Het geheime wapen om je doelen te bereiken

Het geheime wapen om je doelen te bereiken

Laatste update: 15 oktober, 2016

Alle succesvolle mensen hebben een geheim wapen dat ze gebruiken om hun doelen te bereiken, hoewel ze zich er vaak niet bewust van zijn. Dit geheime wapen wordt gebruikt door bestuursleden, bedrijfseigenaren, sporters en zelfs studenten. En het is ook nog eens gratis.

Wil je weten wat het is? Blijf dan lezen!

Visualiseer het

Dit ontzettend nuttige geheim om je doelen te bereiken is niets anders dan visualisatie. Het bestaat uit het vormen van een helder beeld in je hoofd van wat je specifiek wilt bereiken, van het succes dat je bereikt.

Om dit te doen is het behulpzaam om afbeeldingen en visuele versterking te gebruiken om je beeld te ondersteunen en je te herinneren aan je doel. Een foto, een tekening, een uitdrukking, een beroemd citaat of zelfs een simpel woord: alles is goed als het je helpt om de mentale afbeelding en het visioen van je succes te vernieuwen. We zullen dit in meer detail verder bespreken.

Nadenken

Een heel duidelijk voorbeeld hiervan zien we bij sporters. Er zijn meerdere psychologische onderzoeken naar sport gedaan, die laten zien hoe effectief visualisatie is bij het bereiken van resultaten. In een van de studies werd ontdekt dat alleen al de gedachte aan het visualiseren van het heffen van zware gewichten veranderingen teweeg brengt in de spieractiviteit.

Veel topsporters gebruiken visualisatie om hun resultaten te verbeteren en hun doelen te bereiken, maar je hoeft geen topsporter te zijn om van visualisatie gebruik te kunnen maken. Een andere studie was gericht op visualisatietechnieken die gebruikt worden door beginnende golfers en liet zien dat lichamelijke oefening gecombineerd met mentale visualisatie tot de beste resultaten leidt, in tegenstelling tot alleen maar oefening.

Visualisatie werkt voor iedereen en alles

Visualisatie bij sport is slechts één voorbeeld. Sporters trainen om beter te worden en om te winnen. Wil jij je leven verbeteren? Wil jij een titel winnen, een baan of het hart van een persoon?

Het gebruiken van visualisatie zal je helpen je doel te bereiken, wat je doel ook is. Hier zijn een aantal tips voor hoe je het kunt doen:

  • Doe aan visualisatie als je ontspannen bent. Net na het ontwaken en vlak voordat je naar bed gaat zijn de beste tijden.
  • Houd je gewenste resultaat helder in gedachten en stel het voor als een realiteit. Stel je precies voor wat er gaat gebeuren als je je doel bereikt en zorg ervoor dat je de details ook meetelt. Denk aan hoe je je voelt, wat je denkt, hoe je jezelf vindt – allemaal alsof het echt gebeurt, want dan is het echt in je fantasie. Probeer alle vijf zintuigen erbij te betrekken zodat het zo realistisch mogelijk is.
  • Wees consequent met je visualisatie-oefeningen. Het wordt makkelijker als je blijft oefenen en het zal je geheime wapen worden om je doelen te bereiken.
Visualiseren

Andere middelen die je helpen bij het visualiseren

Veel mensen gebruiken “vision boards” of “mood boards”, een collectie afbeeldingen van het resultaat dat ze willen bereiken. Een vision board kan worden gemaakt met afbeeldingen uit tijdschriften, tekeningen en woorden, het maakt niet uit in welke vorm het is. Het belangrijke is dat de afbeeldingen je doel weergeven en dat je ze op een plek plaatst waar je het dagelijks kunt zien.

Affirmaties kunnen ook erg krachtig zijn en ze helpen goed als het gaat om het leren zien van je doel als een realiteit. Een affirmatie is eigenlijk een declaratie, een positieve verklaring voor jezelf over je doel.

Het is belangrijk om deze affirmaties in de tegenwoordige tijd op te schrijven en hardop uit te spreken, bijvoorbeeld “ik ga” of “ik ben”, maar niet “ik zal” of “ik wil”. Voel de positieve emotie van de verklaring als je hem hardop uitspreekt, minstens tien keer per dag, zodat je erin gaat geloven.

Visualisatie is, samen met deze andere middelen, makkelijk en gratis en het zal je helpen je doel te bereiken. Je moet ze niet gebruiken in plaats van de noodzakelijke methodes en stappen die je moet doen om het doel te behalen, maar het zijn technieken die je helpen jezelf te motiveren om hard te werken en positief te blijven.

Waarom visualisatie zo’n krachtig wapen is

Rhonda Byrne, de schrijfster van boeken zoals The Secret en The Power, is een voorbeeld van motivatie voor velen. Ze zegt dat de reden dat visualisatie zo krachtig is, is omdat het afbeeldingen in je hoofd creëert waarin je jezelf ziet met alles dat je wilt hebben. Dit betekent dat je ook gedachten en gevoelens genereert over wat je in het heden bezit.

Met andere woorden, denk positief en stel je voor hoe je wil dat je leven zal zijn en door dat te doen heb je een echte kans om te bereiken wat je wil, wat het ook is.


Deze tekst wordt alleen voor informatieve doeleinden aangeboden en vervangt niet het consult bij een professional. Bij twijfel, raadpleeg uw specialist.