Tips om vandaag nog gelukkiger te worden

Tips om vandaag nog gelukkiger te worden

Laatste update: 26 oktober, 2016

Om te bereiken wat we willen in het leven en om gelukkiger te zijn, zijn er twee fundamentele principes waar we ons aan moeten houden: vastberadenheid en verantwoordelijkheid.

Er zijn ontelbaar veel redenen om een nieuwe dag op een gelukkige wijze van start te gaan en te beëindigen. Iedereen verdient het om gelukkig te zijn. In dit artikel delen we tien stappen die jou kunnen helpen om ’s ochtends en ’s avonds tevreden met jezelf op te staan en te gaan slapen.

Breng deze stappen vandaag nog in de praktijk. Pas ze aan op jouw manier van leven en jouw manier van zijn. We zijn allemaal uniek. Zorg er dus voor dat je dagen en routine speciaal worden en vergeet tegelijkertijd niet om van jezelf te houden. Wanneer je dit doet, kom je al een heel stuk dichter in de buurt van het geluk waar je naar streeft.

Wat zijn de tien stappen om gelukkiger te zijn?

1. Geef je dag een doel wanneer je ’s ochtends wakker wordt. Het geheim om gemotiveerd te blijven, is om steeds kleine doelen te bereiken die niet veel moeite vereisen. Door dit te doen, worden onze doelen langzamerhand steeds groter.

Door dit proces voelen we ons voldaan wanneer we op consistente wijze steeds onze doelen bereiken. Daarnaast motiveert het ons om door te blijven gaan en elke belangrijke stap die ons dichter bij het verwezenlijken van onze dromen brengt te volbrengen.

2. Wees dankbaar voor elke dag dat je leeft. Dankbaarheid vormt een deel van het fundament waar liefde op voort groeit. Wanneer je liefde voelt voor je eigen leven en het leven dat je deelt met de mensen om je heen, dan creëer je een aureool van positiviteit die ervoor zorgt dat je jezelf gedurende de dag gezegend en gelukkig voelt.

Het is heel belangrijk om dankbaar te zijn voor de dingen die je hebt en dat je je niet pas realiseert hoe gelukkig en rijk je eigenlijk bent op het moment dat je deze rijkdom verliest. Onthoud dat er genoeg mensen zijn die om wat voor reden dan ook niet kunnen genieten van dezelfde leefstijl als jij. We moeten daarom allemaal leren om dankbaar te zijn.

3. Maak een lijstje van de dingen waar je van houdt. Een goede oefening om elke dag mee te beginnen is om mentaal een opsomming te maken van alle dingen aan jezelf waar je van houdt. Dingen waar je blij van wordt. Jouw persoonlijke prestaties, je relaties… alles waar je gelukkig van wordt en wat je dag vrolijker maakt door er alleen maar aan te denken.

Ik raad je ten zeerste aan om deze stap werkelijk uit te voeren. Het lijkt misschien een beetje onnozel, maar als je je elke dag slechts een paar minuten op deze dingen concentreert en je jezelf er werkelijk bewust van maakt, dan zul je je realiseren hoeveel positieve dingen je eigenlijk om je heen hebt in je leven, vooral de dingen waar je je nooit echt bewust van was.

4. Luister naar je favoriete liedjes. Muziek is een van de beste manieren om onszelf te verrijken met positiviteit. Zet tijdens het ontbijt of vlak voor het slapengaan eens je favoriete muziek aan. Gebruik deze tijd als tijd om te mediteren. Vlak voor het slapengaan kan het luisteren naar muziek helpen om je geest los te koppelen na een drukke dag.

Muziek stimuleert de hersenen om positief te denken, waar je op dat moment ook mee bezig bent.

5. Doe gedurende de dag iets dat troostend of ontspannend is of maak een attent gebaar naar iemand. Dit hoeft helemaal niet veel moeite te kosten. Simpelweg op een vrolijke en positieve manier ‘goedemorgen’ of ‘hoe gaat het?’ zeggen kan er al voor zorgen dat iemands dag een stuk beter wordt.

En weet je wat nog het beste is? Het blije gezicht van de persoon die jouw vriendelijke woorden ontvangt. Slechts dit kleine en simpele moment kan ervoor zorgen dat je ochtend, middag of avond gelukkiger wordt. Geloof me maar.

6. Probeer elke ochtend, net nadat je wakker wordt, vijf minuten te mediteren. Dit zal je helpen om al je problemen en zorgen los te laten en om een beeld in je hoofd te schetsen van hoe je wilt dat deze nieuwe dag eruitziet. Hierdoor zul je veel rustiger zijn.

Mediteren voor het slapengaan zorgt ervoor dat je makkelijker in slaap valt en beter uitrust.

7. Denk s’ avonds voor het slapengaan aan alle positieve dingen die je die dag gevoeld en gedaan hebt. Dit is een goede oefening om je slaapkwaliteit te verbeteren en daardoor ook de kwaliteit van de volgende dag.

Positieve momenten en ontmoetingen met mensen in je directe omgeving kunnen er ook voor zorgen dat je beter slaapt.

8. Raak bevriend met lichaamsbeweging. We weten allemaal al dat sport en lichaamsbeweging klassieke voorbeelden zijn van dingen die we moeten doen om ten volste en op gezonde wijze van onze dagelijkse bezigheden te genieten. Lichaamsbeweging zorgt ervoor dat er endorfines vrijkomen, waardoor we gelukkiger en beter gehumeurd worden.

Sport en dagelijks een vorm van lichte lichaamsbeweging of zelfs een rustige wandeling kunnen ook helpen om beter uit te rusten en opgekropte energie vrij te laten.

9. Geef jezelf aan zowel het begin als het eind van elke dag even een momentje voor jezelf. Om te vermijden dat we onnodig stress en angst ervaren bij het uitvoeren van onze dagelijkse bezigheden, is het belangrijk om vanaf het begin van de dag kalm te zijn.

Geef jezelf daarom een paar minuutjes wanneer je net wakker wordt. Wanneer je gehaast en gestrest door je ochtendroutine gaat, zal je alleen maar slecht gehumeurd worden en dit humeur zal waarschijnlijk de hele dag blijven hangen. Door dingen op een ontspannen manier uit te voeren, kun je meer plezier beleven aan je persoonlijke bezigheden en genieten van rustige momenten die nodig zijn voor je lichamelijke en mentale gezondheid.

10. Rek je lichaam uit wanneer je wakker wordt. Hierdoor zullen je spieren beter ontspannen, waardoor je een aangenaam en kalm gevoel ervaart al voordat je überhaupt je voeten op de vloer zet om je dag te beginnen.

Richt jezelf op deze eenvoudige stappen. Als ze eenmaal onderdeel worden van je dagelijkse routine, dan zullen ze zeker helpen om je dagelijkse gevoel van geluk te verbeteren, waardoor je meer rust en vrijheid ervaart. Het is belangrijk om consistent te zijn en om elke stap aan te passen op je eigen individualiteit. Na een paar dagen zul je zien dat je veranderingen teweeg brengt die jouw leven beter maken.


Deze tekst wordt alleen voor informatieve doeleinden aangeboden en vervangt niet het consult bij een professional. Bij twijfel, raadpleeg uw specialist.