Ik houd van 'toevallige vrienden' die onverwacht in je leven verschijnen

Ik houd van 'toevallige vrienden' die onverwacht in je leven verschijnen

Laatste update: 23 oktober, 2019

Ik houd van ‘toevallige vrienden’, diegenen die de deuren van je hart kruizen wanneer je het het minst verwacht. Ze brengen kleurrijke winden met zich mee, maken je aan het lachen op het moment dat al je hoop is uitgeblust en nestelen zich in je ziel alsof ze er altijd al deel van uitmaakten.

Het is interessant hoe we soms op een punt in ons leven aankomen waar we zo gekoppeld zijn aan ons netwerk van nabije vrienden en familie dat we geen ruimte overlaten voor iemand anders. Tot die ene geweldige dag waarop er iemand onverwacht verschijnt en alles verandert.

Sommige mensen zijn heerlijk onverwacht. Ze bellen aan bij de deur van je leven wanneer je ze het meeste nodig hebt. Mensen met magie in hun harten en licht in hun ogen. Mensen die tot ongelooflijke dingen in staat zijn. Ze brengen je geluk en laten je weer groeien.

Toevallige vrienden zijn vreemd in die zin dat ze plotseling onderdeel van jouw familie zijn. Ze verschijnen als exceptionele vrienden wanneer je ze het meest nodig hebt, of misschien worden ze wel je nieuwe partner. Geliefden die plotseling verschijnen wanneer je de liefde eigenlijk al hebt opgegeven. Maar het meest interessante van dit alles is dat je meteen jullie compatibiliteit herkent.

Experts noemen dit het zesde zintuig, een emotioneel zintuig dat we je graag verder willen uitleggen.

Toevallige Vrienden

Toevallige vrienden verschijnen wanneer je ze het meeste nodig hebt

Een van de meest bekende vriendschappen in de wereld van de literatuur is die tussen Henry James en Robert Louis StevensonDeze twee grote romanschrijvers uit de 19e eeuw genoten altijd, ondanks dat ze redelijk verschillende levensstijlen en schrijfstijlen hadden, van een exceptionele, bijna magische bewondering voor elkaar.

Het begon allemaal in 1884 toen Henry James een artikel publiceerde in Longman’s Magazine waarin hij een roman genaamd Treasure Island (Schateiland) de hemel in prijst die een paar maanden ervoor op de markt was verschenen. Een paar dagen later antwoordde Stevenson zelf met een ander artikel en zo begon een relatie bestaande uit brieven en onvergetelijke ontmoetingen waarin ze praatten over hun leven, literatuur, kunst en filosofie.

Stevenson prees hun vriendschap altijd. Volgens hem gebeurde het allemaal op het juiste moment, toen hij het het meeste nodig had. Met zijn gezondheid ging het niet zo goed en zijn gemoed verslechterde gedurende de periodes waarin hij wekenlang in bed lag met koorts. Hij vond zijn enige toevlucht in de brieven die Henry James aan hem schreef.

Helaas verliet de maker van Long John Silver, die door de inheemse bevolking van het eiland in de zuidelijke Stille Oceaan ‘verhalenverteller’ werd genoemd, deze wereld op jonge leeftijd als gevolg van een beroerte.

Dit verlies liet een blijvend litteken achter op Henry James. Het was een vriendschap geweven uit bewondering en de unie van twee geesten die een passie hadden voor literatuur, kunst en het leven. De vriendschap stimuleerde werkelijk de twee zielen, die bijna meteen harmonie vonden, ondanks dat ze zulke verschillende literaire stijlen hadden.

Toevallige Vrienden

Het zesde zintuig van persoonlijke relaties

Laten we iets belangrijks onthullen: mensen hebben niet slechts 5 zintuigen. In werkelijkheid hebben we er meer dan 20. William Jamesgevierd psycholoog en broer van Henry James, identificeerde vele van deze zintuigen tijdens zijn leven, waaronder nociceptie (ook wel ‘pijnzin’), proprioceptie (ook wel ‘positiezin’) en kinesthesie.

Intelligentie zal altijd leiden naar de juiste antwoorden, maar de intuïtie en het zesde zintuig zitten nooit fout.

Het zesde zintuig is zonder twijfel een van de meest belangrijke. Het valt niet in de categorie van magie of bovennatuurlijk, maar het heeft meer te maken met intuïtie, de capaciteit om naar binnen te kijken en je emoties te begrijpen, om je creativiteit wakker te schudden en je beter met jouw omgeving te verbinden en de mensen om je heen. Want als je dit doet zul je in staat zijn om authentiekere en betekenisvollere banden op te bouwen.

Toevallige Vrienden

Het onderbewuste en het zesde zintuig

Het is niet zo ongebruikelijk dat toevallige vrienden in je leven verschijnen zonder dat je weet hoe het gebeurde. Misschien kenden Henry James en Robert Stevenson elkaar niet, maar het zesde zintuig dat we allemaal hebben liet hen door het schrijven zien dat ze een grote affiniteit voor elkaar hadden.

Experts hebben het over de invloed van het onderbewuste, waarin veel van onze emoties, ervaringen en gevoelens liggen opgeslagen. Gedurende de jaren creëren we sterke neurale verbindingen tussen bepaalde ervaringen en persoonlijkheidstypes, die we instinctief identificeren, zonder het ons te realiseren.

We ervaren deze sensaties best vaak. We voelen ons aangetrokken tot bepaalde details zonder te weten waarom. We vermijden bepaalde mensen en situaties zonder de reden hierachter te begrijpen. Dit alles is onderdeel van ons emotionele zesde zintuig en dit is waarom we zo ontvankelijk zijn voor toevallige vrienden. We hebben zo’n geweldige klik met deze mensen omdat het brein hen identificeert als geestverwanten.

Zoals je kunt zien ligt de ware magie binnen onszelf, binnen de intieme cerebrale architectuur die onze emoties orkestreert. Dit is wat ons in staat stelt om ons te verbinden met onze zielsverwanten, die ons met hun goedheid verblijden, hun namiddagen vol met koffie en gelach, hun hoe gaat het en ik ben er voor jou.

Twijfel niet om ze toe te laten in je leven. Want toevallige vrienden, die jouw stormachtige luchten laten ophelderen, zouden wel eens een van de beste mensen in je leven kunnen zijn.


Deze tekst wordt alleen voor informatieve doeleinden aangeboden en vervangt niet het consult bij een professional. Bij twijfel, raadpleeg uw specialist.