Wat je ook doet, doe het met passie

Wat je ook doet, doe het met passie

Laatste update: 02 december, 2017

Als je ergens van houdt, doe het met passie. Als je werkt, zorg er dan voor dat het iets is waar je gepassioneerd over bent, als je schildert, als je danst, als je schrijft, doe het met passie, als je sport, doe het met passie. Vergeet niet dat jouw passie jouw levensenergie is, en dat alles dat jij met passie doet jou vervuld en gelukkig zal maken.

Gedurende ons leven zijn we geneigd om veel dingen te doen omdat we ons verplicht voelen ze te doen, omdat we bang zijn voor wat anderen zullen denken, en dit zijn dingen die ons niet motiveren of die we gewoon niet leuk vinden. Maar wat gebeurt er als je iets doet waar je echt gepassioneerd over bent? Doen waar je van houdt zal je motiveren, het zal je enthousiast maken, je laten glimlachen en je vullen met energie, en dus: waarom streef je niet naar dingen waar je werkelijk gepassioneerd over bent?

“Niets groots is ooit bereikt zonder passie.”

-Friedrich Hegel-

Vind een baan waar je gepassioneerd over bent

Een van de fundamentele vragen als het aankomt op werk is: is dit de baan die ik echt wil hebben? Als je je op zondagmiddag gespannen voelt omdat je op maandag naar je werk moet, dan werk je waarschijnlijk niet op de juiste plek.

Ons werk neemt veel tijd in beslag, en dus is het belangrijk dat we een goed gevoel hebben over wat we doen, dat we het gevoel hebben dat we van waarde zijn voor een bedrijf en tegelijkertijd voor onszelf. We horen onze collega’s, vrienden en familie vaak genoeg klagen over werk, maar slechts enkelen durven te veranderen wat ze hebben.

Wat je ook doet, doe het met passie, niets is onmogelijk.

Dezelfde baan blijven houden, terwijl we de mogelijkheid hebben om deze te veranderen is niets meer dan nog een manier om onszelf en ons geluk te bedriegen. We moeten die angsten die in de meeste gevallen ongegrond zijn van ons afgooien. Het gaat erom dat we het beste leven leiden dat we maar kunnen leiden en dat we de beste versie zijn van onszelf die we maar kunnen zijn.

“Je moet de liefde bedrijven met het leven, zonder drama, maar met gekte en passie.”

-Federico Moura-

Een belangrijke factor wanneer je op zoek bent naar de baan waar je gepassioneerd over bent is het onder controle houden van je angsten. Onze dromen zullen aan de andere kant liggen van datgene waar we bang voor zijn, en dus is het tijd om onze angst te overwinnen en vooruit te gaan. Denk na over wat jou angst aanjaagt, externaliseer het, accepteer het en visualiseer het ergste scenario van wat er zou kunnen gebeuren. Op deze manier zul je een veel realistischer perspectief hebben.

Zoek naar mensen die gepassioneerd zijn over jou

Het eerste dat we kunnen doen om iets te veranderen aan een baan die we niet leuk vinden of aan elk andere aspect aan ons leven dat ons niet gelukkig maakt, is beginnen om te zoeken naar en onszelf te omringen met gepassioneerde mensen, mensen die hun enthousiasme in onze richting uitstralen en die ons steunen wanneer we erover nadenken om de dingen te veranderen.

Vriendinnen die samen aan het lachen zijn en het leven leiden met passie.

Het is normaal dat de mensen die dichtbij ons staan het niet begrijpen dat we iets willen veranderen in ons leven, vooral als dit ‘iets’ ons aan het einde van de maand voorziet van meer dan genoeg geld. Maar we hebben het hier wel over ons leven, en de mensen die echt van ons houden en die ons waarderen zullen ons verlangen om iets te veranderen respecteren, zelfs al begrijpen ze het niet. Ze zullen het zelfs zien als iets positiefs wanneer ze hun scepticisme uiteindelijk aan de kant schuiven en positieve resultaten zien.

Zoek naar wat jou gelukkig maakt

Waarvan raak jij nu echt enthousiast, wat laat jouw hart sneller kloppen? Dit is de weg die je moet volgen. Er is altijd wel iets dat onze hartslag doet verhogen en dat zorgt voor een grote glimlach op ons gezicht.

Wanneer dit gebeurt, dan is dat omdat we iets doen waar we gepassioneerd over zijn. Ontdek alle dingen die je leuk vindt, meld je aan voor cursussen, praat met mensen die doen waar jij van houdt, lees, studeer, leer en geleidelijk aan zul je duidelijk voor ogen hebben wat je droom is.

Wat je ook doet, doe het met passie. Leef je passie.

Leer om je passie over te brengen

Wanneer we doen waar we gepassioneerd over zijn, dan dragen we onze passie over op anderen, omdat we enthousiasme ademen. Onze motivatie stroomt door elke plek die we bezoeken, of elke groep mensen waarmee we tijd doorbrengen.

Op een gegeven moment in je leven zul je nog iemand tegenkomen die iets wil veranderen in zijn leven, maar die tegelijkertijd het risico niet wil nemen. Dat zal de perfecte kans zijn om al jouw passie over te brengen, zodat die ander zijn angst voor de toekomst zal kwijtraken en veilig de kant van zijn dromen op zal wandelen.

“Degene die passie en diens wervelwind van emoties vermijdt zal langzaam sterven, die emoties die onze ogen doen oplichten en onze gebroken harten doen herstellen.”

-Pablo Neruda-  This might interest you...

Mijn dierbare leven, ik ga met passie leven!
Verken je geest
Lees het op Verken je geest
Mijn dierbare leven, ik ga met passie leven!

Soms laten we het leven aan ons voorbijgaan. Hoe kan je met passie leven? Daarvoor is eigenliefde, wilskracht, discipline en moed nodig.