Vijf redenen om om zes uur 's ochtends op te staan

Vijf redenen om om zes uur 's ochtends op te staan

Laatste update: 11 juli, 2016

Gedurende ons leven, in het mijne sowieso en waarschijnlijk ook in het jouwe, horen we miljoenen keren het gezegde ‘de morgenstond heeft goud in de mond’. Dit gezegde moedigt ons aan om vroeg op te staan en kan worden ingezet om ons te onderwijzen of om je leven op professioneel vlak te verbeteren zodra je begonnen bent aan je carrière.

“Slaap niet om uit te rusten, maar om te dromen. Dromen worden namelijk gedroomd om vervuld te worden.”

-Walt Disney-

Eghosa Aihie, een professionele blogger, dacht hier hetzelfde over, waardoor hij ertoe aangezet werd om het gezegde en de gewoonte zelf te bewijzen door er een echt onderzoek aan te wijden. Het proces achter Aihies onderzoek was dat hij twee jaar lang elke ochtend om zes uur opstond.

Het resultaat hiervan? Deze gewoonte veranderde zijn leven.

De auteur omschrijft vijf dingen die zijn motivatie om vroeger op te staan in stand hielden. Ik nodig je uit om het zelf eens te proberen, te zien wat er gebeurt en ons op de hoogte te houden van hoe het voor je verloopt.

Wat zijn de vijf redenen om ’s ochtends om zes uur op te staan?

1. Je hebt meer tijd om na te denken over wat je wilt

Op een dag realiseerde ik me dat ik het voor mezelf onmogelijk maakte om mijn doelen te bereiken, omdat ik nooit in staat was om me werkelijk goed te concentreren. Door je dag op een georganiseerde en rustige manier te beginnen en door precies te weten waar je die dag je energie in moet steken, kun je makkelijker vooruitkomen en blokkeer je jezelf niet door tijd te verliezen of doordat je gedachtes afdwalen.

Wetenschappelijke studies tonen aan dat je hersenen in de eerste paar uur in de ochtend het beste functioneren. Maak daarom gebruik van deze uren waarin je veel beter in staat bent om je geest te controleren. Profiteer en bouw wat emotionele kracht op voor later, het moeilijkere gedeelte van je dag.

Vrouw

2. Je zult meer tijd hebben om je dag te organiseren

Als je ’s ochtends vroeg opstaat, zul je veel meer tijd hebben om je werkdag van te voren goed te organiseren, zonder ergens aan te moeten beginnen en zonder afleidingen.

Hierdoor zul je beter in staat zijn om je plannen voor die dag effectief uit te voeren.

Bovendien is het zo dat wanneer je met een vermoeide geest je dagelijkse planning maakt, je het gevaar loopt om deze planning veel te overweldigend te maken en dat je bij het maken van je plan veel minder efficiënt bent. Wat je daarom het beste kunt doen, is ’s nachts goed uitrusten en dan de volgende dag volledig herladen, rustig en met een frisse geest aan je planning beginnen.

3. Het is de perfecte tijd voor lichaamsbeweging

Wanneer je begint om ’s ochtends om zes uur op te staan, zul je geen excuses meer hebben om niet naar de sportschool te gaan. Door zo vroeg op te staan, zul je een paar extra uurtjes hebben om te doen wat je wilt voordat je aan je werkdag moet beginnen.

Daarnaast zullen de endorfines die je lichaam aanmaakt door een beetje ochtendgymnastiek te doen gedurende de dag je voornaamste bron van energie zijn. Hierdoor zul je in staat zijn te genieten van een dag vol positiviteit en blijdschap in relatie tot alles wat je onderneemt.

4. Weet je nog steeds niet wat het betekent om te ontbijten? Daar kun je dan nu achter komen

Je hebt ongetwijfeld wel vaker gehoord hoe belangrijk de eerste maaltijd van de dag – het ontbijt – is om ervoor te zorgen dat je vol energie van je dag kunt genieten. Wanneer je genoeg tijd hebt om van een gezond ontbijt te genieten, zul je in staat zijn om het verlies aan energie waar je lichaam gedurende de dag mee te maken krijgt goed aan te kunnen.

Een studie uitgevoerd door de Johns Hopkins Bloomberg School of Public Health toont aan en bevestigt op wetenschappelijke manier dat je je lichaam, wanneer je tijd vrijmaakt om langzaam en gezond te ontbijten, een routine en gewoonte aanleert die uitermate heilzaam is voor je gezondheid.

Vergeet niet dat je lichaam brandstof nodig heeft om ’s ochtends en gedurende de rest van de dag optimaal te kunnen presteren.

Ontbijt

5. Het geheim van succesvolle mensen

“Iemand die voorspoed wil hebben, moet beginnen om vroeg op te staan.”

-Anoniem-

Veel mensen die groot succes hebben op zowel persoonlijk als professioneel vlak staan voor zes uur ’s ochtends op.

Jack Dorsey, de oprichter van Twitter, bevestigt in een interview voor New York Magazine dat hij zijn dagen om half zes ’s ochtend begint. In dit interview deelde hij ook dat hij deze ochtenduren gebruikt om te mediteren en een paar kilometer te rennen.

De oprichter van Virgin Group, Richard Branson, gaf in een interview voor Business Insider aan dat ook hij vroeg opstaat, om kwart voor zes ’s ochtends, zodat hij tijd heeft om een beetje te sporten en gezond te ontbijten.

Wanneer je om zes uur ’s ochtends opstaat, zul je zeker weten altijd drie stappen vooruit zijn op alles om je heen en gedurende de dag veel rustiger en meer ontspannen zijn.

Door jezelf deze extra tijd te geven en je dagelijkse bezigheden op een rustige en efficiënte manier uit te voeren, zal dit je creatieve potentie ten goede komen en in je naar boven halen en ervoor zorgen dat je veel zelfvertrouwen ontwikkelt.

Dit brengt ons allemaal tot de conclusie dat vroeg opstaan de perfecte manier is om de wereld aan te kunnen. Ik zal dan ook zeker weten beginnen om deze gewoonte in mijn dagelijkse leven op te nemen. Wat jij?


Deze tekst wordt alleen voor informatieve doeleinden aangeboden en vervangt niet het consult bij een professional. Bij twijfel, raadpleeg uw specialist.