Onze ontmoeting was onvermijdelijk

Onze ontmoeting was onvermijdelijk

Laatste update: 27 december, 2017

Gedurende ons leven komen we veel mensen tegen. Sommigen van hen leren ons dingen die nuttig voor ons zullen zijn voor de rest van ons leven en anderen leren ons niets, of dat is tenminste wat we denken.

We ontmoeten ook veel mensen die, zelfs op ons dieptepunt, nog steeds weten hoe ze tot onze kern kunnen komen, zonder er moeite voor te doen. Misschien hebben ze niet hetzelfde effect op anderen, maar wel op jou.

Andere mensen passeren in ons leven zonder een wederzijds begrip of vriendschap met ons te vormen, maar ze laten nog steeds een stempel achter op de manier waarop we de wereld begrijpen.

“De ontmoeting van twee persoonlijkheden is als het contact van twee chemische stoffen: als er ook maar enige reactie is, worden beiden getransformeerd. ‘
-Jung-

Twee mensen die elkaar omhelzen op hun eerste ontmoeting na lange tijd

Ik heb eens gelezen dat je moet proberen om de persoon te zijn die je zou willen ontmoeten. Dit is moeilijk en vaak twijfel ik aan wie ik ben en aan waar de waarheid ligt, maar het is waar dat hoe meer ik innerlijk reflecteer en hoe meer ik mezelf bewijs, hoe beter ik me voel in mijn eigen huid.

Ik zal niet liegen, mijn bestaan wordt niet beïnvloed door een groot gevoel van spiritualiteit, door grootse menselijke arbeid of door een fascinatie met een bepaald onderdeel van het leven. Wat mij fascineert zijn de mensen die in mijn leven zijn gepasseerd en die mijn interesse hebben gewekt in de dingen die saai leken voordat ik ze ontmoette.

Want geluk is niet echt als het niet wordt gedeeld. Maar als het wordt gedeeld met iemand die niets heeft toe te voegen aan ons leven, dan is eenzaamheid rustiger en kalmer.

Om deze reden definieer ik mijn geschiedenis op basis van de magische ontmoetingen die ik met mensen heb gehad, degenen die mijn hart verwarmen, mijn ogen nostalgisch laten wateren en die me helpen om mezelf te vinden.

Samen onder Paraplu

Ik heb conclusies getrokken over ieder en elk engeltje dat in mijn leven is gekomen. In elk geval hoop ik dat onze verdere transformaties tot iets positiefs voor ons beiden hebben geleid en dat deze prachtige intimiteit die we hebben een gedeelde schuilplaats heeft gegeven in moeilijke tijden.

Want soms is het goed om terug te kijken, om te weten welke lessen de mensen ons geleerd hebben en wat we van nu af aan hopen.

Er zijn een paar dingen die deze mensen voor me hebben achtergelaten na het transformeren van mijn ziel. Dit is wat ik zoek in andere mensen:

  • Een gevoel voor humor; het moet zo respectvol zijn als onze vriendschap of onze liefde.
  • Stilte is een goddelijke kwaliteit, die alleen wordt gewaardeerd en gedeeld wanneer communicatie zo echt wordt dat je niet zo veel hoeft te praten. Soms scheiden mensen zich meer af als ze eindeloos praten.
  • Mijn intimiteit is iets dat ik aan je geef. Het is niet nodig om te praten over wat ik niet eens begrijp over mezelf of wat ik nooit begrepen heb over anderen. Ik hou van de intimiteit die we samen hebben gecreëerd, ik ben niet geïnteresseerd in wat we afzonderlijk hebben.
Handen die naar elkaar reiken
  • Hun verleden kan me niet schelen. Als ze niet doen alsof in het heden, dan prijs ik hun turbulente verleden, omdat het hen heeft gemaakt tot wie ze nu zijn.
  • Ik wil mijn gewoonten en rariteiten behouden en ik wil dat de andere persoon hetzelfde doet. Prachtige dingen gebeuren wanneer beide mensen delen wat hun passies zijn.
  • Het is niet genoeg voor me om te weten dat ik belangrijk ben; ze moeten het me tonen.
  • Moralen interesseren me niet. Waarden interesseren me, maar alleen als ze lijden en pijn verlichten. Geld interesseert me niet. Klasse wel, maar dat is met uitsterven bedreigd.
  • Ik ben geïnteresseerd in mensen die de geweldige reactie die we hadden toen we elkaar ontmoetten niet ontkennen, hoe lang het dan ook duurt, want wat er leeft in het hart vergaat nooit.
Man en vrouw op hun eerste ontmoeting

Wees dus nooit meer verdrietig om iemand uit je leven te zien vertrekken, als ze zo’n soort indruk op je hebben achtergelaten. Vind troost in de wetenschap dat jullie beiden voor altijd zijn getransformeerd.

“Kleine dingen. Ik denk dat het hetzelfde is met mensen. In hen zie ik kleine details, zo specifiek voor ieder van hen, die mij bewegen en die ik mis en altijd zal missen. Je kunt nooit iemand vervangen, want iedereen is gemaakt van zulke mooie specifieke details.”
-Before Sunset-

Wellicht ook interessant voor jou
De mensen in je leven die blijven
Verken je geest
Lees het op Verken je geest
De mensen in je leven die blijven

Het lot brengt veel mensen in je leven, maar alleen de beste mensen blijven. Het hoort bij de de mens dat zijn omgeving en emotionele wereld verand...