Ik kan het je niet vergeven dat je niet weet hoe je moet vliegen

Ik kan het je niet vergeven dat je niet weet hoe je moet vliegen

Laatste update: 16 november, 2017

Het kan me niets schelen of je ogen blauw of bruin zijn, of je haar blond is of grijs, of je veel haar hebt of kaal bent, maar ik kan het je niet vergeven dat je zo star met beide voeten op de grond blijft staan. Ik kan het je niet vergeven dat je je verbeelding nooit eens laat zweven, dat je jezelf nooit eens omringt met je dromen, dat je niet weet hoe je moet vliegen.

Iemand die niet weet hoe hij moet vliegen houdt ook jou vastgeankerd aan de grond. Hij legt je aan banden, knipt je vleugels, laat je niet dromen. Hij laat jou niet denken aan de wolken, de zon, het zand en de golven. Een persoon die niet weet hoe hij moet vliegen laat jou jezelf niet zijn.

“Voeten, waarom zou ik ze willen als ik vleugels heb om te vliegen?”

-Frida Kahlo-

Zij die weten hoe ze moeten vliegen

Iemand die weet hoe hij moet vliegen zal je inspireren, jouw ziel en hart betoveren. Hij zal je laten dromen en al jouw zintuigen mee op reis nemen. Hij zal met je dansen, in je oor fluisteren, hij zal je huid strelen, je geest. Hij zal ook jou laten vliegen. Iemand die weet hoe hij moet vliegen…

Waardeert gevoeligheid

Zij die weten hoe ze moeten vliegen beoefenen gevoeligheid in alles wat ze doen. Iemand die weet hoe hij moet vliegen zal al zijn zintuigen leggen in elk detail van zijn bestaan. Hij zal de wolken kunnen ruiken, de geur van nat gras kunnen strelen, elk gesproken woord kunnen proeven. Hij is een waarnemer van aard, nieuwsgierig naar het leven, naar anderen. Zijn gevoeligheid is extreem. Hij lacht, huilt, raakt enthousiast van een bloem of een windvlaag.

Vrouw En Vogel Omringd Door Bloemen, Iemand Die Weet Hoe Ze Moet Vliegen

Droomt met zijn ogen open

Als je iemand ziet die elke dag is afgeleid, die zichzelf laat meeslepen door zijn dromen, dan zie je iemand die weet hoe hij moet vliegen. Hij heeft allerlei grote ideeën in deze verstrooide toestand. Dagdromen vereist grote moed en een verlangen om te leren. Mensen die weten hoe ze moeten vliegen visualiseren het heden, het verleden, de toekomst en naaien deze aan elkaar om de stof van hun dromen te creëren.

Genieten van alleen zijn

Alleen zijn geeft je de mogelijkheid om in elk hoekje van jouw ziel te kijken, om te weten wie je bent. Eenzaamheid is een goede metgezel wanneer we ons slecht voelen, omdat het zijn helende krachten over ons zal uitoefenen. Het stelt ons in staat om te reflecteren en onze ideeën te organiseren. Als je weet hoe je moet vliegen, zul je weten wat ik bedoel.

Valt en staat weer op

Als iemand die weet hoe hij moet vliegen struikelt en valt, dan staat hij direct weer op. Als hij een tweede keer over hetzelfde obstakel struikelt en valt, dan zal hij weten dat hij ervoor koos om te struikelen. Hij maakt duizenden fouten, maar raakt niet ontmoedigd. Hij leert van zijn fouten. Iemand die de waarde van dingen inziet, ziet elke fout als een nieuwe kans.

“Geen vogel vliegt te hoog, als hij met zijn eigen vleugels vliegt.”

-William Blake-

Neemt risico’s

Iemand die vliegt houdt ervan om risico’s te nemen. Hij weet dat het goed kan uitpakken, en dat als dit gebeurt, de uitkomst geweldig zal zijn. Hij zal het riskeren om van je te houden als je hem jouw leven in laat sluipen. Hij zal jou verwennen met glimlachen, kusjes en knuffels. Hij zal je steunen bij de risico’s die jij neemt en je leren om ze te nemen.

Volgt zijn passie

Als iemand weet hoe hij moet vliegen, dan zal hij zijn passie volgen, vechten om te ontdekken wat zijn hart werkelijk in beroering brengt en niet stoppen voordat hij het bereikt heeft. Als iemand die weet hoe hij moet vliegen ergens gepassioneerd over is, dan zal hij zijn zintuigen laten zweven. Hij zal lijden, huilen, lachen en leven. Hij zal zichzelf laten meeslepen door zijn hart. Als hij het voelt kloppen, dan zal hij achter datgene aangaan dat het nog harder en sneller laat kloppen. Als hij pijn voelt in zijn hart, dan zal hij loslaten, met verdriet, maar ook met overtuiging.

Vrouw Omringd Door Kleurrijke Natuur, Ze Is Iemand Die Weet Hoe Je Moet Vliegen

Verliest de tijd uit het oog

Als je vliegt, dan zul zien dat terwijl je droomt, het de dagen, uren, minuten en seconden volledig aan betekenis ontbreekt. Een uur zal een seconde zijn, een week een eeuw. Maar elk moment zul je weten wat je gedaan hebt. Je zult weten dat het de moeite waard was om dat moment te beleven en ervaren. Tijd is relatief als je vliegt. Je hoeft slechts je vleugels uit te slaan en jezelf te laten meevoeren door de wind.

“Ik weet het niet, het kan me niks verdommen of vrouwen
borsten hebben zo groot als magnolia’s of gedroogde vijgen;
een perzikhuidje hebben of aanvoelen als schuurpapier.
Voor mij is het niet belangrijk
of ze ontwaken met een adem die lust opwekt
of met een adem als insecticide.
Ik ben prima in staat
om een neus te tolereren die de eerste prijs zou kunnen winnen
in een tentoonstelling van wortels;
Maar vergis je niet! – en hierover staat mijn mening vast
– ik kan het ze niet vergeven, in geen geval, als ze niet weten hoe ze moeten vliegen.
Als ze niet kunnen vliegen, dan zullen ze mij niet kunnen verleiden!”

-Oliveiro Girondo-