Vijf eigenschappen die je nodig hebt om je doelen te bereiken

maart 18, 2017

Je hebt grote dromen, doelen die het waard zijn om te behalen. Als je bekijkt waar je bent en dit vergelijkt met waar je wilt zijn, lijkt het wel alsof het bereiken van je dromen onmogelijk is. Dit is waarom de meeste mensen hun grootste dromen in de categorie ‘onmogelijk’ neerzetten en denken dat ze onhaalbaar zijn, niet meer dan mentaal vermaak waarmee we de realiteit van het leven kunnen vermijden.

Het meest interessante hieraan is dat mensen niet weten waartoe ze in staat zijn totdat ze het proberen. Het maakt niet uit hoe ambitieus je doel is, als je het pad ernaartoe begint te bewandelen, zal je zien dat je veel dichterbij bent dan je denkt. Maar om je doel te bereiken moet je nog iets meer doen dan dat.

Buiten het duidelijk definiëren van je doelen, het ontwikkelen van een actieplan, het ontdekken wat jouw motivatie is en het ontwikkelen van gewoontes die je op het rechte pad zullen houden, moet je ook een aantal vaardigheden of eigenschappen ontwikkelen die je zullen helpen tijdens je reis.

Eigenschappen die je nodig hebt om je dromen te bereiken

Succes vergt de ontwikkeling van bepaalde eigenschappenHet maakt niet uit hoe groot je doel is, hoe moeilijk het is om te bereiken of wat je moet doen om er te komen. Ze vergen allemaal bepaalde eigenschappen die je nodig hebt om sterk te blijven in je inzet.

1. Wees positief en optimistisch

De eerste stap op het pad naar je doelen impliceert het hebben van een positieve, optimistische mentaliteit. Deze houding moet je bij iedere stap volhouden. Het zou de motor moeten zijn die je acties stuurt en je feedback geeft iedere keer dat je dichterbij komt.

Optimisme

Maar het is niet makkelijk om optimistisch te blijven. Je moet pro-actief zijn als je een positieve houding wilt houden. Vermijd mensen die je tegenhouden en omring jezelf met positieve, optimistische mensen. Als dit niet mogelijk is, kun je er beter voor zorgen dat je alleen bent in plaats van in slecht gezelschap.

“Zelfs de langste weg begint met een eerste stap.”

-Kalimán-

Begin de dag door naar iets te luisteren of iets te lezen dat je inspiratie geeft, iets waardoor je je gemotiveerd voelt. Houd een dagboek bij van je successen, waarin je al je overwinningen noteert en opschrijft hoe je je hindernissen overwint. Vul het met mooie woorden, zelfs als je geen goede dag hebt.

2. Wees volhardend

Er zullen altijd mensen zijn die je uitlachen, die je vertellen dat je het niet kunt of die ervoor zorgen dat je aan jezelf en aan je dromen gaat twijfelen. Je moet volhouden. Je kan kritiek en ontmoediging niet toelaten in je hoofd.

Als andere mensen te giftig of te schadelijk zijn of als ze veel energie kosten, moet je misschien een andere strategie zoeken. Je kunt grote resultaten bereiken met kleine veranderingen. Een kleine verandering zorgt er niet voor dat je van je pad afwijkt, het zal er alleen toe leiden dat het pad makkelijker is, zelfs als het misschien wat langer is.

3. Wees veerkrachtig

Vroeg of laat kom je mensen en situaties tegen die proberen je van je pad af te brengen. Tijdens die momenten moet je veerkracht ontwikkelen, wat een eigenschap is waardoor je over emotionele pijn en tegenslag heen kunt komen. Dit zal je helpen om volhardend en optimistisch te blijven.

Bloem

Veerkracht houdt in dat je je psychologische bronnen herstructureert om zich aan te passen aan nieuwe omstandigheden en behoeften. Dit betekent dat, behalve het overwinnen van tegenslag, veerkrachtige mensen in staat zijn om een stap verder te gaan en deze situaties gebruiken om te groeien en hun potentiaal te vergroten, waarbij ze obstakel veranderen in kansen om te groeien.

4. Wees er klaar voor om te leren

Er is altijd iets nieuws te leren dat je zal helpen vooruit te komen en te groeien. Open staan zal je helpen om succesvol te zijn. Je moet altijd je geest open houden voor de kansen en mogelijkheden om je heen.

Omring jezelf met mensen van wie je dingen kunt leren. Sta open voor nieuwe ervaringen. Neem risico’s en ga op zoek naar oplossingen als je erachter komt wat er niet goed gaat. Leer na te denken voordat je iets afslaat en neem de tijd om over de mogelijkheden na te denken en die te evalueren.

“Neem de houding aan van een student, wees nooit te groot om vragen te stellen, weet nooit te veel om iets nieuws te leren.”

-Og Mandino-

5. Wees flexibel

Het hebben van aanpassingsvermogen zal ervoor zorgen dat je het meeste uit elke situatie kunt halen. Om flexibel te zijn en jezelf aan te passen aan elke omstandigheid, moet je niet te veel baggage hebben, vrij zijn van overtollig emotioneel gewicht. Je moet in staat zijn om dit gewicht te verliezen en complexen en schuldgevoelens achter je te laten.

“Maak je geest leeg, wees vormeloos. Vormeloos, zoals water. Als je water in een beker doet, wordt het de beker. Je doet water in een fles en het wordt de fles. Je doet het in een theepot en het wordt de theepot. Water kan stromen of het kan neerstorten. Wees water, mijn vriend.”

-Bruce Lee-