Zes manieren om ‘ik houd van je’ te zeggen

Zes manieren om ‘ik houd van je’ te zeggen

Laatste update: 11 december, 2016

We kennen allemaal wel mensen tegen wie we voortdurend ‘ik houd van je’ zouden willen zeggen. Als het aan ons zou liggen, zouden we het de hele dag door zeggen, elke dag.

“…het is geen nieuws dat de wereld en ik zeer veel van jou houden, maar ik zal altijd net iets meer van jou houden dan de wereld.”

-Mario Benedetti-

Stel

Weet wat je wilt

In werkelijkheid is het zo dat als iemand weet dat je van hem houdt, hij zeker niet meer van je zal gaan houden wanneer je dit vijf keer per week tegen hem zou zeggen. In sommige gevallen zijn ‘ik houd van je’ zeggen en je geliefd voelen twee zeer verschillende dingen. Het is voor jullie beiden zeer belangrijk en bevredigend om iemand het gevoel te geven dat hij geliefd is.

Hoe kun je dus aan iemand laten weten dat je om hem geeft? We delen even een paar manieren waarop wij denken dat je ‘ik houd van je’ kunt zeggen zonder het zelf te realiseren. Kom er achter welke het zijn!

Zes manieren om ‘ik houd van je’ te zeggen zonder het echt te zeggen

  1. Laat diegene weten dat je hem leuk vindt zoals hij is. Je houdt van deze persoon, ongeacht de relatie die jou met deze persoon verbindt. Dit komt door het gegeven dat je deze persoon leuk vindt zoals hij is. Maak tijd vrij om hem te laten weten waarom hij speciaal is en waarom hij anders is dan anderen.
  2. Respecteer de persoonlijke ruimte van deze persoon en deel je tijd met hem. Deze persoon wil heus wel het gevoel hebben dat hij geliefd is, maar hij wil zich waarschijnlijk niet overweldigd voelen. Je moet daarom leren om zijn persoonlijke ruimte te respecteren. Nog een mooie manier om te laten zien dat je om iemand geeft zonder dit uit te hoeven spreken, is door tijd met diegene door te brengen.
  3. Luister en bied steun. In elke relatie is het net zo belangrijk om te luisteren als om te praten. Hoe meer je gebruik maakt van deze werkwoorden, des te hechter deze persoon zich met jou zal voelen. Wanneer dit gebeurt, zul je geen ‘ik houd van je’ hoeven te zeggen, maar zal die wederzijdse steun juist een manier zijn waarop hij zal weten dat hij geliefd is.
  4. Verras degene van wie je houdt. Probeer elke dag speciaal te maken. Niets kan die persoon gelukkiger maken dan wanneer hij zich realiseert dat jij aan hem hebt gedacht.
  5. Maak je zorgen om deze persoon. Als de persoon waar je van houdt door een moeilijke tijd gaat, laat hem dan zien dat je aan hem denkt en dat het je wat kan schelen. Het kan enorm behulpzaam zijn om die persoon het gevoel te geven dat zijn vreugde versterkt en zijn verdriet verminderd kan worden.
  6. Let op de details. Een knuffel, een glimlach, een ‘wat was vandaag het leukste moment van je dag?’. De woorden ‘ik houd van je’ zijn geweldig, maar er zijn genoeg attente manieren om te laten zien dat je om iemand geeft. Bedenk zelf welke manier het beste bij een bepaalde situatie past.

We hebben er allemaal behoefte aan te weten dat iemand naar ons luistert en aan onze zijde staat, zowel in goede tijden als in slechte tijden. Het is echter ook zeer aangenaam om het gevoel te hebben dat iemand ons vertrouwt en dat de relatie wederzijds is.

“… Ik zal een paar verhalen leren om aan je te vertellen, nieuwe woorden bedenken om tegen je te zeggen dat ik meer van je houdt dan wie dan ook.”

-Frida Kahlo-

Man Draagt Vrouw

Je kunt ook gewoon ‘ik houd van je’ zeggen

Natuurlijk betekenen al deze suggesties niet dat je vanaf nu nooit meer ‘ik houd van je’ moet zeggen. Het is zelfs zo dat twee mensen die een relatie met elkaar hebben veel hechter worden wanneer ze elkaar vertellen hoeveel ze om elkaar geven.

Woorden verslijten echter, verliezen hun oorspronkelijke betekenis of kunnen zelfs veranderen wanneer ze te vaak herhaald worden. Net als wijzelf en onze relaties.

Daarom is het belangrijk om oprecht te zijn en alleen ‘ik houd van je’ te zeggen wanneer je er zeker van bent dat je weet wat dit inhoudt en om daarnaast op zoek te gaan naar anderen manieren om die persoon te laten weten dat dit gevoel niet veranderd is.

“Ik wil jou niet bezitten en ook niet jouw bezit worden; ik wil dat we samen zijn. Ik heb jou niet nodig, noch wil ik dat jij mij nodig hebt. Laten we echter elkaar nodig hebben.”

-Anonymous-


Deze tekst wordt alleen voor informatieve doeleinden aangeboden en vervangt niet het consult bij een professional. Bij twijfel, raadpleeg uw specialist.