Vraag om wat je verdient... wat je nodig hebt zal volgen

Vraag om wat je verdient... wat je nodig hebt zal volgen

Laatste update: 18 december, 2016

Verkrijg wat je verdient en wat je nodig hebt zal volgen. Heb je weleens nagedacht over deze simpele vergelijking? Er is niets magisch aan. Eigenlijk is het een simpele vorm van zelf-ontdekking die ons kan begeleiden bij elk van onze stappen, zodat we onze doelen kunnen bereiken. Dat wat we werkelijk nodig hebben.

Denk eens na over je dagelijkse leven. Dit zit vol druk, verplichtingen en doelen die bereikt moeten worden. Je houdt dusdanig sterk aan deze realiteiten vast dat je vergeet te zorgen voor iets dat heel essentieel is. Jezelf. Voor wat je verdient, wat je nodig hebt.

Op het moment dat je je realiseert dat je respect verdient, zul je uitspreken en ontvangen wat je nodig hebt: erkenning. Op het moment dat je ontdekt dat je het verdient om gelukkig te zijn, zul je de motoren van verandering in beweging brengen. En langzaam maar zeker zul je evenwicht en vervulling bereiken.

Welnu, we weten dat al deze principes moeilijk te verwezenlijken zijn. In ons dagelijks leven zijn we te gehecht aan dingen en mensen. Je weet dat je meer erkenning nodig hebt van je partner of familie, maar… Hoe bereik je dit als zij hiertoe niet de eerste stap zetten?

In werkelijkheid moet verandering altijd beginnen bij onszelf. Mensen veranderen niet. Daarom is het aan jou om binnen je mogelijkheden te bereiken en verkrijgen wat je verdient. Omdat elke beweging, elke verandering in je houding, hoe klein deze ook mag zijn, geweldige dingen kan voortbrengen.

Je wacht niet op het lot, je creëert het

Wind

Jij bent de architect van jouw leven. Terwijl je vooruit beweegt en het creëert, zal de reis zelf obstakels voor je voeten werpen die je moet overwinnen en waarvan je dingen kunt leren. Welnu, als je niet zeker bent over wat je verdient, dan is het heel goed mogelijk dat je verdwaald zult raken.

Als er iets is dat je verdient, dan is het wel dat je gelukkig bent. Dus, ga niet gewoon maar zitten wachten op wat het lot voor jou in petto heeft. Sta op en begin door middel van je daden en gedachten jouw lot te creëren.

Sommige mensen zijn onzeker over wat ze verdienen. Ze laten de tijd voorbijgaan en zo rijgt het leven hun prestaties, alsook hun tragedies, aaneen. Als je er niet zeker van bent dat je waardigheid, vrijheid en het recht op persoonlijke groei verdient, dan is het goed mogelijk dat derde partijen deze principes zullen schenden zonder hiervoor om jouw toestemming te vragen.

Laat dit niet toe. Als er iets noodzakelijk is om elke dag te ontwikkelen, dan is dit wel de behoefte om ontzettend duidelijk voor ogen te hebben wat je werkelijk verdient. En begrijp me niet verkeerd, jezelf toestaan om te hebben waar jij behoefte aan hebt en wat jij verdient is niet egoïstisch. Het betekent simpelweg dat je voor jezelf zorgt, dat je respect hebt voor jezelf en dat je over jezelf en je gevoel van eigenwaarde waakt.

Luister naar je innerlijke stem

Wanneer was de laatste keer dat je tegen jezelf sprak? Denk je dat het een zinloos gesprek was? De waarheid is dat hoewel het moeilijk te geloven is, het eigenlijk ontzettend moeilijk is om een authentieke innerlijke dialoog tot stand te brengen.

  • De geest is vaak gevuld met ‘ruis’. Beperkende gedachten, zorgen, het terugdenken aan de fouten die gedurende de dag gemaakt zijn, de woorden die al dan niet zijn uitgesproken; dit alles laat maar weinig ruimte over voor onze innerlijke stem.
  • Wijd per dag één of twee uur aan jezelf. Het zou jouw eigen persoonlijke en vertrouwelijke ruimte moeten zijn. Ontspan en begin door jezelf te vragen hoe je je voelt. Stel jezelf vervolgens een andere vraag: wat heb je nodig?
  • Confronteer jezelf tot slot met de volgende kwestie: denk je dat je elke dag van je leven jezelf bent? Af en toe plaatsen we de behoeften van anderen boven die van onszelf. Langzaamaan vergeten we onszelf op deze manier en groeien we uit tot ‘een schaduw van onszelf’. Wees voorzichtig.
Lezen

Om te krijgen wat je nodig hebt, moet je jezelf eerst gunnen wat je verdient

Zo simpel is het. Om aan een behoefte te voldoen, moet je eerst in staat zijn een deur te openen. Niemand zal jouw dorst lessen als je niet op zoek gaat naar een bron van water of naar buiten gaat en op de regen wacht.

We komen met niets de wereld in en verlaten deze net zo. Laat die reis die het leven genoemd wordt stromen met integriteit en geluk, waarbij je altijd weet wat je verdient, wat jouw vitale essentie nodig heeft.

Zoals je kunt zien, moet je met je eigen innerlijke kracht, vastberadenheid en wilskracht ontzettend duidelijk voor ogen hebben waar je beperkingen liggen en welke weg je moet volgen. Als iemand jou onderschat, jou aanvalt met ironie of zichzelf elke dag weer tot prioriteit maakt, waarbij hij jou op de achtergrond laat, dan overschrijdt hij de grens van wat jij zou moeten toelaten. Dit verdien je niet.

Houd de volgende eenvoudige principes altijd in gedachten:

  • Jouw gedachten zijn bepalend voor je omgeving: Het gaat niet om wat er gebeurt, het gaat om wat je hierover denkt.
  • Denk op een vrijere manier, wees open. Vermijd angsten, ontkenning en besluiteloosheid. Verbreed je perspectieven. Stap elke dag uit je comfortzone.
  • Vind je dat je het verdient om onafhankelijk te zijn? Om je eigen plekje in de wereld te hebben? Neem jezelf elke dag voor om je doelen voorbij te streven. Uiteindelijk zal dat wat je nodig hebt komen: jouw eigen erkenning en persoonlijke tevredenheid.
  • Verdien je iemand die oprecht van je houdt? Begin door de persoon te zijn die je wilt zijn. Als je trots bent op jezelf, zul je de persoon aantrekken die jouw hart werkelijk nodig heeft.
  • Verdien je het om gelukkig te zijn? Doorbreek dan de barricades. Blijf uit de buurt van mensen die je kwetsen. Beleef nieuwe dingen en je zult elke dag dichter bij datgene komen dat je nodig hebt: werkelijk welzijn, persoonlijke vervulling.
Ster

Deze tekst wordt alleen voor informatieve doeleinden aangeboden en vervangt niet het consult bij een professional. Bij twijfel, raadpleeg uw specialist.