Vermijd giftige mensen voor je emotionele gezondheid

Vermijd giftige mensen voor je emotionele gezondheid

Laatste update: 16 januari, 2017

We houden allemaal van authentieke mensen, mensen die handelen vanuit hun hart, die hun dromen naleven en die verantwoordelijkheid nemen voor hun beslissingen en daden. We houden er niet van om iemand te moeten vertellen wat hij moet doen of om weg te moeten rennen van kwaadaardige opmerkingen van giftige mensen die ons willen kwetsen.

We houden van mensen die eerlijk en dankbaar zijn, mensen die niet alleen uit zijn op beloningen of lof. We houden van mensen die onzelfzuchtig zijn, die ons vertrouwen en die ons aanmoedigen om onze dromen te volgen.

Het is niet makkelijk om om te gaan met mensen die de kwade intentie hebben om verderf te zaaien in ons leven. En het is al helemaal niet makkelijk om in te zien dat een relatie gedoemd is om precies deze reden, vooral wanneer intenties worden verborgen en emoties ons verblinden.

Het lijkt misschien onverklaarbaar, maar in ons leven worden we vaak aan dit soort relaties onderworpen. We realiseren ons niet dat zolang we op deze manier functioneren, het onmogelijk is om onszelf emotioneel af te zonderen en onszelf te bevrijden van negatieve, giftige mensen. Dit is de reden dat dit proces zo moeilijk is.

Emoties

Goede mensen zijn werkelijk belangrijk in ons leven

De mensen met wie we onszelf graag omringen weten wat de waarde is van geluk en verdriet. We willen omringd worden door mensen die anderen niet kwetsen of ze schade toebrengen, maar die anderen juist laten lachen en die anderen kunnen opvangen wanneer ze vallen.

De mensen die we leuk vinden stralen oprechtheid uit en spreken altijd vanuit het hart. Ze zijn loyaal, aan ons en aan henzelf, en ze zijn volhardend in het vervullen van hun dromen. Het zijn mensen met wie we ons graag omringen omdat ze waarden laten zien die ons een goed gevoel geven en die ons helpen om onze emotionele wonden uit het verleden te genezen.

Deze mensen creëren geluk en verdrijven negatieve gevoelens. Ze schamen zich niet om hun gebreken te erkennen en ze accepteren hun fouten en leren ervan. Ze zijn de mensen die onze gebroken stukjes omarmen en weer in elkaar leggen, wat onze kwalen doet wegdrijven in de zee van vergetelheid.

Deze mensen vellen geen oordelen en stellen ons in staat om hen de geschiedenis te laten zien van wie wij zijn. Ze negeren geruchten en ze verzinnen niet hoe ons leven eruitziet. Ze zijn mensen die zich niet inlaten met geroddel, hoeveel moeite ze dit ook kost. Ze zijn dapper en handelen moedig wanneer ze oog in oog staan met moeilijkheden.

De mensen die het waard zijn om tijd mee door te brengen hebben een fijn aanvoelingsvermogen. Ze zijn vriendelijk en respectvol. Ze infiltreren ons leven niet met negativiteit. Ze hebben goede morele waarden en beoefenen deze eveneens.

We weten dat we deze mensen kunnen vertrouwen omdat ze nederig zijn en omdat ze tactvol en dankbaar door het leven gaan. Ze gaan verstandig om met hun dromen en durven zich in hun relaties te laten leiden door waardering en niet door eigenbelang.

Hart Losknippen

Onszelf afzonderen van pijn en dichter bij geluk komen

Het is het waard om de wereld met een open blik tegemoet te treden en te vermijden dat we tijd doorbrengen met mensen die afdoen aan ons leven en die ons bestaan moeilijker maken. We moeten proberen om te stralen, om onze eigen weg te vinden en onszelf te bevrijden van opgeplakte etiketten.

Emotioneel afstand nemen van mensen die ons gekwetst hebben betekent onszelf afzonderen van angst, pijn en alle emotioneel giftige dingen. Op deze manier zal ons gevoel van eigenwaarde alleen afhankelijk zijn van onszelf. We zullen het nooit onbeschermd achterlaten en blootstellen aan de negativiteit van anderen.

Het is niet per se de bedoeling dat je deze afstand fysiek creëert, maar eerder dat je een soort emotionele afstand tot stand brengt die jou in staat stelt om je te laten leiden door wat er in het heden gebeurt, zonder bittere gevoelens en zonder bezig te zijn met wat hun volgende stappen zouden kunnen zijn.

Vermijd omgevingen waarin conflicten de boventoon voeren zonder enige vorm van groei te bieden. Bescherm jezelf, jouw gezonde verstand en je emotionele groei. Laat je niet meeslepen. Het leven is te kort om jezelf zorgen te maken over datgene wat jou schade wenst toe te brengen.

Vergeet niet dat je zelf de enige bent die de meningen en daden van anderen kan valideren. Om deze reden zijn de mensen die het belangrijkst voor ons zijn degenen die ons goed behandelen en die van ons houden. En houd de mensen voor wie dit niet geldt op een afstand, zonder enige spijt. Je emotionele gezondheid zal je dankbaar zijn.


Deze tekst wordt alleen voor informatieve doeleinden aangeboden en vervangt niet het consult bij een professional. Bij twijfel, raadpleeg uw specialist.