Vijf vijanden om je doelen te bereiken

Vijf vijanden om je doelen te bereiken

Laatste update: 20 juli, 2016

Iedereen wil bepaalde doelen bereiken, of dit nu als student is, of als werknemer, moeder of vader, of als het gaat om bepaalde aspecten verbonden aan je gezondheid en je lichamelijke fitheid. Vaak bekijken we dit pad vanaf een afstand en vergeten we dat het een kwestie van toewijding is om voor je doelen te vechten en dat deze toewijding direct verbonden is aan de dingen die je elke dag doet om je doel te bereiken.

Het kan daarom handig zijn om te weten welke factoren je tegen kunnen houden in je streven om je doelen te bereiken.

Luiheid

De hele dag rondlopen in je pyjama, geen zin hebben om op te ruimen en hele ochtenden in bed blijven liggen zullen niet echt behulpzaam zijn. Deze momenten zou je moeten beperken tot twee of drie rustdagen per week.

Het doen van lichaamsbeweging zodra je wakker wordt is bijna een magisch geneesmiddel. De radio kan ook een goede bondgenoot zijn. De manier waarop je je dag inleidt zal veel aangenamer zijn en je zult hierdoor het gevoel hebben dat je gezelschap hebt terwijl je je voorbereid op je dag. Als je gedurende de dag moe wordt, denk dan aan hoe goed het voelt om naar bed te gaan wetend wat je die dag allemaal gedaan hebt gekregen.

Fietsen

Jezelf niet de avond van te voren voorbereiden

Door de avond van tevoren een paar dingen te doen die samen waarschijnlijk niet langer zullen duren dan twintig minuten kun je je leven op een geweldige manier een stuk simpeler maken. Bijna 50% van de kleine problemen waar we gedurende de dag mee te maken krijgen had voorkomen kunnen worden als we de dag van tevoren een planning hadden gemaakt.

Zorg ervoor dat die trui en broek die je de volgende dag aan wilt doen schoon en gestreken zijn. Leg je outfit alvast klaar op een stoel, zodat hij zichtbaar voor je is zodra je wakker wordt. Je hoeft de outfit dan alleen nog maar aan te trekken! Leg je tas alvast klaar, alsook alle papieren en dingen die je de volgende dag nodig hebt.

Denk aan je lege batterij van je mobiele telefoon in de middag, het papierwerk dat je om elf uur in moest leveren en het boodschappenlijstje voor het avondeten. Zet een wekker als je bepaalde medicijnen slikt of als je belangrijke telefoontjes moet plegen. Je dag zal hierdoor vast en zeker aangenamer worden.

Jezelf met anderen vergelijken

Je verspilt zoveel tijd en moeite door na te denken over anderen. Jij bent jouw eigen referentie en iedereen heeft zo zijn eigen kleine ongemakken en problemen waar ze dagelijks mee te maken hebben.

Groeien

Geen tijd maken voor ‘opdringerige gedachten’

Komt het vaak voor dat je met iets bezig bent voor school of voor je werk en dat er ineens allerlei gedachten door je hoofd schieten die je afleiden? Gedachten over dingen die je onmogelijk op dat moment kunt oplossen? Vakanties, die discussie met je cliënt de dag daarvoor, de wekelijkse boodschappen, rekeningen, het afsluiten van de telefoonlijn…

Het is een goed idee om aan het einde van de dag wat tijd vrij te maken voor dit soort dingen en gedachten. Wanneer al die gedachten in je hoofd opkomen, schrijf ze dan op en zeg tegen jezelf ‘Dat los ik later wel op’. Op een later moment, wanneer je het niet zo druk hebt, kun je erover nadenken en een oplossing proberen te vinden en bepalen op welk moment je deze dingen aan kunt pakken.

Gedachten Opschrijven

Gebrek aan motivatie

Gemotiveerd zijn om onze huidige onderneming te voltooien is van cruciaal belang. Er is niets beters dan terug kunnen kijken en je te realiseren hoe ver je gekomen bent, ongeacht de omstandigheden waar je mee te maken hebt gehad. Probeer niet meer te stressen dan nodig, ga niet piekeren en blijf jezelf bezighouden. Door jezelf van al deze dingen te bevrijden, zul je zien dat je droom niet langer buiten bereik is en dat hij bijna zo dichtbij is dat je hem haast kunt aanraken.

Ga ervoor!

Pad

Deze tekst wordt alleen voor informatieve doeleinden aangeboden en vervangt niet het consult bij een professional. Bij twijfel, raadpleeg uw specialist.