Laat wat ruimte over voor nieuwe dingen in je leven

Laat wat ruimte over voor nieuwe dingen in je leven

Laatste update: 08 maart, 2018

Allemaal komen we ooit op dit punt. We willen dingen veranderen. Want verandering zal ons op het pad brengen waar we kunnen groeien. We zijn te lang ter plaatse blijven trappelen of we bewegen te langzaam. Dan is het tijd om ruimte te maken voor nieuwe dingen in je leven.

We kijken naar de wereld rond ons en voelen ons net schildpadden. We kruipen verder terwijl alle anderen voorbij vliegen.

De mensen in deze situaties beginnen dan meestal hun agenda te vullen met nieuwe activiteiten, dingen en mensen. Maar ze maken eigenlijk geen ruimte vrij om die nieuwe dingen een plaats te geven.

Wat kun je het beste doen voordat je een dergelijke verandering doorvoert? Het is belangrijk dat je alles wat je niet wil, verwijdert. Creëer voldoende ruimte zodat de nieuwe dingen zich kunnen installeren. Ze zullen jou op die manier ook kunnen ondersteunen in alles wat je nastreeft. Zonder die ruimte zal alles wat je probeert te integreren, uiteindelijk op de achtergrond verdwijnen.

Het belang van de drie ruimten voor nieuwe dingen

Het leven is een voortdurende stroom van situaties en relaties. Alles komt en gaat. Maar als je succes wil bereiken, dan moet je er ruimte voor maken in je hart, je geest en je omgeving.

Vrouw die mediteert om nieuwe dingen toe te laten

Maak alle wonden schoon en laat ze helen. Want het zijn die kwetsuren die je verlamd houden op één plek. Als je je vastklampt aan dingen die je beter loslaat, dan verhinder je het proces van persoonlijke groei.

De eerste stap is leren hoe je alles kan loslaten dat je naar beneden haalt. Dat geldt ook voor de dingen die jou gewoon niets bijbrengen.

Laat het oude los. Want geen enkele emmer vol modder ziet er properder uit als je alleen maar water toevoegt. Hoeveel mensen zijn er ontevreden over hun werk? Toch zetten ze zich niet in om een andere job te vinden. Dit kan te maken hebben met angst, een vals gevoel van comfort of een gebrek aan zelfvertrouwen.

Sommige dingen hebben niet langer enige betekenis of prikkelen jou niet meer. Als je die niet loslaat, hoe kan er dan iets goeds in je leven komen?

Fysieke ruimte voor nieuwe dingen

Maak je huis van boven tot beneden schoon. Dan zal je merken hoe je reageert op de beslissing om los te laten, zelfs al gooi je alleen maar iets kleins weg. Kasten, dozen en bergingen zijn vaak gevuld met allerlei voorwerpen met het label ‘misschien’ en ‘wat als’. Maar de waarheid is dat je ze zelden gebruikt, ook al krijg je de kans.

Deze onnodige voorwerpen verwijderen kan echt bevrijdend zijn.

De dingen die je niet langer gebruikt, kan je weggeven of verkopen. Als je niemand kent die ze misschien wil, dan bestaan er ongetwijfeld ook centra en organisaties die wel iemand vinden die ze wil hebben.

Geestelijke ruimte voor nieuwe dingen

Je hebt dus je leefruimte opgeruimd en alle materiële dingen verwijderd die je niet meer gebruikt. De volgende stap is nu om je geest op te ruimen.

Duizenden gedachten en overtuigingen over je verleden leven in je geest. Ze maken vervelende geluiden en leiden je af van je ontplooiing.

Met een meer heldere en warmere houding tegenover jezelf kan je de gedachten herkennen die je geen goed doen. Wanneer je je aandacht focust op nutteloze gedachten, dan is het moeilijk om ruimte over te laten voor nieuwe nuttigere gedachten.

Het is niet je bedoeling maar toch geef je deze gedachten de macht om je leven te beheersen. Als je je geest wil vernieuwen, dan moet je het leegmaken en al deze vervuilende gedachten en overtuigingen die je naar beneden halen, verwijderen.

Op die manier zal je in staat zijn om je geloofssysteem en dus ook je perspectief te veranderen. Je kan jezelf dus met andere woorden de kans geven om een betere versie van jezelf te creëren.

Herken je angsten zodat je dapper kan zijn. Het zal je ook helpen om een doeltreffende strategie te vinden en de macht over je angsten terug te nemen.

Vrouw die vogels vrijlaat

Emotionele ruimte voor nieuwe dingen

Je hebt waarschijnlijk al meer dan een paar keer ervaringen gehad waarbij je je onzeker, bang, verdrietig en schuldig voelde. Als deze gevoelens bij jou gebleven zijn, dan ben je sindsdien op emotioneel vlak nog niet gegroeid.

Want je bent in die emoties blijven steken. En nu herbeleven je geest en je lichaam deze gevoelens totdat dit een automatisme wordt en niet meer te controleren is.

Ons doel in het leven is leren en wijsheid opdoen. Maar als deze gevoelens je gevangen houden, dan zal je echt moeten vechten om ervaringen om te vormen tot een verworven les. Zolang deze emoties zich vast blijven klampen aan je geest en je lichaam, zal je niet vrij zijn om in de richting van de toekomst te bewegen, die jij wenst.

Geef jezelf de mogelijkheid om deze emoties uit te drukken. Laat ze helen en laat ze daarna los. Dat is de enige manier waarop je aangenamere gevoelens hun plaats kan laten innemen. Wellicht ook interessant voor jou

Soms moeten we loslaten om geluk te vinden
Verken je geest
Lees het op Verken je geest
Soms moeten we loslaten om geluk te vinden

Loslaten kan moeilijk zijn, maar dat is geen excuus om het niet te proberen. Je leven zal veel lichter zijn en je kunt weer groeien.


De inhoud van Verken Je Geest is uitsluitend bedoeld voor informatieve en educatieve doeleinden. Deze informatie vervangt niet de diagnose, het advies of de behandeling van een professional. Bij twijfel kun je het beste een betrouwbare specialist raadplegen.