzu: “Wat de rups het einde noemt, noemt de rest van de wereld een vlinder”.

Dat is wat we zijn, een eeuwig einde en een oneindig begin. Op de een of andere manier begint niets en eindigt er niets. Het enige wat is, zijn processen die plaatsvinden, waar taken zijn die leiden tot andere taken. Dit is waaraan Pedro Alborán ons in dit citaat herinnert:

“Het bereiken van het einde betekent niet het einde. Vaak vraag ik me af of het beëindigen van iets slechts het begin is van een nieuw pad. En die vraag daagt me uit om opnieuw te beginnen. “

-Pablo Alborán-

Het vinden van de kracht om opnieuw te beginnen, helpt ons te geloven dat iets opnieuw proberen de moeite waard is. Het leven vereist dat we kunnen groeien. Ervaring, en daarmee kennis over de kunst van het leven, wordt alleen verkregen door te leven. En nieuwe paden roepen ons op om de hartslag van het leven te voelen. Om onszelf te vernieuwen en nieuwe werkelijkheden te ontdekken. Net zoals Mark Twain weerspiegelde:

“Over twintig jaar zul je meer teleurgesteld zijn over de dingen die je niet hebt gedaan dan over de dingen die je wel hebt gedaan. Dus gooi de ankers los. Zeil weg van de veilige haven. Vang de wind in je zeilen. Verken. Droom. Ontdek.”

-Mark Twain-

Wat de rups het einde noemt, noemt de wereld een vlinder

Laten we niet vergeten dat niets eeuwig duurt. Dat de eindes en verliezen deel uitmaken van het leven. Vroeg of laat zullen we geconfronteerd worden ​​met de noodzaak om opnieuw te beginnen. Het is op die momenten dat het mogelijk wordt om fouten te corrigeren, acties aan te passen en doelen te stellen. Opnieuw beginnen omvat altijd de magie, evenals de emotie, van een nieuwe kans. Wellicht ook interessant voor jou

Neem de tijd die je nodig hebt om opnieuw te beginnen
Verken je geest
Lees het op Verken je geest
Neem de tijd die je nodig hebt om opnieuw te beginnen

Opnieuw beginnen houdt onder andere in dat je bepaalde dingen moet afronden en los moet laten. Neem hier de tijd voor en bereid je er goed op voor.