Stop met het tellen van de jaren en vervul je dromen

Stop met het tellen van de jaren en vervul je dromen

Laatste update: 06 november, 2017

Ze zeggen dat de jaren voorbij gaan als rook dat door een open raam ontsnapt, tekeningen makend in de lucht, totdat het beetje bij beetje oplost. Maar mensen zijn geen rook en ook geen wind; we zijn adem, we zijn zuchten, we zijn leven dat geleefd wordt en dromen om iedere dag te bereiken. Dus, stop met het tellen van de jaren en vervul je dromen!

Wat denk je dat de beste leeftijd is voor een mens? Er is in feite geen precies jaar dat de perfecte balans symboliseert, want wat de jeugd niet weet, observeert de volwassenheid en waar volwassenheid soms naar verlangt, heeft de onvolwassen jeugd dan weer wel.

De beste leeftijd is wanneer je stopt met het tellen van de jaren en begint het vervullen van de dromen en hiervoor is een beetje moed nodig, een druppeltje durf en op hetzelfde moment ook de wil om de vele angsten die al die jaren als obstakels op je pad hebben gestaan los te laten.

Soms overspoelen we onszelf met een miljoen excuses, met die steentjes in onze schoenen waardoor we het pad naar onze dromen niet meer kunnen volgen: “Nou, dit is niet het juiste moment. Nou, mijn partner vindt het geen goed idee. Nou, ik word toch afgewezen. Nou, iets zegt me dat ongeacht hoe graag ik iets wil, het me toch niet zal lukken.”

Soms zijn we hele kundige ambachtslieden als het gaat om het afknippen van onze eigen vleugels. Limiterende gedachten, vooroordelen en onzekerheden zijn soms de echte “vrije radicalen” in het leven, waardoor we ons van binnen oud kunnen voelen. We voelen ons dan ouder dan we in werkelijkheid zijn.

Jong van hart zijn is een kunst die we allemaal in de praktijk moeten gaan brengen, want het authentieke doel van het leven is weten hoe je op de meest intense manier kunt leven, met hoop en passie, en proberen om al je dromen met de vingertoppen aan te raken.

Hoe oud is je hart?

Vogel

De beste leeftijd is die waarop je je goed voelt zoals je bent, met wat je hebt en met alles dat je nog kunt bereiken, want iedereen die geen dromen heeft, leeft als een dode. Hij die geen dromen heeft laat geen magie toe in zijn hart en geen licht aan in zijn gedachten.

Het ergste van alle tragediën is als je niet ouder wordt, als je geen enkele rimpel in je gezicht ziet of een kilo rond je heupen hebt. Echt verdriet is een leven dat niet geleefd wordt, als deze rimpels geen verhalen vertellen, als de heupen in geen miljoen jaar bewegen…

Vertel ons eens… Hoe oud is jouw hartAls het vol met plannen zit en het met een gelukkige kracht blijft pompen omdat je al een klein deel van je dromen hebt waargemaakt, kun je er zeker van zijn dat je je op je beste leeftijd bevindt. Laat niemand je iets anders vertellen.

Dat gezegd hebbende is het duidelijk dat het niet altijd makkelijk is om deze dingen te bereiken die we “persoonlijk dromen”. Er zijn mensen die er misschien om lachen en ons zeggen dat het geen dromen zijn, maar fantasieën en dat deze fantasieën zijn voor kinderen. Dat soort dingen moet je gewoon negeren.

Alleen kinderen kennen de echte waarde van het leven, want hun ogen zijn gevuld met nieuwsgierigheid, onschuld en een verlangen om dingen te ervaren. De grenzen komen pas als we ouder worden en omvatten:

  • De invloed van derden. Soms zijn dit familieleden of onze partners. Mensen die dichtbij ons staan en veel voor ons betekenen, die het op zich nemen om onze hoop van ons af te nemen en de banden met onze wensen door te knippen… En we laten dit toe!
  • Limiterende gedachten, het soort dat we onszelf aandoen met ideeën als “Ik ben niet goed genoeg”, “Ik ben het niet waard”, “Het zal niet goed aflopen” en vooral het gevaarlijke “Het is nu niet het juiste moment, het is beter als ik genoegen neem met wat ik nu heb…”. Maar de juiste dag zal nooit komen…
  • OnzekerheidWat als ik een fout maak? Het is duidelijk dat we soms onze comfortabele zone moeten verlaten om onze dromen na te jagen. Houd altijd in gedachte dat ware dromen met een meer permanente inkt in ons hart staan geschreven… Het is het waard om hiervoor je comfortzone te verlaten!
Jong Voelen

Hoe je kunt stralen op iedere leeftijd

Wees niet bang om ouder te worden. Wat ons echt zorgen zou moeten maken, is het niet bereiken van sommige van onze dromen, want uiteindelijk zijn we gemaakt van dat oh zo magische materiaal, breekbaar en motiverend tegelijkertijd.

Doe je ogen dicht en adem diep in, terwijl je jezelf ervan overtuigt dat het leven een uitdaging is en vol passie, dat alles dat je nog moet ervaren het beste is en dat dit hier en nu moet beginnen.

Vrij Zijn

Wat zijn de instructies om schitterend op je beste leeftijd te komen?

  • Heb plezier: wat het ook mag zijn, doe altijd waar je passie voor voelt, wat je definieert en waar je hart van geniet.
  • Kwets niemand: leef iedere dag van je leven met intensiteit, maar wees voorzichtig om niemand te kwetsen, terwijl je jezelf beschermt.
  • Accepteer geen verlies: geef niet op. Keer nooit de rug toe naar een gesloten deur. De treinen blijven rijden voor iedereen die ze de ruimte geeft en er niet één, maar verschillende wil proberen.
  • Doe een poging om gelukkig te zijn: we verzekeren je ervan dat het je niets zal kosten. Soms is het gewoon een kwestie van prioriteiten stellen…

–Afbeeldingen afkomstig van Mariana Calacheva, Isabelle Desrochers, Sylvie Daigneault– 


Deze tekst wordt alleen voor informatieve doeleinden aangeboden en vervangt niet het consult bij een professional. Bij twijfel, raadpleeg uw specialist.