The Shift door Wayne Dyer

The Shift door Wayne Dyer

Laatste update: 30 april, 2017

The Shift is een film die geregisseerd werd door Michael A. Goorjian in de Verenigde Staten.

De hoofdrolspeler in deze film is Wayne Dyer, auteur van het bekende zelfhulpboek Niet morgen, maar nuTijdens deze film fungeert dr. Wayne Dyer als een soort gids en een spirituele begeleider voor de verschillende soorten mensen waar hij mee werkt. Door middel van een reeks gesprekken en ervaringen probeert Dyer deze mensen in te laten zien dat het leven geen rivier is die in één bepaalde richting stroomt. In plaats daarvan probeert hij deze mensen juist te helpen om hun eigen weg te vinden en hun ‘innerlijke zelf’ te ontdekken.

Hij doet een poging om deze mensen te laten zien dat alles zijn eigen verborgen betekenis heeft, als we gewoon zouden leren om ernaar te luisteren, als we de weg durven te volgen die ons hart voor ons kiest. We kunnen allemaal bepalen om die verandering te maken als we het gevoel hebben dat we niet zijn waar we horen te zijn in het leven.

In deze film worden er drie verschillende verhalen verteld, waarin de mensen om wie de verhalen draaien hun weg kwijtraken en een grote leegte ervaren in hun leven.

In het eerste verhaal gaat het om een vrouw die zichzelf helemaal in dienst had gesteld van haar gezin en zo vergat om haar eigen leven te leiden. In de loop der jaren offerde ze alles op voor het welzijn van haar gezin, maar liet ze haar eigen dromen en hobby’s achter. Tijdens de film begint ze zich dit langzaamaan te realiseren en wordt ze er hierdoor toe aangezet om haar eigen leven terug te krijgen.

Iedereen verdient het om zijn eigen persoonlijke ruimte te hebben, waarin hij kan groeien, zijn dromen uit kan laten komen en kan doen waar hij het meeste van geniet. Het is van essentieel belang om tijd aan jezelf te besteden. Als je dit niet doet, of dit nu komt doordat je te veel werkt of doordat je te veel voor anderen zorgt, zul je uiteindelijk achterblijven met een groot gat of een grote leegte in je leven.

In het tweede verhaal ontmoeten we een getrouwd koppel, dat gewend is geraakt aan een hoge standaard in het leven. Dit koppel lijkt alles te hebben, maar komt er al snel achter dat welvaart niet per se gelijk staat aan geluk. Onze bezittingen bepalen niet wie we zijn, waardoor dit koppel de kleine dingen in het leven leert te waarderen. Ze leren in te zien dat de grootste welvaart die we kunnen verkrijgen in het leven juist verborgen zit in eenvoud en de kleine details.

In het derde verhaal ontmoeten we een ambitieuze filmregisseur. Deze man was volledig vergeten om in het huidige moment te leven en was altijd alleen maar bezig met zijn werk. Zijn hele leven draaide om zijn toekomst en de successen die hij nog moest bereiken. Deze drang om volledig voor je werk te leven zorgt ervoor dat je het ‘hier en nu’ geheel aan je voorbij laat gaan.

Houd jezelf aan deze regels om vervulling te bereiken

  • Leef bewust: koester het huidige moment in zijn gehele volledigheid. Wees aanwezig in dit moment en laat je geest niet afdwalen.
  • Laat je ego los: onthoud dat je niet gedefinieerd wordt door je baan of je rijkdommen. Wanneer je van binnenuit leert te leven, vanuit dat spirituele wezen dat zich alleen bezighoudt met wat voor persoon je bent, zonder labels, zonder bezittingen, dan pas begint je welzijn van binnenuit te vloeien.
  • Zet perfectie aan de kant: onthoud dat je niet perfect hoeft te zijn. Mensen zijn nu eenmaal niet perfect en je hoeft ook helemaal niet perfect te zijn om gelukkig te kunnen zijn.
  • Onthoud dat je niet gedefinieerd wordt door je reputatie: als we ons leven leiden aan de hand van wat anderen over ons zeggen of van ons vinden, dan verliezen we onze vrijheid. Iedereen is vrij om te denken wat hij zelf wil. De gedachten van anderen zouden echter geen invloed moeten hebben op jouw keuzes, handelingen of manier van leven. Reputatie is iets onzichtbaars dat anderen voor jou creëren. Het is iets waar we niet te veel waarde aan zouden moeten hechten. Hetgeen werkelijk belangrijk is, is niet datgene dat aan de buitenkant plaatsvindt; je leeft namelijk niet aan de buitenkant. Hetgeen belangrijk is, is datgene dat binnen in jou plaatsvindt.
  • Luister naar jezelf, zonder te oordelen: wanneer we keuzes proberen te maken, doet ons ego vaak zijn best om ons hierbij te belemmeren, waardoor onze perfectionistische en kritische kant aan het daglicht komt. Ons ego herinnert ons eraan dat het ‘normaal’ zou zijn om zus en zo te doen. Wanneer we juist die kant van onszelf die zich niet laat belemmeren leren te activeren, kan alles veel natuurlijker doorstromen en worden we overspoeld door positieve gevoelens. Dit is waar onze ware dromen en verlangens verblijven.

Een film die je aan het denken zet

Deze film zorgt ervoor dat we ons af gaan vragen of we werkelijk zijn waar we zouden willen zijn in het leven. Of we echt leven of dat we onze dromen en ons geluk juist aan ons voorbij laten gaan.

Wij zijn de scheppers van ons eigen leven. Alles heeft een verborgen betekenis als we er iets aan doen en op een bepaalde en persoonlijke manier richting aan ons leven geven.

Leid jij je leven op de manier die je graag zou willen of laat je jezelf meeslepen door de stroming of de maatschappij?


Deze tekst wordt alleen voor informatieve doeleinden aangeboden en vervangt niet het consult bij een professional. Bij twijfel, raadpleeg uw specialist.