Vier manieren om je relatie met jezelf te ontwikkelen

Vier manieren om je relatie met jezelf te ontwikkelen

Laatste update: 04 april, 2017

Er bestaan genoeg positieve ervaringen in het leven en deze zijn helemaal niet allemaal ingewikkeld. Kortom, er bestaan ook emoties en gevoelens die je met eenvoud kunt genereren. Deze emoties en gevoelens kunnen jouw wezen versterken, zodat je kunt leren om het leven op een mooie manier te beleven.

We moeten allemaal verantwoordelijkheid voor onszelf nemen zodat we ‘ten goede’ kunnen evolueren. Daarom is het belangrijk om het belang van je eigen persoonlijke behoeftes niet te vergeten. Als je jezelf niet waardeert, niet voor jezelf zorgt en jezelf niet steunt, dan toon je geen respect naar jezelf, waardoor je als gevolg je eigen essentie loopt te saboteren.

We kunnen zelf voor onze eigen behoeftes zorgen, maar we kunnen tegelijkertijd ook zorgen voor de behoeftes van de mensen om ons heen. Hierdoor zul je beter in staat zijn om jezelf en de mensen waar je van houdt aan te moedigen en zul je vrij zijn om te genieten van de vier ervaringen waar we allemaal van verdienen te genieten.

“Alleen vanuit een plek van innerlijke rust was de mens in staat vredige omgevingen te ontdekken en op te bouwen.”

Stephen Gardiner

Leef in het heden, breng tijd door met de juiste mensen

Het is de magie van het heden die ons in staat stelt het gevoel te hebben dat we leven. Hiertoe behoort ook voelen met je hart en je richten op het hier en nu. Maak niet voortdurend plannen voor de toekomst en probeer de toekomst niet voortdurend af te wachten.

Vriendinnen

Het huidige moment is het enige moment waar je echt vanuit kunt gaan en toch laten we dit moment voortdurend aan ons voorbijgaan. We zijn ons er niet eens volledig van bewust. Om meer in het huidige moment te leven, is het belangrijk om tijd door te brengen met de mensen die jou het gevoel geven dat je leeft en authentiek bent en om activiteiten uit te voeren die hierop aansluiten.

Koester de positieve lessen die jouw fouten je bieden

Jij bent de baas over je eigen bestaan.

Tegenwoordig komen emotionele gemoedstoestanden als angst en stress steeds vaker voor. Deze gemoedstoestanden worden opgewekt wanneer we niet goed voor onszelf zorgen. Om deze emoties succesvol te kunnen overwinnen, moeten we beschikken over fundamentele hulpmiddelen die ons in staat stellen om onszelf te begrijpen. Voortdurend perfect proberen te zijn en ernaar streven om nooit eens een fout te maken, kan ook angst opwekken en zal ons alleen maar blokkeren en ervan weerhouden om onszelf te kunnen zijn.

Fouten zijn geschenken, aangezien ze ons helpen om vooruit te komen. De fouten die we maken zijn indicaties dat we op de goede weg zitten, streven en blijven proberen zonder op te geven. Probeer risico’s te nemen; durf buiten je comfortzone te treden. Misschien zal een van die fouten je wel helpen om je grootste prestatie ooit te leveren.

Wees eerlijk naar jezelf door je problemen nederig onder ogen te komen

Wanneer we het hebben over eerlijkheid, dan wijzen we hiermee op het vermogen dat ons in staat stelt in te zien wat juist is. Dit vermogen doet ons ook in zien wat niet juist is en wat we willen of moeten veranderen. Wees eerlijk over hetgeen je wilt en de persoon die je in het verleden was. Haal hier je lessen uit. Hierdoor zul je namelijk op positieve wijze kunnen evolueren.

Bloemen

Tegen jezelf liegen, leidt alleen maar tot disrespect en inconsistentie. De persoon die altijd aan jouw zijde zal blijven staan, ben jij zelf. Accepteer dit. Als je jezelf de kans geeft consistent met jezelf te zijn, dan zul je jezelf veel beter kunnen leren kennen. Hiermee zul je kunnen voorkomen dat jouw problemen jou definiëren als persoon.

We hebben vaak de neiging om te klagen dat de dingen niet zo goed verlopen als we graag zouden willen, waarbij we het uiterst belangrijke gegeven dat onze problemen nooit vanzelf zullen verdwijnen zonder dat wij hiervoor de nodige stappen ondernemen voor het gemak maar even over het hoofd zien. ‘Doe wat je kan, wanneer je kunt en zie in wat je gedaan hebt’. Zet kleine stappen in de volgens jou juiste richting, zelfs als je hier in eerste instantie een beetje vertraging door op zult lopen, om vervolgens des te sneller vooruit te kunnen gaan.

Begin je aardiger op te stellen naar je eigen wezen

De manier waarop jij jezelf behandelt en van jezelf houdt, bepaalt de standaard voor de manier waarop anderen jouw zullen behandelen en van jou zullen houden. De liefde die jij voor de wereld voelt, hoort voort te komen uit je eigen zelf. Verwacht niet dat anderen dit voor je zullen doen.

Wanneer je jezelf voordoet als de persoon die anderen willen dat je bent of wanneer je voortdurend anderen tevreden wilt stellen, dan zorgt dit er alleen maar voor dat je de persoon die je werkelijk bent uit het oog verliest. Wijk niet af van je eigen essentie. Omarm jezelf. Wees eerlijk naar jezelf toe en leg overal je hart en ziel in.

“Perfecte rust bestaat uit de goede beheersing van je geest, in je eigen koninkrijk.”

-Marcus Aurelius-


Deze tekst wordt alleen voor informatieve doeleinden aangeboden en vervangt niet het consult bij een professional. Bij twijfel, raadpleeg uw specialist.