Zeven dingen die gelukkige mensen anders doen

Zeven dingen die gelukkige mensen anders doen

Laatste update: 13 oktober, 2017

Gelukkig zijn is een geestestoestand die komt en gaat. Maar sommige mensen lijken altijd gelukkig te zijn. Is het omdat ze hun doelstellingen bereikt hebben? Hebben ze voldoening gevonden in het leven? Wat doen gelukkige mensen anders? In werkelijkheid komen gelukkige mensen zo over omdat ze vreugde ervaren. Hun vreugde trekt goede dingen aan. Dat voedt hun geestestoestand.

Geluk is een verandering in perceptie. Het hangt af van hoe je je omstandigheden bekijkt. Je kiest zelf waarop je je focust. Geluk is ook een gewoonte. Zelfs bij tegenslag handelen gelukkige mensen dus op een andere manier.

“Als je de manier waarop je de dingen bekijkt verandert, veranderen de dingen waar je naar kijkt.”

-Wayne Dyer-

Wat doen gelukkige mensen anders?

Geluk is waarschijnlijk één van de meest gezochte dingen ter wereld. Voor een hoop mensen is het eigenlijk een levenslange zoektocht. Dit komt doordat ze de verkeerde betekenis geven aan gelukkig zijn. Dit gebeurt vooral wanneer ze het verbinden aan materiële dingen in plaats van te aanvaarden dat geluk van binnenuit komt.

“Geld maakt mensen niet gelukkig. Mensen maken mensen gelukkig.”

-Steve Wynn-

Gelukkige mensen houden zich aan bepaalde gewoonten die vrede in hun leven brengen. Hier zijn enkele van de belangrijkste:

1. Ze kijken met medeleven naar de wereld, niet met afkeer

Gelukkige mensen houden ervan om anderen te helpen. Ze weten dat wanneer ze aan anderen geven, ze een verschil maken in iemands leven. En dit brengt vreugde in hun leven. Mensen zonder medeleven zien de vreugde niet in geven. Ze zijn egoïstisch en hebben geen empathie. Maar gelukkige mensen vinden meer vreugde in geven dan in ontvangen. Hun manier van leven is gebaseerd op empathie.

“Als je wil dat anderen gelukkig zijn, beoefen medeleven. Als jij gelukkig wil zijn, beoefen medeleven.”

-Dalai Lama-

2. Ze tonen liefde in plaats van apathie

Gelukkige mensen houden van anderen. Liefde ontstaat binnenin hen. Door met liefde naar anderen te kijken zijn gelukkige mensen in staat om het beste in andere mensen te zien. Dit staat hen toe om kwaliteiten in anderen te vinden die gewoonlijk niet opgemerkt worden. Liefde doet gelukkige mensen stralen.

Man En Vrouw Die Elkaar Knuffelen Die Bij Zichzelf Denken Wat Doen Gelukkige Mensen Anders

Ongelukkige mensen tonen echter apathie tegenover anderen. Hun interacties zijn gekenmerkt door woede en onverdraagzaamheid. Dit leidt ertoe dat ze mensen beoordelen vanuit angst. Dit trekt negativiteit aan in hun leven en in hun omgeving.

3. Ze aanvaarden in plaats van zich te verzetten

Gelukkige mensen aanvaarden de dingen zoals ze zijn. In plaats van zich te verzetten en te proberen een ander leven te hebben, proberen gelukkige mensen van alle uitdagingen waarmee ze geconfronteerd werden te leren. Zo zijn ze in staat om te evolueren en te groeien.

Ongelukkige mensen verzetten zich echter en weigeren hun situatie te aanvaarden. Ze vechten er zelfs tegen. In plaats van het beste te maken van de situatie, zien mensen die in voortdurende bitterheid leven de kennis en de groei niet die ze uit gebeurtenissen kunnen halen.

“Aanvaard – handel dan. Wat het huidige moment ook omvat, aanvaard het alsof jij het gekozen hebt. Werk er altijd mee, niet ertegen. Dit zal op een wonderbaarlijke manier je leven veranderen.”

-Eckhart Tolle-

4. Ze zien uitdagingen als kansen om te groeien

Net zoals iedereen, moeten gelukkige mensen omgaan met allerlei soorten problemen. Maar voor hen zijn uitdagingen kansen om te groeien en iets anders te doen.

Zelfs op de meest gevoelige momenten vinden gelukkige mensen een reden om met optimisme vooruit te kijken. Ze aanvaarden veranderingen. Ze zien ze zelfs als een uitdaging. Ook de moeilijkste uitdagingen zijn voor hen kansen om te groeien.

We groeien door het nemen van risico’s

5. Ze vergeven in plaats van koppig te zijn

Gelukkige mensen klampen zich niet vast aan wrok. Want ze weten dat dit het denken, het lichaam en de geest beïnvloedt. Ze laten het verleden achter zich zodat ze verder kunnen gaan en vreugde kunnen vinden in wat nog komen gaat.

Meisje Dat Bloemblaadjes Uit Haar Handen Laat Waaien Dat Bij Zichzelf Denkt Wat Doen Gelukkige Mensen Anders

Mensen die niet vergevingsgezind zijn, trekken negativiteit en ellende in hun leven aan. Ze begrijpen niet wat vergiffenis betekent. In plaats van het te zien als een manier om los te laten, geloven ongelukkige mensen dat vergiffenis de overtreding bevestigt. Maar voor gelukkige mensen is vergeven aanvaarden dat er iets pijnlijks gebeurd is en dat ze het moeten loslaten.

“Vergeven is een gevangene vrijlaten en ontdekken dat jij de gevangene was.”

-Lewis B. Smedes-

6. Ze zetten hun zwaktes om in sterktes

Gelukkige mensen focussen niet op hun zwakheden maar proberen integendeel gebruik te maken van hun sterktes. In plaats van het slachtoffer te spelen aanvaarden deze mensen hun zwakheden en proberen ze er ook kracht uit te halen.

Ze weten hoe ze hun zwakheden moeten herkennen en hoe ze ze moeten gebruiken om vooruit te komen. Door middel van hun eigen zwakheden vinden ze de kracht om ze te overwinnen. Dit proces van zelfkennis geeft hen de mogelijkheid om te ontdekken wat ze echt voor zichzelf willen.

Vergeet nooit wie je bent, de wereld zal dat ook niet doen

7. Ze tonen bewondering in plaats van te bekritiseren                                    

Net als jij en ik, vechten gelukkig mensen ook om hun doelen te bereiken. Maar ze blijven zich niet vastklampen aan zelfbeoordeling of kritiek. Het bereiken van hun dromen betekent voor hen het behouden van een positieve houding.

Bovendien behandelen ze anderen met waardigheid en respect. Ze oordelen niet. In plaats van anderen te bekritiseren kijken ze met liefde naar hen en bewonderen ze het beste in hen. Anders dan ongelukkige mensen, hebben gelukkige mensen het niet nodig om anderen te bekritiseren en zo hun eigen onzekerheden te overwinnen.

Twee Meiden Die Elkaar Knuffelen Omdat Ze Gelukkige Mensen Zijn

Verander je houding en wees gelukkig         

Er zijn zo veel dingen die je niet kan veranderen. Maar je hebt wel controle over hoe je naar de dingen kijkt. Geluk is niet iets wat je kan vinden. Je kan echter wel voldoening ervaren tijdens je zoektocht.

Als je er niet voor openstaat of klaar voor bent om gelukkig te zijn, dan zal het geluk ook niet bij je aan komen kloppen. Geluk is een keuze. Het is een houding die alles verandert. Het is aan jou om gelukkig te zijn, los van wat er om je heen gebeurt. Want jij hebt de krachtigste manier van controle over de manier waarop je je laat beïnvloeden door de dingen die er gebeuren.

“Wanneer je zal begrijpen wat je bent zonder te proberen het te veranderen, dan zal wat je bent een transformatie ondergaan.”

-Jiddu Krishnamurti-

Ik wil gelukkig zijn, niet doen alsof ik het ben


De inhoud van Verken Je Geest is uitsluitend bedoeld voor informatieve en educatieve doeleinden. Deze informatie vervangt niet de diagnose, het advies of de behandeling van een professional. Bij twijfel kun je het beste een betrouwbare specialist raadplegen.