Je was er niet toen ik je het hardst nodig had

Je was er niet toen ik je het hardst nodig had

Laatste update: 21 april, 2017

Je was er niet toen ik je het hardst nodig had. Dit heeft mij vernietigd en mij immens verdrietig gemaakt. Toen ik jou het hardst nodig had, had ik enkel eenzaamheid als gezelschap. Ik had meer van jou verwacht en je hebt me teleurgesteld. Toen ik je het hardst nodig had, zakte ik diep weg in verdriet. Zou dit het moment zijn waarop ik de versie die ik van mezelf en van anderen had zou moeten veranderen?

Er zijn genoeg tijden geweest waarin we iemand nodig hadden. Misschien alleen omdat we ons niet zo goed voelden, omdat we steun nodig hadden, omdat we behoefte hadden aan een schouder om op te huilen. Wat gebeurt er echter wanneer er op dit soort momenten niemand voor je is? Wanneer niemand je de aandacht geeft die je nodig hebt? Hoe komt het dat er opeens niemand naar ons toe komt om ons die hand aan te reiken waar we in stilte om schreeuwden?

“Veel van ons onverklaarbare verdriet heeft maar één verklaring: je had niet lief op de manier waarop anderen geliefd moeten worden of zij hielden niet van je op de manier waarop jij hoopte.”

-Bernardo Stamateas-

Je hebt een dergelijke situatie vast wel eens meegemaakt, en zo niet, dan heb je enorm veel geluk gehad! Er bestaat echter geen onaangenamer gevoel dan het gevoel wanneer jij iemand meer nodig hebt dan wat dan ook en hij er niet voor je is…

Wanneer je je realiseert dat je niet bestaat

Hartzeer

Het ergste wat ons kan overkomen, is dat we ons realiseren dat we voor iemand, voor die persoon die wij zo bijzonder vinden, helemaal niet bestaan. Dit is een zeer negatief gevoel dat het gevoel in de steek te zijn gelaten of afgewezen te zijn bij je op kan wekken.

Wanneer we ons realiseren dat we voor die andere persoon niet bestaan, kan dit ervoor zorgen dat we enorm veel zelfvertrouwen verliezen, met name als we eraan gewend zijn geraakt afhankelijk te zijn van anderen om onze eigen waarde vast te stellen.

Er zal echter wel een moment komen in je leven waarop je alleen zal zijn. Dit gegeven moet je zien te begrijpen. Het is alsof andere mensen een grens hebben in jou leven, dat ze alleen een bepaald punt kunnen bereiken. Vanaf dit punt ga je alleen verder.

Het is een lastig moment, een moment dat velen uit proberen te stellen, maar dat onvermijdelijk toch zal aandringen. Niemand kan jou vergezellen, niemand zal bij je zijn. Je zult alleen zijn, alleen verder wandelen. Niemand zal jou nodig hebben, niemand zal jou opbellen… Dit zal de slechtste periode in je leven zijn, waarin het gevoel dat men je in de steek heeft gelaten zo heftig zal zijn dat het bijna ondraaglijk lijkt.

Eenzaamheid is het enige dat je kan vinden wanneer je er niet naar op zoek bent.

Bevrijd jezelf uit de ketens

Hart Wegduwen

Vanaf dat we klein waren, hebben we onszelf aangeleerd bepaalde dingen met vrienden en familie te ondernemen… maar wat gebeurt er dan wanneer we er op een dag alleen voor komen te staan? We moeten leren om van niemand afhankelijk te zijn, om de dingen te doen waar we van houden. Neem dit advies ter harte en probeer het niet te vergeten:

  • Houd van jezelf en waardeer jezelf! Wanneer je er dan alleen voor komt te staan, zul je jezelf realiseren dat je helemaal niet alleen bent; je hebt namelijk jezelf! Leer van jezelf te houden en je zelfvertrouwen niet af te laten hangen van anderen en laat ook je geluk niet van anderen afhangen.
  • Raak bevriend met eenzaamheid. Soms denken we dat eenzaamheid niet goed is, maar dit is niet waar. Leer eenzaamheid op een andere manier te bekijken. Je zult in staat zijn om een hoop dingen te leren, zoals hoe je jezelf beter kunt leren kennen.
  • Wees van niemand afhankelijk om gelukkig te zijn. Jouw geluk hoeft van niemand af te hangen, aangezien je hierdoor alleen maar terechtkomt in een achtbaan aan emoties die je zullen frustreren en volkomen ongelukkig zullen maken. Ga in jezelf op zoek naar geluk en bij niemand anders.
  • Leer gedag te zeggen. Iets dat niemand ons leert, maar toch zeer noodzakelijk is. Mensen zullen komen en gaan in je leven, ze zullen je kwetsen, ze zullen je teleurstellen… Deze mensen gedag zeggen kan soms erg lastig zijn, maar is toch iets wat we vandaag nog onder de knie moeten krijgen.
  • Verwacht niets van niemand. Soms zijn onze verwachtingen van anderen namelijk veel te hoog. Door geen verwachtingen van anderen te hebben, zullen ze je ook niet kunnen teleurstellen, waardoor je een stuk gelukkiger zal zijn!

Je wordt niet van de ene op de andere dag onbelangrijk voor iemand en als dit wel zo is, dan was je nooit echt belangrijk voor hem.

Vrouw met Vlinders

–Afbeeldingen met dank aan Berit Kruger Johnsen and Brett Spencer–


Deze tekst wordt alleen voor informatieve doeleinden aangeboden en vervangt niet het consult bij een professional. Bij twijfel, raadpleeg uw specialist.