5 gewoontes die succesvolle mensen achterwege laten

5 gewoontes die succesvolle mensen achterwege laten

Laatste update: 10 november, 2016

Door de gewoontes van succesvolle mensen te begrijpen, kunnen we onszelf helpen om ons eigen succes te vinden. Bovendien kan het ons helpen om de slechte gewoontes die onze dromen in de weg staan te herkennen.

Het voorbeeld opvolgen van succesvolle mensen waar wij bewondering voor hebben betekent niet alleen dat we hun goede gewoontes noteren, maar ook dat we de slechte gewoontes waar zij zelf ook mee gebroken hebben vaarwel zeggen.

Hieronder bespreken we vijf veelvoorkomende slechte gewoontes die je moet afleren om het succes te bereiken waar je naar verlangt, hetzelfde als wat zoveel andere mensen ook hebben gedaan om hun dromen te bereiken.

1. Te weinig slapen

Veel mensen die misschien productief lijken, zijn tegelijkertijd ook verslaafd aan het idee dat de nacht lang is. Ze zijn tevreden met zichzelf wanneer ze tot laat wakker blijven of zelfs tot vroeg in de ochtend.

Met een paar kleine uitzonderingen weten succesvolle mensen echter dat je niet het beste van jezelf kunt geven als je jezelf een goede nachtrust ontzegt. Bovendien zijn succesvolle mensen vaak vroege vogels. Ze zijn zich bewust van het belang om niet alleen voldoende te slapen, maar om ook goed te slapen.

Daarom zorgen ze ervoor dat ze vroeg en aangenaam naar bed gaan, zodat ze van een nachtrust kunnen genieten die verjongend is en hen in staat stelt om vroeg op te staan en de dag vol enthousiasme aan te gaan.

“Om werkelijk succesvol te worden, moet je jezelf de volgende vier vragen stellen: Waarom? Waarom niet? Waarom niet ik? Waarom niet nu?”

-James Allen-

Nachtrust

2. Voortdurend je sociale media bijhouden

Werken achter de computer of de noodzaak om een smartphone te gebruiken voor je werk creëert veel verleiding om voortdurend even je sociale media-pagina’s te bekijken. Deze verleiding geldt niet alleen voor sociale media, maar ook voor persoonlijke berichtjes en instant messaging apps.

Succesvolle mensen zijn in staat om deze afleidingen van buitenaf compleet te vergeten tijdens het werken.

Sociale media zorgen ervoor dat mensen gemiddeld vijfenveertig tot zestig minuten van hun dag kwijt zijn. Uiteindelijk stapelt dit zich op tot een grote hoop tijdsverspilling.

Deze sociale afleidingen vergeten zal er dus niet alleen voor zorgen dat je de tijd die je normaal gesproken verliest gedurende de dag weer terugkrijgt, maar zal je ook in staat stellen om jezelf beter te concentreren op wat je aan het doen bent en om productiever en effectiever te zijn.

3. Tijdens het werken meerdere vensters tegelijkertijd open hebben op je computer

Om effectief en efficiënt te zijn, is het belangrijk om je taken één voor één aan te pakken. Wanneer je tijdens het werken allemaal verschillende vensters open hebt op je computer, die allemaal met iets anders te maken hebben, dan zal dit er alleen maar voor zorgen dat je afgeleid raakt en de draad kwijtraakt.

Als je iets op het internet tegenkomt dat je handig vindt en niet kwijt wilt raken, maak er dan gewoon een bladwijzer van of sla het op een andere manier op, zodat je het venster kunt sluiten en er later toch nog naar terug kunt gaan.

Als het probleem te maken heeft met reclames en popups, ga dan op zoek naar een manier om deze te blokkeren.

4. Voortdurend je e-mail checken

Veel mensen hebben dagelijks moeite met de inbox van hun e-mail. Er komen voortdurend nieuwe berichten binnen die niet alleen onze concentratie verstoren, maar soms ook meteen aandacht en actie vereisen. Toch kunnen zelfs succesvolle mensen die de hele dag door mailtjes ontvangen deze strijd makkelijk overwinnen.

Hoog presterende en succesvolle mensen maken elke dag een beetje tijd vrij om hun inbox door te gaan en houden zichzelf alleen aan deze tijd. Deze gewoonte zorgt ervoor dat ze hun tijd effectiever in kunnen delen en de tijd die ze nodig hebben voor belangrijke taken respecteren. Het is maar zelden een belangrijke taak om je inbox zo vaak te controleren.

Wanneer je bij een van de belangrijke taken die je die dag moet uitvoeren geregeld je e-mail moet checken, dan is het verstandig om alleen de onderwerpen van de mailtjes in je inbox te lezen en alleen de mailtjes te openen die echt relevant of dringend zijn. Alle andere mailtjes bewaar je voor de aangewezen tijd die je jezelf hebt gegeven om e-mails te lezen.

Laptop

5. Een te volle ‘to-do lijst’

Het is een veelvoorkomende fout om jezelf te veel taken te geven voor één dag. Vaak maken mensen de fout om te denken dat meer doen inhoudt dat ze meer bereiken en daardoor dus ook succesvoller zullen worden. Dit is echter een enorme vergissing. Het is namelijk niet belangrijk om veel te doen, maar juist om belangrijke, betekenisvolle taken goed uit te voeren.

Hoewel je misschien goed in staat bent om al je dagelijkse taken goed in te delen, moet je ook leren om te bepalen welke taken en verantwoordelijkheden het belangrijkst zijn. Geef dit soort taken prioriteit en ga niet allemaal dingen doen alleen maar zodat je ze gedaan hebt.

Zet je agenda niet vol met allerlei overbodige dingen om te doen en maak ook de taken waar je al aan begonnen bent niet minder belangrijk dan ze zijn. Maak deze taken af, op een manier waarop ze je zullen helpen om verder vooruit te komen.

Maak een lijstje van realistische taken en verbind deze taken aan een tijdsschema. Hierdoor zul je in staat zijn om elk van deze taken nauwkeurig te voltooien, zonder onderbroken te worden.

Vergeet nooit: Succes is net als waarschijnlijkheid. Hoe harder je probeert, des te groter de kans dat je zult slagen.


Deze tekst wordt alleen voor informatieve doeleinden aangeboden en vervangt niet het consult bij een professional. Bij twijfel, raadpleeg uw specialist.