5 overtuigingen die ervoor zorgen dat je de verkeerde partner kiest

5 overtuigingen die ervoor zorgen dat je de verkeerde partner kiest

Laatste update: 15 december, 2016

Wat was de laatste keer dat je een slechte relatie hebt gehad? Ben je het type persoon dat altijd relaties met hetzelfde soort mensen aangaat? De een hetzelfde als de andere? We zijn allemaal door een relatie gegaan die niet de beste was. Misschien waren er ruzies, onenigheden, slechte momenten of besefte je gewoon dat de persoon heel anders was dan je dacht dat hij was.

Dit is heel normaal. De interactie met verschillende soorten mensen maakt deel uit van het opgroeien en vooruit komen in het leven. Maar als je in je hele leven steeds relaties hebt gehad die uiteindelijk de verkeerde keuze voor je bleken te zijn, dan kan er een dieper probleem achter zitten. Hieronder gaan we een aantal van de meest voorkomende overtuigingen opsommen die ertoe leiden dat mensen de verkeerde partner kiezen.

1. Ik zoek mijn “wederhelft”

We hebben veel gepraat gehoord over onze “wederhelft” en het hele idee dat je iemand anders nodig hebt om compleet te zijn. Dit is een voorstelling die je meer kwaad doet dan je denkt.

Citroen

Om maar direct te zijn: het idee van een “wederhelft” laat je denken dat je niet compleet bent en dat je iemand anders nodig hebt om betekenis te vinden in je leven. Als je je leven op basis van dit idee leidt, zul je je wanhopig voelen om naar die geweldige persoon te zoeken die je zin en betekenis zal geven.

Onthoud dat je niemand nodig hebt om je aan te vullen of je compleet te maken. Je bent compleet vanaf de dag dat je voet op deze aarde zet. Wat je nodig hebt, is om iemand te vinden die je zal helpen groeien zonder je persoonlijkheid te veranderen en die zal waarderen wie je echt bent.

2. De tijd verstrijkt voor me

Tot een paar jaar geleden werd alleen blijven tot na de leeftijd van 30 of 40 afgekeurd. Daarom was het niet vreemd voor veel mensen, vooral vrouwen, om de fout te maken om te accepteren om bij de verkeerde persoon te blijven. Het goede van het leven in deze huidige tijd is dat het niet nodig is om aandacht te besteden aan deze conventies.

Ons advies voor jou is om je geen zorgen te maken over je leeftijd of oneindige eenzaamheid. De juiste persoon zal precies op het juiste moment langskomen. En als hij niet langskomt, is dat ook oké. Je zal meer tijd hebben om door te brengen met je dierbaren.

3. Ik moet iemand redden om mijn leven betekenis te geven

Waren je vorige relaties met mensen die slechte of ongezonde gewoonten hadden? Heb je geprobeerd om deze mensen te veranderen, maar eindigde dat alleen maar met jezelf pijn doen? Het is oké om je zorgen te maken over andere mensen, maar je moet leren om er op het juiste moment mee op te houden.

Geloven dat je je partner een beter mens kunt maken, zal je ongelukkig maken. Het is nog erger als die persoon problemen heeft met verslaving of negatief gedrag. Sommige mensen denken dat ze het leven van hun dierbaren kunnen veranderen en verbeteren, maar je kan iemand die niet geholpen wil worden niet helpen.

Als je je echt nuttig wilt voelen, bied je hulp dan aan iemand aan die het nodig heeft, maar stop er niet meer inspanning in dan echt nodig is. Voordat je andere mensen beschermt, moet je eerst zelf in orde zijn. Misschien moet je je afvragen waarom je anderen wilt helpen. Vind het antwoord en help jezelf eerst.

4. Dit is het beste dat ik kan krijgen

Wat denk je dat je verdient? Geloof je dat je het niet waard bent om iets beters te vinden? Ongeacht je omstandigheden, je beperkingen of je angsten als het gaat om het vinden van een partner, hoeft je geen genoegen te nemen met zomaar iemand.

Mensen met een laag gevoel van eigenwaarde hebben de neiging om welke relatie dan ook te accepteren, hoe slecht deze ook is, zolang ze zich maar vergezeld voelen. Zolang je dit idee in je hoofd houdt, zal je in problematische relaties zitten die je niet in het minste zullen helpen.

Kom uit deze dynamiek door naar activiteiten te zoeken die je vervullen of omring jezelf met mensen die je echt waarderen. Als je het nodig hebt, zoek dan professionele hulp.

Liefdesverdriet

5. Hij/zij heeft alle karakteristieken van een ideale partner

Soms leven we samen met mensen die perfect lijken in de ogen van onze familie, maar het feit dat iemand aan bepaalde eisen voldoet, betekent niet dat hij de beste optie is. Een succesvolle relatie is gebaseerd op het respect dat de twee mensen voor elkaar hebben, op echte communicatie en oprechte wederzijdse bewondering.

Dit zijn de vijf redenen waarom je altijd naar de verkeerde partner of kameraad zoekt. Als je verkeerd hebt gekozen, maak je dan geen zorgen, want je kunt altijd je situatie veranderen of aanpassen. Aarzel niet om hulp te zoeken als je denkt dat het nodig is. Sommige gewoonten kunnen niet zo makkelijk verbroken worden.


Deze tekst wordt alleen voor informatieve doeleinden aangeboden en vervangt niet het consult bij een professional. Bij twijfel, raadpleeg uw specialist.