Zeven quotes van Stephen King die je zullen inspireren

Zeven quotes van Stephen King die je zullen inspireren

Laatste update: 14 december, 2021

Stephen King is een van de grootste auteurs die vandaag de dag nog leven. In een periode van dertig jaar heeft hij een literaire wereld gecreëerd die rijk is aan karakters, verhalen en emoties.

Hoewel zijn literatuur voornamelijk gebaseerd is op psychologische angst, zijn er toch een paar quotes in te vinden die ons hebben weten te inspireren. Daarom willen we deze quotes graag met jullie delen, zodat ze op jullie hetzelfde effect kunnen hebben.

Jungle

1. “Het engste moment is altijd vlak voordat je begint.”

Hoe vaak werd je niet overvallen door angst alleen maar bij de gedachte aan alle dingen die je nog moest doen, reikend van iemand de liefde verklaren tot springen uit een vliegtuig? Het moment vlak voordat je iets moet doen zit vol adrenaline en gevoelens.

We kunnen niet ontkennen dat dit soort ervaringen tegenstrijdige emoties bij ons opwekken. Wat vooral belangrijk is, is dat we de sprong wagen en dat we ons niet laten belemmeren door angst.

Zodra je aan de slag gaat en de eerste stappen zet om je dromen na te streven, zul je een hoop angst ervaren. Blijf echter doorgaan en stop niet!

2. “Fictie is de waarheid die verborgen zit in de leugen.”

Dit is een geweldige quote van Stephen King die gaat over de waarde van fictie. Vaak hebben we de neiging om te denken dat fictie slechts een verhaal is, terwijl deze verhalen ons vaak meer over het leven vertellen dan wat dan ook.

Denk er maar eens goed over na en je zult zien dat de boodschappen die verborgen zitten in de verhalen die we vertellen onze diepste waarheden bevatten; zelfs de waarheden die we nooit aan ook maar iemand zouden vertellen.

3. “Je kan en zou moeten beginnen en als je dapper genoeg bent, dan zul je dit ook doen.”

Mensen die denken dat het zetten van de eerste stap om hun doel te bereiken hen verzekert van succes hebben het mis. Dit zou jou echter niet moeten beperken, maar er juist voor moeten zorgen dat je actie onderneemt. Hier is een hoop moed voor nodig; moed die je alleen in jezelf kunt vinden. Zodra je eenmaal begint, is het overwinnen van alle obstakels op de weg slechts de volgende stap. Ga de uitdagingen één voor één aan.

4. “Monsters bestaan echt en geesten ook. Ze leven in ons en soms winnen ze.”

Stephen King is werkelijk een expert op dit gebied. Gedurende zijn hele leven heeft hij een reeks problemen moeten doorstaan die hem in staat hebben gesteld om de geweldige wereld te creëren die je in zijn boeken terug kunt vinden.

Denk er eens over na: hoe vaak hebben de stemmen in jouw hoofd jou er wel niet van weerhouden iets te doen wat je heel graag wilde? Luisteren naar die stemmen in je hoofd die jou vertellen dat je iets niet kunt, dat je niet goed genoeg bent of dat je zult falen zal ervoor zorgen dat je verstijft en dat je met je voeten aan de grond genageld zult worden, waardoor je niet meer vooruit kunt komen.

Sta niet toe dat de innerlijke dialoog die in jou gevoerd wordt controle over jou krijgt. Alleen jij kunt de monsters in je eigen hoofd verslaan.

Monsters

5. “Optimisme is een volkomen legitieme reactie op mislukking.”

Mislukking is een zeer ingewikkeld concept. Vaak zien we mislukkingen als problemen, terwijl ze eigenlijk ook deuren openen voor nieuwe mogelijkheden. De enige persoon die kan bepalen wat een mislukking inhoudt en in hoeverre het jou kan beperken ben jij zelf.

Je kunt er zelf voor kiezen om mislukkingen te zien als iets volkomen negatiefs of om ze te bekijken vanuit optimisme. Als je ervoor kiest om ze vanuit optimisme te bekijken, dan zul je veel beter in staat zijn om succes te bereiken.

6. “Amateurs gaan zitten wachten op inspiratie, de rest van ons staan gewoon op en gaan aan de slag.”

Hoewel we natuurlijk niet kunnen zeggen dat Stephen King een van de meest conventionele banen heeft, is het toch zo dat het voor niemand makkelijk is om dag in dag uit verder te gaan met zijn dagelijkse leven.

Kun je je voorstellen hoeveel mensen er wel niet zijn die geweldige ideeën hebben om een eigen bedrijf te beginnen, die boeken schrijven of andere dingen ondernemen? Deze ideeën zijn echter niets waard als ze er niet naar handelen en er werkelijkheid van proberen te maken.

7. “We verzinnen verschrikkingen om ons te helpen om te gaan met de echte verschrikkingen.”

Fictie geeft ons de kans om te ontsnappen. We lezen en creëren fictie om te ontsnappen aan de uitdagingen die het leven ons voorschotelt. Je kunt schrijven, schilderen, dansen of andere dingen doen om jezelf af te leiden van je eigen gedachten.

Dit soort bezigheden kunnen je helpen om met momenten en gebeurtenissen om te gaan die jou kwaad kunnen doen. Het maakt niet uit hoe makkelijk jouw leven op het eerste gezicht lijkt, er zijn hoe dan ook vast wel momenten waarop je jezelf even moet afleiden.

Door middel van zijn woorden leert Stephen King ons geweldige levenslessen. Als je nog nooit een van zijn geniale literaire meesterwerken hebt gelezen, dan is het nu een goed moment om dit te doen. Je zult zien dat zijn woorden je niet alleen zullen inspireren, maar dat ze ook in staat zijn om je in een wereld te lokken die lijkt op geen andere.


Deze tekst wordt alleen voor informatieve doeleinden aangeboden en vervangt niet het consult bij een professional. Bij twijfel, raadpleeg uw specialist.