Ik probeer me niet druk te maken om de mensen die me niet steunen

Ik probeer me niet druk te maken om de mensen die me niet steunen

Laatste update: 31 augustus, 2016

Sommige mensen doen niet aan optellen, alleen aan aftrekken. We moeten deze mensen niet toestaan onze beslissingen te nemen of onze emoties, onze gezondheid en onze verlangens te beïnvloeden.

Vergeet nooit deze uitdrukking: “Houd van iemand die je steunt en degene die je niet steunt moet je links laten liggen.”

Met andere woorden, we moeten de mensen die geen oprechtheid, welzijn en vertrouwen bieden uit ons leven verwijderen. Of liever, we moeten ervoor zorgen dat we niet gekweld worden door hun mening, hun aanwezigheid of hun afwezigheid.

Samen naar de Zee Kijken

Een groot deel van ons bestaat uit de personen waar we ons mee omringen

De mensen in ons leven geven zin aan onze dromen en ons bestaan. Dus we hebben deze mensen nodig om te groeien en ons goed te voelen bij iedere stap die we zetten. We moeten die personen uitzoeken die ons goed zullen laten voelen en die ons volledig laten ontwikkelen. We moeten ook een zelfde positieve rol spelen in het leven van anderen.

Vriendschap

De mensen die tellen zijn degene die optellen, niet degene die aftrekken

We moeten ons beschermen tegen dit soort gedrag, dat erop uit is om een deel van ons te doen verdwijnen en onze persoonlijke groei te boycotten. We moeten ons afvragen of de mensen die ons lief hebben ons helpen met het toevoegen van nieuwe ervaringen en het creëren van positieve gevoelens.

Degene die ons vrijheid geven, zijn degene met wie we op dezelfde lijn staan. Ze geven ons de vleugels om te vliegen, wortels om naar terug te keren en redenen om te blijven. Dus als deze drie punten niet bereikt worden, moeten we streven naar het veranderen van dingen die niet werken.

Het is niet makkelijk, maar de moeite zal worden beloond als we onszelf bevrijden, niet zozeer van de mensen die ons niet steunen, maar van het gedrag, de woorden en de meningen die ons kwetsen.

Vlinder

Zelfliefde: de sleutel tot het correct kiezen van degene die ons waarde geven

We realiseren ons vaak niet dat we onszelf op de eerste plaats moeten zetten totdat het te laat is en vooral dat we alleen door zelfliefde kunnen voorkomen dat iemand ons kwetst of misbruik van ons maakt.

Het is duidelijk dat veel wonden per ongeluk worden veroorzaakt, zonder slechte bedoelingen. Maar er zijn andere mensen die ons niet steunen en mogelijkheden en keuzes van ons afnemen, omdat zij er zelf beter van worden.

Vogels

Je moet dus weten hoe je ‘nee’ moet zeggen tegen die personen die onze vrijheid en onze aspiraties proberen te beperken. We kunnen alleen sterk genoeg zijn om dit te doen als we zelfvertrouwen en zelfrespect hebben. Alleen op deze manier kunnen we gezonde relaties opbouwen.

En ook geldt, dat dankzij de positieve uitwisselingen die in ons ontstaan, we onze banden zullen versterken en beter in staat zullen zijn om de conflicten en frustraties die misschien naar boven komen op te lossen.

We moeten weten hoe we onze essentie kunnen doen gelden, onze zelfliefde kunnen cultiveren en ons leven met vastberadenheid kunnen beheren. Alleen op deze manier zullen we groei bereiken, samen met de mensen die ons accepteren zoals we zijn, die ons met respect behandelen en die oprecht betrokken zijn bij ons welzijn.


Deze tekst wordt alleen voor informatieve doeleinden aangeboden en vervangt niet het consult bij een professional. Bij twijfel, raadpleeg uw specialist.