Ik ben sterk omdat ik ooit zwak was

Ik ben sterk omdat ik ooit zwak was

Laatste update: 02 augustus, 2016

Ik ben sterk omdat ik ooit zwak was. Ik ben waakzaam omdat ik ben verraden. Ik lach omdat ik ooit verdrietig was en ik leef in het heden omdat de toekomst onzeker is.

Ik heb diep in de put gezeten en ik heb de ruige grond onder mijn voeten gevoeld. Het leven is moeilijk voor me geweest. Ik ben altijd een kwetsbaar persoon geweest en zal dat ook altijd blijven. Ik ben diep gewond geweest. Mijn hart is gebroken geweest vanwege onrecht en verraad. Ik heb maar een paar van de klappen die ik heb gekregen weten te ontwijken.

Ik lijd zo ernstig aan angst en hopeloosheid dat ik ze wel moet confronteren. Ik heb het lijden niet mijn leven laten overnemen, maar ik worstel er nog steeds mee om van die last af te komen, die zoveel onbalans heeft veroorzaakt waar ik doorheen ben gegaan.

Ik ben door dit alles gegroeid. Daarom zie je nu een sterk persoon voor je, die momenten van zwakte heeft gehad en altijd zal blijven houden. Ik kan er niet aan ontsnappen en ik ben er klaar voor om dapper te accepteren wat de toekomst me te bieden heeft.

Ik heb me gerealiseerd dat we veel kunnen leren als  we geconfronteerd worden met moeilijke momenten. We kunnen niet teruggaan naar de eerste pagina van ons boek om alles opnieuw te doen, dus het is belangrijk om een manier te vinden waarop we herboren kunnen worden en verder kunnen gaan met het schrijven van onze verhalen.

Sneeuwwitje

Tranen genezen de ziel

Laat me zwak zijn en huilen vandaag en morgen zal ik weer sterk zijn. Soms moeten we huilen en weten we niet waarom. We hebben de neiging onze tranen te onderdrukken uit angst dat anderen er iets van vinden of gewoon omdat we denken dat huilen ons zwak maakt. Maar door te huilen kunnen we uitdrukken wat we in ons hart voelen.

Soms huilen mensen niet omdat ze zwak zijn, maar omdat ze zo lang sterk hebben moeten zijn en dit ze heeft uitgeput.

In het algemeen is het goed om te huilen als je dat nodig hebt, omdat het je kan helpen de angst te verlichten die onze problemen veroorzaken.

Tranen

Leer van tegenspoed

“Ik begon het verlangen te voelen om weer te leven toen ik ontdekte dat mijn leven iedere betekenis zou kunnen aannemen die ik zou willen.”

-Paulo Coelho-

Het leven is als een pad gevuld met bloemen en stenen. Het goede en het slechte is er zodat we kunnen doen wat we moeten doen. We moeten sterk zijn en de dingen die we leren accepteren, de storm overwinnen en onszelf bevrijden van de wrok en pijn; dat is veerkracht.

Als we worden geconfronteerd met tegenslag worden we gedwongen ons te ontwikkelen. Dit is iets dat mensen die veel hebben geleden goed kennen, omdat we beter nadenken over onze grenzen en capaciteiten als we een moeilijke tijd hebben doorgemaakt.

Dit is het verschil tussen school en leven. Op school leer je eerst een les en daarna wordt je getest. In het leven krijg je eerst de test en daarna leer je pas de les.

Verdriet

De slechte momenten in het leven zijn duidelijk: je moet zoeken naar de goede momenten

Niemand kan teruggaan en opnieuw beginnen, maar iedereen kan nu beginnen en een nieuw einde creëren.

Alles in het leven is tijdelijk, dus geniet van de goede dingen, want ze zullen niet eeuwig duren. En als dingen niet goed gaan, maak je dan geen zorgen, want ook dat duurt niet eeuwig. Tegenslag en lijden maken deel uit van het dagelijkse leven, dus we moeten ervoor open staan om van de pijn te leren, want we kunnen het niet vermijden, hoe graag we dat ook zouden willen.

Mensen zeggen dat pijn overgaat als je de les ervan hebt geleerd, maar de lichamelijke en geestelijke littekens blijven. Het is niet dat mensen die hebben geleden hun angsten en pijn hebben overwonnen, maar ze hebben ervan geleerd dat wonden die je niet erkent niet genezen.


Deze tekst wordt alleen voor informatieve doeleinden aangeboden en vervangt niet het consult bij een professional. Bij twijfel, raadpleeg uw specialist.