Laat je niet beperken door destructieve gedachten

januari 7, 2017

Naarmate we als mensen evolueren, creëren we mentale structuren die consistent zijn met onze ervaringen en opvoeding. Je omgeving en de mensen die dicht bij je staan hebben misschien wel ontzettend veel invloed gehad op hoe jij de wereld ziet. Destructieve gedachten zijn niets meer dan een aangeleerde gewoonte die je, als je hier consistent in bent, kunt doorbreken om jezelf beter te voelen.

De mensen om je heen kunnen jouw gedachten alleen beïnvloeden als jij dit toelaat. Jij bent de eigenaar van jouw gedachten en alleen jij hebt de sleutel die deze deur kan openen of sluiten.

Vergeet niet dat je bovenop jouw ervaringen en de dingen die je in het leven overkomen, ten opzichte van de wereld jouw eigen manier van denken en voelen hebt.

Destructieve gedachten kunnen elk moment verschijnen

Tegenwoordig is het, als gevolg van al die informatie die we tot onze beschikking hebben en het gemak waarmee we met veel verschillende mensen kunnen praten, veel makkelijker om een ongeorganiseerde geest te hebben, tot op het punt dat zelfs de emotioneel meest gezonde mensen nog altijd destructieve gedachten kunnen hebben.

Iedereen die ooit destructieve gedachten heeft gehad weet hoe rot hij zich hierdoor kan voelen en zelfs hoe deze de werkelijkheid kunnen vervormen. In dit opzicht is het nodig om deze algemene destructieve gedachten te kunnen herkennen, zodat je kunt leren om ze voorbij te laten gaan zonder aandacht aan ze te besteden.