Vanaf vandaag is gelukkig zijn mijn prioriteit

Vanaf vandaag is gelukkig zijn mijn prioriteit

Laatste update: 02 mei, 2017

We willen allemaal gelukkig zijn, maar in de praktijk zetten we hiertoe niet altijd de juiste stappen, zoals voor onszelf zorgen, naar onszelf luisteren, de hoofdrol vertolken in het toneelstuk van ons leven in plaats van achter het doek te blijven zitten waar het leven aan ons voorbijgaat en ons vergeet te omhelzen.

Niemand zou jou egoïstisch mogen noemen omdat je ‘nee’ zegt wanneer dit nodig is, omdat je op zoek gaat naar zuurstof en vrijheid in tijden van druk, omdat je de banden verbreekt met mensen die je kwetsen. Alleen jij hebt macht over jezelf, want we komen allemaal alleen ter wereld, en we zullen deze ook allemaal alleen verlaten. Dus waarom zouden we niet nu beginnen met gelukkig zijn?

Geluk is een avontuur dat een leven lang zou moeten duren

Gelukkig Zijn

Ervoor kiezen om gelukkig te zijn is de eerste sprong die je dichter bij je doelen zal brengen, omdat iemand die hiervoor kiest zijn gedachten werkelijkheid zal maken, hij zal ze deel uit laten maken van zijn dagelijkse leven.

De beslissing om gelukkig te zijn houdt soms echter in dat we prioriteiten moeten stellen en dat we ons realiseren dat we onszelf misschien boven bepaalde dingen en situaties moeten plaatsen. Het klinkt radicaal, maar in werkelijkheid gaat het allemaal over het behouden van een balans tussen andere mensen en onszelf. Overweeg om dit te kunnen doen het volgende:

Omring jezelf met mensen die je licht brengen, geen leed

Zoals we al zeiden, gaat het allemaal om het behouden van een balans. Je zou eerst tevreden moeten zijn met jezelf voordat je besluit te zorgen voor iets of iemand anders. Je moet er zeker van zijn dat alles wat je doet overeenkomt met je verwachtingen, je identiteit, je essentie.

Er zijn mensen die ervoor zorgen dat we die innerlijke balans kwijtraken: ze verwijderen ons van onze waarden, ze schenden onze integriteit, ze beroven ons van onze energie, ze manipuleren ons met hun sarcasme en hun eisen, en de liefde die ze ons geven is omgeven door doornen.

Het is belangrijk dat je jezelf omringt met authentieke mensen die je altijd jezelf laten zijn. Gedurende ons leven zullen we echter mensen ontmoeten die niet precies passen bij wie we zijn en wat we nodig hebben. Of dit nu een familielid is of een collega, je mag diegene geen autoriteit over je leven geven. Beperk de mate waarin diegene controle over je heeft. Laat de mensen die je gekwetst hebben geen invloed op je hebben, en nogmaals, geef jezelf prioriteit.

Gelukkig Zijn

Wees jezelf en breek los van alles dat je niet nodig hebt

Wanneer heb je voor het laatst een gesprek gehad met je ware zelf? Je zou veel vaker aan deze innerlijke dialoog moeten deelnemen, omdat als je jezelf hiervan verwijdert, je jezelf verwijdert van je essentie en daarmee ook van je geluk.

Er zijn vele gekunsteldheden waarachter we onszelf verbergen. En wees voorzichtig, want deze extra laagjes die je verstikken zijn afkomstig van de omgeving, maar ook van jezelf.

Je moet voorzichtig zijn met die beperkende houdingen waarmee je jezelf vertelt dat je het ‘niet kunt’, dat het ‘niets voor jou is’, dat je ‘zult falen’ of dat je ‘nooit geluk zult vinden’.

Als jouw manier van denken ervoor zorgt dat je muren optrekt en als jouw houdingen alleen maar beperkingen creëren, zul je nooit het geluk kunnen toelaten. Wees authentiek, wees jezelf, zorg voor je innerlijke zelf en bevrijd haar.

Je moet tevens voorzichtig zijn met bepaalde invloeden van buitenaf die soms je gevoel van eigenwaarde kunnen aantasten, zoals partners die je proberen te controleren, die je beperken, die je geen persoonlijke ruimte gunnen en die je persoonlijke groei remmen.

Ook mogen we de last die bepaalde families veroorzaken niet over het hoofd zien. Zo kunnen we te maken hebben met autoritaire opvoedingsmodellen, vaders en moeders die ware bubbels creëren die de volwassenheid en de vrijheid van hun kinderen belemmeren.

Soms moet je om gelukkig te kunnen zijn op een innerlijke reis gaan om de wonden van je verleden te helen. Als je jezelf eenmaal bevrijd hebt van je tranen, dan is het moment aangebroken om de ogen van je hart te openen en te geloven dat je het werkelijk verdient om gelukkig te zijn.

Gelukkig Zijn

Afbeeldingen met dank aan Abigail Dela, Pascal Campion en Devianart Jenny White


Deze tekst wordt alleen voor informatieve doeleinden aangeboden en vervangt niet het consult bij een professional. Bij twijfel, raadpleeg uw specialist.