Zo wijs je afwijzing af!

september 9, 2016 in Emoties 421 gedeeld
Zo ga je om met afwijzing

Wie is er nu niet bekend met de angst om afgewezen te worden? De meesten van ons ervaren deze angst waarschijnlijk elke dag, maar zijn er zich niet eens van bewust. Het probleem ligt hem in het feit dat we niet beseffen dat alleen wij de autoriteit hebben om onszelf af te wijzen of te accepteren. We zouden het nooit een ander moeten toelaten om ons af te wijzen; dat is ons recht, niet dat van hen!

Zelfs als we ons bewust zijn van deze angst, kunnen we het feit dat ons zelfvertrouwen wordt aangetast wanneer een ander ons afwijst niet ontkennen. We worden vatbaarder. We zonderen onszelf af van anderen en geven zelfs niet langer om onszelf.

Vandaag zul je leren hoe je de wonden die afwijzing veroorzaakt kunt helen. Het zijn wonden die er vaak voor zorgen dat je geeft wat je altijd ontvangen hebt. Met andere woorden: je zult er alles aan doen om afgewezen te worden, want dat is wat je kent.

Vogels

Zorg voor jezelf

Afwijzing is onvermijdelijk, maar jij kunt bepalen of je de afwijzing accepteert of niet. Je moet jezelf kunnen waarderen en je moet in jezelf investeren. Natuurlijk kun je ook door blijven gaan met wat je nu doet. Verandering is tenslotte moeilijk en misschien maakt het je behoorlijk onzeker. Maar wat doe je liever: de afwijzing afwijzen of doorgaan met het accepteren ervan? Jij bent de enige die deze beslissing kan maken; niemand kan je dit afnemen.

Afwijzing verzwakt je en maakt je vatbaarder voor kwalen zoals depressie. Je zou naar jezelf moeten kijken en zeer goed moeten weten wie je bent. Vergeef jezelf! Iedereen maakt fouten, maar dat rechtvaardigt niet dat anderen jou afwijzen.

Laat het feit dat je afgewezen bent nooit een reden zijn om anderen af te wijzen. Je bent meer waard dan dat. Ontdek jezelf en geef jezelf de waardering die je verdient…

Vrouw en Wolf

Praat goed over jezelf

Het is behoorlijk makkelijk om het goede en het slechte te zien in andere mensen, maar wat gebeurt er als we hetzelfde licht op onszelf schijnen? Dit is waar je tegen een muur aanloopt. Begin vandaag nog met goed over jezelf te praten met behulp van deze simpele adviezen:

  • Bevestig je sterke punten
  • Bepaal dat vandaag jouw beste dag wordt
  • Bedenk jezelf dat dat wat uit je mond komt je kan helen of schaden
  • Verander je interne dialoog in iets positiefs

Vandaag is de dag en het moment waarop je zou moeten beginnen goed over jezelf te praten, zodat je kunt herontdekken wie je bent en elke dag nog beter kunt maken dan de vorige. Afwijzing veroorzaakt ongemak, angst en geeft je het gevoel alsof je niets waard bent.

Maar wat anderen over je zeggen of hoe ze op je reageren zegt niets over jou! Zeker van jezelf zijn is de eerste stap. Bied elke afwijzing die je misschien zult moeten confronteren het hoofd.

Gun jezelf het beste

Om jezelf te kunnen waarderen, zou je jezelf het beste moeten gunnen. Als je eet, eet dan het beste eten. Als je je aankleedt, trek dan iets moois aan, je favoriete kleren. Waardeer jezelf, wees gul naar jezelf toe en beloon jezelf voortdurend. Je zou goed voor jezelf moeten zorgen; jij bent de enige die dit werkelijk kan. Geef jezelf om dit makkelijker te maken de kans om je te omringen met mensen die werkelijk een positieve invloed op je hebben.

Ga op zoek naar het gezelschap van mensen die waarde aan je leven toevoegen en niet naar dat van hen die deze waarde doen dalen. Omring jezelf met mensen die je zelfvertrouwen een opkikker geven en niet met mensen die je naar beneden halen. De positieve mensen in je omgeving zullen je in staat stellen om de beste versie van jezelf te zijn, om vol passie die persoon te zijn die je werkelijk bent en altijd bang was om te zijn.

Ga tijdens je zoektocht naar het vrij zijn van afwijzing en het helen van je emotionele wonden dan ook niet op zoek naar goedkeuring, want dit kan ervoor zorgen dat je situatie er nog erger op wordt.

Meisje met Bloemen

Ga alleen op zoek naar je eigen goedkeuring. Steun op anderen zodat je zelf vooruitkomt en niet om je simpelweg aan ze aan te passen. Het is belangrijk dat je goed voor jezelf begint te zorgen. In jezelf investeren en jezelf waarderen als persoon zal de eerste belangrijke stap zijn in dit proces. Het zal de eerste stap zijn naar een leven zonder angst voor afwijzing.

–Afbeeldingen met dank aan Mandy Tsung, Jeremiah Ketner, and Pascal Campion–

Bekijk Ook