Wees trouw aan jezelf

Wees trouw aan jezelf

Laatste update: 21 november, 2016

Wees trouw aan jezelf. Dat is een regel die je nooit moet vergeten, want er is geen andere manier om dingen te laten gebeuren. Als je dromen en hoop hebt, ben jij de enige persoon die ze waar kan maken.

Dus als je op zoek bent naar geluk, als je die speciale plaats zoekt vanaf waar je van de wereld, familie, vrienden en alledaagse pleziertjes kunt genieten, is er maar één simpele en toch ingewikkelde uitdrukking die je nooit moet vergeten: wees trouw aan jezelf.

Wees trouw aan jezelf en verbeter de wereld

“Er is maar een klein deel van het universum dat zeker kan worden verbeterd en dat kleine deel ben jij.”

-Aldous Huxley-

Kleurrijke Ballonnen

We wonen in een groot, beangstigend universum, zo kolossaal, dat het te ingewikkeld is voor de menselijke hersenen om het te begrijpen en te berekenen. Het is daarom noodzakelijk om te weten da we alleen maar een klein zandkorreltje zijn in een hele grote woestijn.

Wat heeft het voor nut om te zien hoe twee zandkorreltjes met elkaar strijden in die oneindige hoeveelheid zand in de woestijn? Zou het niet beter zijn om ons te richten op onszelf, op onze dromen en verlangens?

Zoals Aldous Huxley zei: we zijn ons alleen bewust van onszelf, van ons bestaan, en dat is het gedeelte dat we kunnen verbeteren. Wees trouw aan jezelf als je je dromen en doelen waar wilt maken.

Er is iets onveranderlijks in dit hele grote universum en dat is waarom we hier zijn. We zijn een kleine stem in deze immense ruimte, maar niets zou moeten weerhouden dat we worden gehoord. Als je iets wil veranderen, wees dan trouw aan jezelf. Aarzel niet om je persoonlijkheid te ontwikkelen, je geest en hart te verdiepen en alle geheimen te ontdekken die je ziel voor je verborgen houdt.

Wees trouw aan jezelf en niet aan de persoon die anderen denken dat je bent

“We worden alleen wat we zijn vanuit complete en diepe afwijzing van wat anderen ons hebben gemaakt.”

-Jean-Paul Sartre-

Wees altijd trouw aan jezelf. Verder dan praten, lege woorden die anderen over je zeggen, verder dan meningen die vaak te gehaast zijn, stemmen die je niets te bieden hebben… Wees jezelf.

Je moet nooit vergeten dat jij en jij alleen de persoon bent die iets kan laten gebeuren. Verder dan wind en storm, als je persoonlijkheid sterk is en je aanleg sterk is, zal het je zeker lukken.

Houd altijd in gedachte dat het pad vol staat met doornige rozen en stenen waarover je kunt struikelen. Niets is makkelijk. We zullen niet altijd anderen vinden die zoals wij zijn om onze weg voor ons te bestraten, maar we moeten nooit dat belangrijke mantra vergeten: wees trouw aan jezelf.

Jongen en Meisje

Wees trouw aan jezelf om je dromen waar te maken

We hebben allemaal dromen. Naast de realiteit die ons omringt en de wereld die we om ons heen hebben geschapen, houden we altijd die intieme verlangens in onze ziel die we op een dag waar willen maken. Wie weerhoudt je hiervan?

In het algemeen zijn wij onze grootste vijandenOmdat de realiteit vasthoudend is en de wereld een stroming is die ons meesleurt, is het moeilijk om te roeien in de richting die we kiezen, want we gaan vaak tegen de stroom in.

Hoe ingewikkeld de taak ook is, als je trouw blijft aan jezelf is dat niet optioneel, maar een noodzakelijke eis. Wees trouw aan jezelf. Je weet dat je altijd van de overwinning kunt genieten, van de verliezen kunt leren en het ware pad kunt vinden naar een oprechte, authentieke persoonlijkheid.

Als we niet meer worden dan bladeren die door de stroming worden meegevoerd vergeten we dit en zullen we alles achterlaten dat ons gelukkig en menselijk maakt, zoals dromen en verlangens.

Dat is waarom ik afscheid van je neem met dit mantra: wees trouw aan jezelf. En als je faalt, doe het dan zelf, laat anderen het niet voor je doen. En als je wint, drink dan zelf nectar van je succes. Laat anderen je overwinning niet van je afnemen.


Deze tekst wordt alleen voor informatieve doeleinden aangeboden en vervangt niet het consult bij een professional. Bij twijfel, raadpleeg uw specialist.