We hebben allemaal bronnen van steun nodig

We hebben allemaal bronnen van steun nodig

Laatste update: 29 augustus, 2017

Zoals in het verhaal over de dinosaurus zijn er mensen die er altijd voor je zijn. Zij zijn onze sterren, diegenen die ons aanwijzen waar het noorden is als we onze weg niet kunnen vinden. Mensen met hun eigen innerlijke lichtjes die ons begeleiden en die aan onze zijde blijven, zelfs wanneer ze zijn vertrokken.

Ze bedekken ons wanneer we onbeschermd zijn en zijn altijd bereid om een helpende hand te bieden wanneer we dit het meest nodig hebben. Ze zijn onze constanten. Als er iets fout gaat, kunnen we altijd op hun steun en comfort vertrouwen.

“Toen hij wakker werd, was de dinosaurus er nog steeds”
-Monterroso-

Mijn bron van steun

Iedereen heeft bronnen van steun nodig om aan vast te houden wanneer hij struikelt. Deze bronnen bestaan uit onze geliefden. Zij zijn het fundament dat ons stabiliseert tijdens periodes van crisis en ze geven ons de kracht om door te gaan op onze reis.

De kracht van een zuster, de onvoorwaardelijke liefde van een maatje of de onbreekbare steun van een vriendDeze zijn genoeg om de bevingen en trillingen te stabiliseren, die we sowieso zullen meemaken in ons leven.

Bron Van Steun

“Geef me een bron van steun en ik zal de wereld bewegen”
-Archímedes-

Ook al doen we moeite en streven we ernaar om met onze alledaagse moeilijkheden om te kunnen gaan, zijn de tegenslagen in onze omstandigheden soms geneigd om ons te verzwakken. Vallen is onvermijdelijk, maar deze mensen maken het zoveel makkelijker om weer op te staan en vooruit te kijken.

Je kunt op me rekenen

Er zijn op zijn minst twee mensen nodig om een relatie te kunnen vormen. De band die we vormen met de mensen waarvan we houden is doorgaans wederzijds. Het gaat niet over eenrichtingsverkeer maar meer over een soort rondreis.

Bron Van Steun

Door deze route te nemen, zelfs als iemand ervoor kiest zijn eigen pad te volgen, kunnen we hen dus altijd aan onze zijde vinden. En wanneer zij omkijken op zoek naar ons, zullen we er altijd voor hen zijn. Want, ook al zullen we soms wellicht wankelen, we hebben beloofd om voor elkaar te zorgen in het geval van nood.

We hebben geen woorden nodig

Je hoeft niet verstrikt te raken in oneindige woorden en ‘ik houd van jou-tjes’ om uit te leggen wat je voelt. Soms zijn woorden niet noodzakelijk om het de andere persoon te laten weten. Een woord, een gebaar of een blik kan genoeg zijn om anderen te laten begrijpen hoeveel ze echt voor ons betekenen.

Bron Van Steun

Als jullie gelach klankrijker is wanneer jullie samen zijn, als het makkelijk voor je is om te detecteren wanneer er verdriet of vreugde zichtbaar is in zijn ogen, als simpelweg een gebaar genoeg is om de ander te begrijpen, als je er bent wanneer de ander naar je op zoek is en wanneer hij je nodig heeft, dan kun je jezelf gelukkig prijzen dat jij in jullie verhaal de dinosaurus bent die we allemaal nodig hebben.


De inhoud van Verken Je Geest is uitsluitend bedoeld voor informatieve en educatieve doeleinden. Deze informatie vervangt niet de diagnose, het advies of de behandeling van een professional. Bij twijfel kun je het beste een betrouwbare specialist raadplegen.