5 lessen die je sterker zullen maken

5 lessen die je sterker zullen maken

Laatste update: 07 november, 2016

Sterk zijn betekent niet dat we gewicht kunnen heffen als een bodybuilder; het is eerder de mogelijkheid om alle omstandigheden in ons leven te confronteren. Het kan misschien nogal idealistisch klinken, maar het is mogelijk om de kracht te krijgen die nodig is om alle obstakels te overwinnen.

Het is niet genoeg om ons bewust te zijn van en vertrouwen te hebben in onze mogelijkheden; we moeten ook weten hoe we ze in praktijk kunnen brengen wanneer het nodig is. Tegelijkertijd moeten we hard werken om nieuwe vaardigheden te ontwikkelen die ons zullen helpen om sterker te zijn.

Let goed op de verwachtingen die je hebt van mensen, gebeurtenissen en jezelf. Te veel optimisme is niet altijd iets positiefs, omdat het kan leiden tot frustratie als de taak niet af wordt gemaakt.

Groei

In plaats van volledig te veranderen en een die hard pessimist te worden, kan je het leven zien door een meer realistische lens. Dit zal je zonder twijfel niet alleen toestaan om je doelen te bereiken, maar ook om de kwetsbaarheid en pijn te vermijden die slecht nieuws of teleurstelling kunnen veroorzaken.

Houd de volgende levenslessen in gedachten. Deze lessen moeten binnen handbereik worden gehouden door iedereen die sterker, productiever en bewuster wil zijn.

1. Er zou geen morgen kunnen zijn

Wat betekent dit? Moeten we denken dat we binnenkort doodgaan? In geen geval. Wat echter belangrijk is om te beseffen, is dat het enige dat we “zeker” hebben, het heden is. Het verleden is al voorbij en de toekomst blijft onzeker.

Misschien denk je dat dit een droevige les is, maar als je je emoties opzij zet en erover nadenkt, zal je merken dat het helemaal waar is. Plan niets voor morgen als je niet weet dat hij zal komen. Beter kun je je focussen op wat er vandaag gebeurt.

Je kan ook denken over de toekomst, maar laat dit je niet stoppen om in het heden te leven.

Onweer

2. Het leven is niet simpel

Wie heeft je dat ooit verteld? We kunnen niets bereiken als we niets opofferen, hard werken en streven naar wat we willen.

Slechts een handvol mensen in deze wereld heeft het “geluk” om niets te doen en op zijn wenken bediend te worden door anderen. Maar is dat wat je wilt? Denk lang en hard na over je antwoord…

Als je je bestaan van dag tot dag opbouwt, zul je je meer bewust zijn van de dingen die je hebt bereikt en wat het je kost om gelukkig te zijn. Wanneer er dan iets ergs gebeurt of je door een “slechte periode” gaat, zul je je herinneren dat het de moeite die je deed waard was. Deze realiteit begrijpen is een goede manier om sterker te worden.

3. Het is onmogelijk om alles onder controle te houden

Ondergedompeld worden in je comfortzone benaderd het gevoel van in de buik van onze moeder te verblijven het sterkst… veilig, gezond, gevoed, gelukkig… Kom uit je schulp!

Conformisme en veiligheid zijn voor de zwakken. Weet je waarom? Omdat ze niet proactief genoeg zijn om ook maar een stap te zetten buiten wat ze kennen. Ze proberen niet om hun lot te veranderen; ze zijn tevreden met een beetje bereiken in plaats van de inspanning te leveren om veel te krijgen.

Comfortzone

 

4. Geïnformeerd zijn is niet hetzelfde als wijs zijn

Wat helpt het ons als we een volledige maaltijd besteden aan het luisteren naar het nieuws op tv? “Om te worden geïnformeerd” is het eerste antwoord. En wat betekent dat? “Weten wat er gebeurt.” Weet je het zeker?

Het leven is meer dan de weerberichten, de veranderingen in de economie, politiek, het koninklijk huis en sport. Om over het slechte nieuws, zoals overvallen, moorden en onrecht nog maar te zwijgen! Tenzij je deze informatie tot je neemt en het gebruikt om een NGO te starten of om te helpen bij de bestrijding van honger, gaat het je nergens toe helpen, op geen enkele manier en in geen enkele vorm.

Het is van essentieel belang om jezelf te doen groeien met teksten die helpen je innerlijke kracht te verbeteren en uit te breiden. Zelfhulpboeken of boeken over filosofie zijn een goed voorbeeld.

5. We kunnen het verleden niet veranderen

De tijdmachine is nog niet voor ons uitgevonden om een paar jaar terug te gaan. En als dit al mogelijk was, welk doel zou het dienen?

Een van de manieren om sterk te zijn, is door te leren van je fouten. Wat je gedaan hebt, is gedaan; het is onmogelijk om het te veranderen. Het is aan jou om te weten hoe te profiteren van die les en het niet opnieuw te laten gebeuren.

Daarnaast is een van de ideeën van dit leven dat als we opnieuw zouden worden geboren, we dezelfde besluiten zouden nemen en er op dezelfde manier een bende van zouden maken. Er is geen reden tot spijt; handel in plaats daarvan ernaar!


Deze tekst wordt alleen voor informatieve doeleinden aangeboden en vervangt niet het consult bij een professional. Bij twijfel, raadpleeg uw specialist.