Zes mythes die jouw succes in de weg zitten

september 27, 2016

Het is hartstikke makkelijk om lekker in je comfort zone te blijven, te genieten van wat je hebt bereikt en smoesjes te verzinnen om geen moeite te hoeven doen om je dromen achterna te streven.

Je comfort zone biedt jou een gevoel van veiligheid en rust en stelt je in staat om je aangenaam gelukkig te voelen, maar weerhoudt je er tegelijkertijd van om vooruit te komen. Soms zit hetgeen jou tegenhoudt in jezelf. Het enige wat je hoeft te doen, is je ware vijand identificeren.

Er bestaan een paar mythes die wij als absolute waarheid beschouwen, hoewel ze slechts tot onze verbeelding behoren. Wanneer deze mythes al lekker thuis zijn in jouw leven, dan kunnen ze je veel kwaad doen. Kom er in dit artikel achter over welke mythes ik het heb, elimineer ze uit je leven en blijf vooruitgaan. Het is tijd dat je jezelf bevrijd van valse ideeën en alles bereikt waar je je zinnen op hebt gezet.

Mythe #1: Ik kan het niet nu, ik heb later ook nog tijd om het te doen

Je zal nooit genoeg tijd hebben. De tijd om iets te doen is nu. Stop te geloven dat de juiste tijd nog wel zal komen; mogelijkheden zullen namelijk aan je voorbijgaan. Dit is jouw tijd, dit is jouw moment. Je moet nu beginnen aan de plannen die je voor jezelf maakt. Het is hartstikke handig om alles van te voren goed te plannen, maar daarna moet je overgaan tot actie. Door te handelen, laat je jezelf zien dat je het wel degelijk nu kunt.

Mythe #2: Anderen zullen het wel voor me doen

Heel kort door de bocht: nee, dat zullen ze niet. Jouw toekomst ligt in jouw handen en jij moet ervoor gaan. Zet gemakzucht aan de kant en kom in actie. De mensen om je heen kunnen je helpen, vergezellen, maar jij bent degene die moet handelen. De droom die je nastreeft is van jou en alleen jij kunt hem dus verwezenlijken.

Mythe #3: Die taak is onder mijn niveau

Zorg ervoor dat je nooit een te hoge dunk van jezelf hebt of dat je denkt dat de kans die je geboden krijgt veel te makkelijk voor je is. Als het een taak is die je moet uitvoeren om je doel te bereiken, dan moet je er simpelweg voor gaan. Denk niet dat jij wel iets beters te doen hebt dan die taak uit te voeren.

Als je wel zo over jezelf denkt, ga dan eens naar buiten op een heldere nacht en kijk omhoog om te zien wie je bent in het universum. Je zult zien dat er ontelbaar veel sterren fonkelen in de lucht en dat jij er maar één van kan zijn. Je moet weten hoe je elke taak kunt uitvoeren en deze ook uitvoeren, zodat je later kunt laten zien hoe het moet.

Mythe #4: Eerst moet ik anderen helpen

Jij komt op de eerste plaats. Ik weet dat dit misschien een beetje egoïstisch klinkt, maar het wordt tijd dat je eens een beetje aan jezelf begint te denken. Het is geweldig om anderen te helpen en altijd erg troostend, maar je moet ook voor jezelf zorgen.

Als jij een van die mensen bent die altijd zijn eigen doelen en wensen aan de kant zet om anderen aan te moedigen, dan is nu het moment om je druk te maken om jezelf. Streef jouw grote droom na, jouw ware geluk. Als je niet gelukkig bent, dan zal het vrij lastig voor je zijn om de mensen om je heen te helpen.

Mythe #5: Ik moet conflicten vermijden

Het leven zit vol conflicten. Als je echt wilt leven en van het leven wilt genieten, dan moet je leren om deze realiteit te aanvaarden. De wereld zoals wij die kennen komt voort uit conflictoplossing. Als je conflicten uit de weg gaat, dan kun je ze ook niet oplossen. Conflicten vermijden houdt in dat je stil blijft staan, dat je het leven aan je voorbij laat gaan en anderen de macht geeft om voor jou te beslissen.

Je moet actie ondernemen, de interne en externe conflicten waar je mee geconfronteerd wordt onder ogen komen. Je zult altijd aan de winnende kant staan, of je nu gelijk hebt of niet. Wanneer je conflicten oplost, komt er namelijk altijd een overeenstemming uit voort, waardoor beide partijen tevreden zijn. Je moet vechten om je dromen te verwezenlijken.

Mythe #6: De mensen die zegevieren hebben geluk

De mensen die zegevieren waren uit op overwinning. De mensen die zegevieren kwamen in actie zonder enige tijd aan zich voorbij te laten gaan. De mensen die zegevieren deden dingen met eigen handen en namen allerlei taken op hun schouders en waren bereid allerlei opofferingen te maken om hun dromen te verwezenlijken. Ze waren in staat anderen te helpen, maar bleven daarnaast ook hun eigen doelen nastreven en maakten zich druk om hun eigen levenslot. Er zijn veel conflicten op hun pad geweest, maar zij wisten hoe ze van elk van deze conflicten iets konden leren en kwamen er altijd sterker uit.

Ze hadden niet gewoon mazzel, ze hebben er hard voor gewerkt om de plaats te bereiken waar ze nu zijn en ook jij kunt jouw plek bereiken als je bereid bent te doen wat nodig is.

Laat deze of andere mythes jou niet verlammen. Kijk goed naar je comfort zone; zoek naar dingen die jij accepteert om jezelf rustig te houden. Laat al die sluiers vallen en haal de mythes rondom deze zogenaamde waarheden onderuit.