De 7 beste boeken voor zelfhulp en zelfverbetering

De 7 beste boeken voor zelfhulp en zelfverbetering

Laatste update: 19 september, 2016

Als we willen werken aan onze persoonlijke ontwikkeling, vinden we de beste gereedschappen binnenin onszelf.

Maar, omdat het gemakkelijker is om het goed te doen met behulp van alle beschikbare middelen, hebben we een lijst samengesteld van de 7 beste boeken voor zelfhulp en zelfverbetering om het proces gemakkelijker te maken.

Wat zijn de beste en meest aanbevolen boeken voor zelfhulp en zelfverbetering?

1. Unlimited Power door Tony Robbins

Voor degenen onder ons die dromen van een beter leven, laat Unlimited Power ons zien hoe we de fantastische kwaliteit van het leven dat we willen en verdienen, kunnen bereiken. Anthony Robbins laat zien hoe we, door middel van het benutten van de kracht van de geest, kunnen doen, hebben, bereiken en creëren wat we willen in ons leven.

Dit revolutionaire boek, met meer dan 1 miljoen verkochte exemplaren, laat ons stap voor stap zien hoe je emotionele vrijheid en zelfvertrouwen kunt bereiken.

2. Emotional Intelligence door Daniel Goleman

In zijn boek Emotional Intelligence stelt Daniel Goleman dat het ontwikkelen van emotionele intelligentie een van de belangrijkste dingen is die we kunnen doen om succesvol te zijn in zowel ons persoonlijke als ons professionele leven.

Hij presenteert baanbrekende informatie over deze vorm van intelligentie en verwerpt conventionele ideeën over de betrouwbaarheid van IQ-testresultaten. Het boek is vertaald in meer dan 40 talen en heeft ongeveer 5 miljoen verkochte exemplaren wereldwijd.

Boek

 

3. Your Erroneous Zones door Wayne Dyer

Wayne Dyer vertelt ons hoe we negatieve gedachten kunnen voorkomen en aan ze kunnen ontsnappen en daarmee de controle over ons leven kunnen krijgen.

Het boek is gebaseerd op de theorie dat iedereen een set van slopende emoties heeft, waar schuld en zorgen onder vallen.

In zijn boek helpt Dyer ons de gedachten te identificeren die ons verhinderen om vooruit te komen en helpt hij ons om te zien dat dit soort emoties niet nuttig zijn in ons leven van alledag, maar in plaats daarvan ons alleen in staat stellen om verdriet en depressie toe te laten.

Dit boek brak het wereldrecord door de verkoop van ongeveer 35 miljoen exemplaren wereldwijd.

4. Good Luck door Álex Rovira

Álex Rovira deelt een magisch sprookje met ons. Het is een metafoor waarin hij inspanning, doorzettingsvermogen, en ons vermogen om nooit op te geven bespreekt. Het boek geeft een grote levensles voor ons leven van elke dag.

5. Rich Dad Poor Dad door Robert Kiyosaki

Kiyosaki’s boek beschrijft hoe je financiële vrijheid kunt bereiken. Het boek is uitgegroeid tot een van de belangrijkste boeken voor financiële coaches en managers. Dit boek leert ons om ons perspectief op geld te veranderen en ons persoonlijke leven om te draaien.

6. Stories to Think About door Jorge Bucay

Jorge Bucay deelt een reeks van verhalen die dienen als metaforen voor situaties in het dagelijks leven en onze dagelijkse routines.

Hier is een video van een interview die Bucays vertelstijl beschrijft, zoals die wordt gevonden in het boek:

7. Man’s Search for Meaning door Viktor Frankl

Dit is een van de meest krachtige zelfhulpboeken, omdat het gebaseerd is op de waargebeurde ervaringen van de auteur, Viktor Frankl. Hij heeft drie jaar lang in een nazi-concentratiekamp overleefd en leefde met het hartzeer van het verliezen van zijn volledige familie.

In het boek vertelt Frankl hoe, ondanks de moeilijkheden en ongunstige omstandigheden, het mogelijk is om verder te gaan als we betekenis vinden in ons leven.

Dit boek is verplichte lectuur op veel scholen en universiteiten ter wereld.

Als je de kans hebt gehad om een van de boeken op deze lijst te lezen, deel dan je mening over het boek en, nog beter, wat je ervan geleerd hebt!


Deze tekst wordt alleen voor informatieve doeleinden aangeboden en vervangt niet het consult bij een professional. Bij twijfel, raadpleeg uw specialist.