9 gewoontes van georganiseerde mensen

9 gewoontes van georganiseerde mensen

Laatste update: 29 juli, 2016

Heb je een droom, een doel of een doelstelling, maar voel je je alsof je leven een ramp is? Voel je je alsof je geen controle hebt over de dingen die er om je heen zijn gebeurd? Definieert het woord ‘wanorde’ je dagelijkse leven? Georganiseerd zijn is de sleutel, ongeacht hoe simpel de taak is.

Georganiseerd zijn vraagt veel inspanning, vooral als het niet iets is wat diep in je geworteld zit. Maar het is het waard. Let op de mensen die bereiken wat jij wil bereiken. Wat zijn hun gewoonten en gebruiken? Wat doen zij anders?

Hieronder sommen we een aantal van de dagelijkse gewoonten van georganiseerde mensen op, die je in je leven kunt opnemen door een beetje inspanning en wilskracht.

Opgeruimd Bureau

Sta vroeg op

Discipline is heel belangrijk als we onze doelen willen bereiken. Vroeg opstaan zou de eerste gewoonte moeten zijn die je aanneemt als je een georganiseerd leven wilt, want hierdoor heb je nog de hele dag voor je.

Maak to-do lijstjes

Georganiseerde mensen laten niets aan het toeval over, vertrouwen niet op hun geheugen om te weten wat ze moeten doen en worden niet continu afgeleid. Georganiseerde mensen maken lijstjes met dingen die ze moeten doen en ze prioriteren dingen op die lijstjes, zodat ze er zeker van zij dat ze voor alles de beste tijd vinden.

Georganiseerde mensen doen meer taken in kortere tijd en maken gebruik van hun bronnen.

Eet goed

Een symptoom van een ongeorganiseerd leven is een slecht dieet. Georganiseerde mensen plannen wat ze gaan eten, doen slim boodschappen, koken bedachtzaam en plannen hun maaltijden. Ze weten dat een goed dieet belangrijk is voor hun dagelijkse efficiëntie.

Zorg goed voor je lichaam

Georganiseerde mensen zorgen goed voor hun lichaam en ze plannen alles wat te maken heeft met beweging of andere activiteiten die met persoonlijke gezondheid te maken hebben. Ze houden vast aan hun gezondheids- en fitnessplannen, omdat de rest van hun dag ook georganiseerd is.

Stel geen dingen uit

Georganiseerde mensen doen wat ze moeten doen en verspillen geen tijd aan dingen die hun dagelijkse taken niet ondersteunen. Ze laten dingen die meteen moeten gebeuren niet liggen voor de volgende dag.

Goed georganiseerde mensen laten niets liggen voor later, wat de reden is dat ze zo productief zijn.

Werken

Waardeer de waarde van tijd

Dit punt is gerelateerd aan het vorige. Voor georganiseerde mensen is tijd heilig. Hun schema is hun geheime wapen en ze hebben veel waardering voor hun eigen tijd en ook die van anderen. Ze staan er ook op dat anderen hun tijd goed besteden.

Georganiseerde mensen weten dat tijdsmanagement de sleutel is van productiviteit.

Houd het opgeruimd

Netheid is niet alleen een kwestie van uiterlijk. De gewoonte van het zorgen dat alles opgeruimd blijft, bespaart tijd en maakt dingen makkelijker. Ook zijn georganiseerde mensen in staat om alles wat ze niet meer nodig hebben weg te doen zonder daar spijt van te hebben en gebruiken ze de ruimte efficiënt.

Georganiseerde mensen weten dat een opgeruimde en functionele omgeving waar niets te veel is of ontbreekt belangrijk is om harmonie en positiviteit te creëren in hun omgeving.

Neem (geplande) pauzes

Georganiseerde mensen weten dat ze moeten luisteren naar hun lichaam en geest en ze kennen zichzelf goed genoeg om te weten wanneer ze rust nodig hebben, dus ze plannen hun pauzes.

Rust is vitaal en je lichaam zal het van je eisen. Weten hoe je op tijd rust kunt nemen en het van te voren plannen zal je niet alleen productiever maken, maar het zal je ook helpen je dag realistisch te plannen, zonder dat je dingen hoeft te verschuiven, omdat je ze door je pauze niet af kon maken. Dit zal ervoor zorgen dat stress zich niet ophoopt.

Kom afspraken na

Georganiseerde mensen zijn zich bewust van het belang van het afmaken van hun taken, zodat er niets in het ongewisse blijft en de andere taken zal verstoren, vooral van de ene op de andere dag.


Deze tekst wordt alleen voor informatieve doeleinden aangeboden en vervangt niet het consult bij een professional. Bij twijfel, raadpleeg uw specialist.