Zo geef je je houding een positieve draai

Zo geef je je houding een positieve draai

Laatste update: 10 maart, 2017

In het leven kunnen we ervoor kiezen om een open en kalme houding aan te nemen ten opzichte van onze emoties en om te genieten van volledig innerlijk welzijn. Om te stoppen met lijden door dapper genoeg te zijn om jezelf onvoorwaardelijke liefde te geven.

Een open houding aannemen houdt in dat we enkele van onze gewoonten en overtuigingen veranderen. Volgens velen betekent dit dat we volwassen worden. Weer anderen zien het liever als de simpele behoefte om de eigen persoonlijke realiteit vanuit een ander perspectief te bekijken.

Hoe je het ook wendt of keert, beide mogelijkheden streven naar een positieve verandering in de houding. Om dit te bereiken, willen we je vandaag graag uitnodigen om drie manieren te overwegen om een positieve draai aan je houding te geven door te leren om je leven te veranderen en het beste in jezelf naar boven te halen.

Wees dankbaar

Soms zien we over het hoofd dat ons geluk en onze sereniteit te vinden is in de meest simpele dingen. Dingen die, als we er oog voor hebben, ons kunnen helpen om alles dat ons omringt op een onvoorstelbare manier te waarderen.

Vele van deze ogenschijnlijk onbelangrijke momenten vergeten we gewoon, dit terwijl we juist dankbaar voor ze zouden moeten zijn. We zouden gelukkig moeten zijn met kansen die we krijgen, want niet iedereen krijgt deze in het leven. We zouden het leven en alles wat erin gebeurt moeten eren, omdat het de kracht heeft om ons de meest geweldige gevoelens, lessen en ervaringen te geven.

 

Bedankt
Lessen en ervaringen die ervoor zorgen dat wij de beste versie van onszelf kunnen zijn: de ware menselijke essentie. Werkelijk alles in het leven wijst erop dat we deel uitmaken van een groter geheel en dit is iets dat we allemaal kunnen voelen in ons hart.

Dankbaar zijn ten opzichte van de mensen die van ons houden, ten opzichte van het feit dat we voelen en leven, waarbij we onvoorwaardelijk genieten van elke ervaring en elke persoon is noodzakelijk voor het hebben van een positieve houding. Dank betuigen houdt in dat je alles dat jou omringt erkent en waardeert.

Werk aan je lichaamsbewustzijn

Het lichaam is ons hulpmiddel om verbinding te maken met onze innerlijke wijsheid, ons goddelijke geschenk: dat wat ons de plicht geeft om te delen met de mensen van wie we houden.

Gedachten beïnvloeden onze lichaamshouding, onze ademhaling, onze bewegingen en in het bijzonder onze houding ten opzichte van ervaringen die een barrière vormen en die als aandenken een immens verrijkende les kunnen achterlaten.

Ons lichaam markeert de eenheid van alles met onszelf. Wanneer we ons bewust worden van ons lichaam, kunnen we de manier waarop we met positieve emoties omgaan veranderen en laten variëren.

Onthoud dat je hersenen een middel zijn dat je in staat stelt om binnen slechts enkele seconden je houding ten opzichte van je eigen levenservaring te veranderen. Daarom is het ook zo belangrijk om je bewust van ze te zijn en respect voor ze te tonen. Om dit te kunnen doen, is het zaak dat je doet aan lichaamsbeweging en dat je gezond eet. Vergeet dit niet.

Mediteer en breng je innerlijke zelf tot rust

Als je jouw houding een positieve draai wilt geven, zul je moeten leren om je gedachten te controleren. Het beste is om te leren om elk van je gedachten te herkennen. Meditatie is hiervoor een van de beste middelen. Het zal je het geschenk geven van heelheid en innerlijke sereniteit als het aankomt op het controleren van je gedachten.

Meditatie

Ik raad dan ook aan dat je doet aan yoga, tai chi, pilates of ademhalingsoefeningen die je in staat stellen om even te kunnen uitrusten. Uitrusten is van fundamenteel belang om je rustig te kunnen voelen en de dingen op rustige wijze in perspectief te kunnen plaatsen.

Vermijd het excuus dat je niet genoeg tijd hebt. Dit is een van de voornaamste barrières wanneer we dergelijke oefeningen uitvoeren. Onthoud dat als je niet uitrust, je geleidelijk steeds kwetsbaarder wordt voor stress en vermoeidheid. Neem de tijd om na te denken over het ‘waarom’ van je gedachten en hun mogelijke oorsprong. Sta jezelf dit toe zodat dit jou kan vormen.

“De grootste ontdekking van mijn generatie is dat mensen hun leven kunnen veranderen door hun houding te veranderen.”

-William James-

5 gewoonten die succesvolle mensen achterwege laten

Om werkelijk succesvol te worden, moet je jezelf de volgende vier vragen stellen: Waarom? Waarom niet? Waarom niet ik? Waarom niet nu? Lees meer


Deze tekst wordt alleen voor informatieve doeleinden aangeboden en vervangt niet het consult bij een professional. Bij twijfel, raadpleeg uw specialist.