5 angsten van mentaal sterke mensen

5 angsten van mentaal sterke mensen

Laatste update: 25 oktober, 2016

Een mentaal sterke persoon ervaart dezelfde angsten als ieder ander van ons. Wat ze anders maakt is de manier waarop ze ermee omgaan. Vind jij jezelf een mentaal sterk persoon?

Mentaal sterke personen zijn bereid hun angsten te overwinnen en angst te tolereren. De angsten die zij willen overwinnen zijn:

1. Faalangst

De fout maken om te falen is een van de grootste angsten die we hebben. Vanaf toen we nog klein waren is het ons bijgebracht dat we het goed moeten doen om te slagen, maar een mentaal sterke persoon weet dat het maken van een fout niet altijd betekent dat je faalt.

Maar ze dagen zichzelf uit om het onbekende mee te maken gewoon om de ervaring te hebben. Ze hebben geleerd dat falen vaak alleen maar het begin is van de lange weg. Het is door deze ervaringen dat ze hun kennis verrijken en een helder doel bereiken.

Vrouw kijkt naar Horizon

Een mentaal sterk persoon is niet alleen bereid om steeds maar weer te blijven proberen, ze willen het ook graag. Ze zijn niet degenen die gaan voor comfort en zekerheid, omdat ze zo goed als ze kunnen willen voorkomen dat ze stil staan.

2. Angst voor afwijzing

Afwijzing komt voor op ieder moment van ons leven. Maar vaak rennen we ervoor weg. Sommige mensen zijn ontzettend bang om om loonsverhoging te vragen of een relatie te beginnen, omdat ze zo bang zijn om afgewezen te worden.

De angst voor afwijzing kan ertoe leiden dat je je doel niet haalt. Het zorgt ervoor zorgen dat je je stil houdt over onrechtvaardigheden of dat je in een giftige relatie blijft zitten.

Een mentaal sterk persoon accepteert dit niet. Hij of zij is zelfs bereid om om te gaan met afwijzingen. Hij of zij weet dat als een relatie ten einde komt, dat dat is omdat er een nieuwe zal komen. Ze begrijpen dat het leven te kort is om ongelukkig te zijn.

Een mentaal sterk persoon is niet immuun voor afwijzing, maar weet dat het noodzakelijk is om te groeien.

3. Angst om anderen te ergeren

Doe jij de dingen die je wil? Begrens jij jezelf tot het behagen van anderen? Het proberen iedereen te behagen lijkt misschien noodzakelijkheid, maar het probleem met het leven op deze manier is dat je op een bepaald moment jezelf kwijt raakt.

Wie kan er nu echt gelukkig zijn als ze volgens de wensen van anderen leven? Een mentaal sterk persoon weet dat zijn motieven, doelen en plannen persoonlijk zijn. Dit betekent niet hun acties hun geliefden zullen teleurstellen. De kern is zelfs het doen van dingen zonder angst of schuldgevoelens. Een mentaal sterk persoon weet dat hij of zij op een bepaald moment te maken krijgt met tegenovergestelde meningen. Misschien zijn zijn of haar ouders niet helemaal tevreden met de carrière die hij of zij heeft gekozen, maar de mentaal sterke persoon weet dat hij of zij de enige is die verantwoordelijk is voor zijn of haar leven.

Er zullen momenten zijn waarop ze bereid zijn een offer te doen om anderen te behagen als hun waarden en idealen niet worden aangetast of beïnvloed.

4. Angst voor veranderingen

De mens is een evolutionair wezen. Het proberen om veranderingen te vermijden voorkomt je vermogen om te groeien of te verbeteren. Maar veel mensen zijn niet bereid om vooruit te gaan. Ze zijn bang voor wat ze kunnen vinden als ze die stap nemen.

Vreugde

Een mentaal sterk persoon heeft dit probleem. Als het leven nu goed voor ze gaat, kunnen ze op die manier doorgaan. Als ze het moment bereiken waarop ze in beweging moeten komen, doen ze dat. Niet zonder schuldgevoelens of zonder angst, maar met de overtuiging dat er iets goeds op ze wacht.

5. De angst voor succes

In een wereld waarin het lijkt alsof het noodzakelijk is om te slagen, is het moeilijk om te begrijpen dat er mensen zijn die daar bang voor zijn. Wie zou er nou niet vooruit willen komen in zijn carrière? Waarom zou je niet al je doelen willen bereiken? De waarheid is dat succes soms samengaat met veel verantwoordelijkheden en niet iedereen is bereid om dit hele pakket te accepteren.

Er zijn personen die denken dat het beter is om een minder succesvol leven te leiden, omdat dat betekent dat ze rust en vrede hebben. Een mentaal sterk persoon is er klaar voor om erop uit te gaan en te zien wat de wereld te bieden heeft.

Hij of zij weet dat de uitdagingen en de moeite belangrijk zijn, maar ze zijn niet bereid om minder te accepteren dan dat ze wensen.

En jij, leeft jij met passie? Accepteer jij wat het leven je geeft of confronteer je je angsten? Ben jij een mentaal sterk persoon?


Deze tekst wordt alleen voor informatieve doeleinden aangeboden en vervangt niet het consult bij een professional. Bij twijfel, raadpleeg uw specialist.