Cultiveer onvoorwaardelijke liefde om de band met je partner te verbeteren

Cultiveer onvoorwaardelijke liefde om de band met je partner te verbeteren

Laatste update: 15 februari, 2017

Soms vragen we ons af hoe we ons vol kunnen voelen terwijl we het meest simpele antwoord van allemaal over het hoofd zien: het leren genieten van onvoorwaardelijke liefde. Het is duidelijk dat onvoorwaardelijke liefde de puurste en meest geweldige liefde is die de wereld ons kan geven en het kan groeien en zich ontwikkelen. Als we jong zijn ervaren we het van onze ouders en familieleden, maar als we ouder worden en een routine beginnen te volgen, vergeten we het.

Als we meer geïnteresseerd zijn in het verbeteren ervan, op een biologische manier is dat met een romantische partner. Als we een romantische relatie hebben, ontwikkelt het zich op alle gebieden en kent het geen grenzen. Precies genoeg om het te ontwikkelen met een hart vol vreugde en vol met verlangen om ons als mens te verbeteren en daarbij iets van onze essentie aan onze partner te geven, onvoorwaardelijk.

De Amerikaanse psychiater, Mark Goulston, heeft de volgende vraag gesteld: “Wat is er nodig om onvoorwaardelijke liefde in een relatie op te bouwen?” Hij beantwoordde deze vraag met drie stappen die wij hier met je zullen delen.

“Onvoorwaardelijk liefde correspondeert met de diepste verlangens, niet alleen van het kind, maar van ieder mens.”

-Erich Fromm-

Stel aan het Strand

Ontwikkel gezamenlijke activiteiten

Volgens Goulston is liefde gebouwd op een aantal gewoonten die we onbewust ontwikkelen. Als we onvoorwaardelijk van onze partner houden, zijn we graag bij hem/haar en genieten we van onze tijd samen. Daarom hebben we een natuurlijk verlangen om andere leuke dingen samen te doen.

Het voorbijgaan van de tijd kan ertoe leiden dat de hartstocht verdwijnt en daarbij vermindert ook de liefde die in het begin nog zo hevig was. Als dit gebeurt, is het alsof we nieuwe fouten bij onze partner ontdekken en de fouten die we al kenden beginnen ons meer te irriteren. Deze nieuwe ontdekkingen gebeuren niet zomaar omdat we onze partner beter leren kennen, maar eigenlijk het tegenovergestelde. Het zijn de routine en eenzaamheid die deze wanhoop voeden.

Samen door het leven gaan door op elkaar te vertrouwen

Als je jezelf hebt afgevraagd wat het eerste is dat laat zien dat een stel samen is, zou dat de lichaamstaal zijn en hoe ze met elkaar spreken. We ervaren en bouwen aan een gevoel van ware liefde door bij hem of haar te zijn. Dit gebeurt door altijd te laten zien dat we samen zijn en elkaar steunen.

Hand in hand wandelen is een van de meeste speciale dingen die ik ooit heb ervaren. Hand in hand wandelen is een simpel gebaar, maar het geeft permanentie, contact en eenheid aan. Het symboliseert het samen bewandelen van de weg des levens en afdwalen zonder elkaar te verliezen.

Het is normaal om ruzie te hebben. Als je nooit ruzie maakt, kan dat een teken zijn van mogelijke afhankelijkheid en respecteren we onszelf niet. Als dit moment van ruzie aanbreekt, zorg er dan voor dat het niet tot woede leidt. Woede en een negatieve houding opzij zetten helpt om je relatie gezond te houden.

Handen Vasthouden

Omhels het goede van anderen en druk je gevoelens uit

Een van de aspecten die het verschil maken bij sterke partners is dat zij erkennen dat ze samen met jou meer zijn dan alleen. Ze erkennen dat hun partner hun leven beter maakt en hun persoonlijkheid aanvult.

“Ik ga. Jij gaat. Maar je blijft in mijn hart. Voor altijd.”

-Luz Gabás-


Deze tekst wordt alleen voor informatieve doeleinden aangeboden en vervangt niet het consult bij een professional. Bij twijfel, raadpleeg uw specialist.