Niet in je pyjama blijven tijdens quarantaine, helpt dat?

Hoe kan het niet in je pyjama blijven tijdens quarantaine je helpen? Waarom helpt het je om je beter te voelen tijdens de lockdown? We proberen deze vragen in dit artikel te beantwoorden.
Niet in je pyjama blijven tijdens quarantaine, helpt dat?

Laatste update: 28 januari, 2021

Hoe kan het niet in je pyjama blijven tijdens quarantaine je helpen? Vanwege de huidige situatie hebben we allemaal onze dagelijkse routines veranderd. De meeste mensen zitten thuis in quarantaine, zonder enige mogelijkheid om naar buiten te gaan, afgezien van essentiële tripjes.

Hoewel het verleidelijk is om tijdens de quarantaine in je pyjama te blijven, gaan we je vertellen waarom dit helemaal geen goed idee is.  Door de quarantaine is je huis niet langer alleen een plek om te rusten, maar het is nu ook je kantoor en sportschool.

Met deze veranderingen in je persoonlijke leven is het belangrijk om bij deze lockdown rekening te houden met verschillende factoren. Handelingen zoals make-up opdoen en regelmatig eten zijn allemaal belangrijk.

Je moet begrijpen waarom het belangrijk is om je normale verzorgings- en kleedroutine te behouden. Dit zal niet alleen je fysieke gezondheid verbeteren, maar ook je mentale gezondheid. Het stelt je in staat je schema beter uit te werken, een routine aan te houden en de tijd te beheren die je thuis moet doorbrengen vanwege de coronacrisis.

Helpt het niet in je pyjama blijven tijdens quarantaine

Het niet in je pyjama blijven tijdens quarantaine stimuleert een gestructureerde routine

Tijdens de lockdown is er de verleiding om te stoppen met sporten en goede eetgewoonten te negeren. Kortom, je vergeet je dagelijkse routine volledig. Dit is echter totaal het tegenovergestelde van wat je zou moeten doen.

Allereerst moet je je realiseren dat dit geen vakantie is. Het is een bewegingsbeperking vanwege een buitengewone situatie. Je moet dus proberen je routine zoveel mogelijk aan te passen. Dit moet een vaste tijd omvatten om wakker te worden en naar bed te gaan, tijd voor lichaamsbeweging en tijd voor vrije tijdsbesteding.

Op dezelfde manier moet je proberen de ruimtes in je huis aan te passen. Besteed één of meer ruimtes aan werk en onderscheid deze van de ruimtes die zijn gereserveerd voor recreatieve of vrijetijdsactiviteiten.

Om deze routine nog effectiever te kunnen volgen, is je persoonlijke verzorging een goed begin van de dag. Dit betekent dat je je moet aankleden om ‘naar je werk te gaan’. In je pyjama blijven tijdens de quarantaine is geen optie.

Daarna kun je, zodra je klaar bent met je werkuren, wat comfortabelere kleding aantrekken. Dit zal je geest helpen te ontspannen en je helpen genieten van verschillende activiteiten, ondanks dat je niet meer naar een andere plek kunt gaan.

We raden je daarom aan om tijdens de quarantaine je pyjama alleen aan te trekken als het tijd is om naar bed te gaan. Op die manier zal je lichaam begrijpen dat het tijd is om te slapen.

Je aankleden voor werk en niet in je pyjama blijven zal je eigenwaarde en de efficiëntie vergroten

Als je je huis niet uit mag, moet je je zelfbeeld behouden zonder de externe feedback die je normaal gesproken hebt van mensen op het werk of buitenshuis. Daarom moet je dit iets veranderen en het op je eigen individuele manier aanmoedigen. Zo blijf je gemotiveerd en comfortabel met de activiteiten die je gaat uitvoeren.

Vanuit dit oogpunt zal het zich ‘s ochtends tijdens de quarantaine klaarmaken op een significante manier helpen en deze twee perspectieven bevorderen:

Allereerst, de noodzaak om de efficiëntie te verhogen. Dit is nodig omdat je op dit moment misschien niet de externe druk hebt om je te motiveren om de activiteiten uit te voeren die je moet doen.

Daarom zal je aankleden voor werk en je aanpassen aan de activiteiten die je gaat doen, je helpen om het efficiënter te doen. Hie is een voorbeeld. Als je een online cursus gaat starten, zal wat je gaat leren veel belangrijker zijn als je kleding en werkplek dit weerspiegelen.

Ten tweede hebben we het hier over eigenwaarde. Onder normale omstandigheden wordt dit deel van je leven voor een groet deel gevoed door de lof en erkenning die je van andere mensen ontvangt.

Omdat je thuis in quarantaine zit, weet je dat persoonlijke contacten met anderen zeer beperkt zullen zijn. Daarom moet je deze zelfperceptie stimuleren en het zelf koesteren.

Om deze functie goed te vervullen, is het essentieel om voor jezelf en je persoonlijke verzorging te zorgen. In dit geval zal douchen, aankleden en je haar doen je zelfvertrouwen versterken.

Dit helpt je niet alleen om je routine vol te houden, maar zal ook je zelfbeeld en eigenwaarde aanzienlijk vergroten. Dit houdt je gemotiveerd ondanks de situatie die we allemaal doormaken.

Motivatie is de sleutel voor het onder ogen zien van je emoties

Zoals je weet, is motivatie essentieel voor elke activiteit. Het is van invloed vanaf het moment dat je wakker wordt tot je gaat slapen. Je dromen en doelen hangen ervan af. Het kan echter door veel factoren worden beïnvloed en dag en nacht binnen moeten blijven is daar één van.

Als je de kritieke situatie wereldwijd ziet en je ziet hoe je je routines zo abrupt hebt moeten veranderen, dan is het heel normaal dat symptomen van angst en depressie optreden.

Dit zal een algemene malaise creëren. Niet alleen zal dit jouw persoonlijk functioneren maar ook dat van de mensen om je heen beïnvloeden. Dit komt omdat er een synchronisatie is tussen wat intern (binnenin jou) en extern (om je heen) gebeurt.

Het is bijna onvermijdelijk dat je dit soort symptomen zult hebben. Het is echter belangrijk om te weten hoe je ermee om moet gaan. Dit is waar motivatie naar voren komt.

Met motivatie kun je namelijk tools vinden en toepassen, waarmee je je eigen persoonlijke situatie kunt beheersen. In dit geval kun je je motivatie voeden met acties zoals je ‘s ochtends aankleden (en dus niet in je pyjama blijven).

Door de moeite te nemen en niet in je pyjama te blijven tijdens de quarantaine, geef je je lichaam en hersenen de boodschap dat ze moeten ontwaken en in beweging moeten komen.

Door dit te doen, stimuleer je jezelf om andere activiteiten te doen. Activiteiten die je motiveren waardoor je aan je routines vast kunt houden. Dit alles zal je helpen om vooruit te blijven gaan en de lawine van emoties die deze situatie veroorzaakt te helpen beheersen.

Het is belangrijk om je aan te kleden voor werk

Waarom nemen astronauten de moeite om zich in de ruimte aan te kleden?

Tot slot volgt hier een voorbeeld van hoe belangrijk het is om niet in je pyjama te blijven tijdens de quarantaine. Heb je er ooit over nagedacht waarom astronauten zich ‘s ochtends in de ruimte aankleden?

Als ze op een missie in de ruimte zijn, zitten ze meestal maandenlang opgesloten. Toch implementeren ze een routine die wordt ondersteund door externe elementen, zoals kleding, om de verschillende delen van de dag in te delen.

Met dit voorbeeld kun je het belang zien van het handhaven van een dagelijkse routine. Zoals we hebben gezien, omvat dit het veranderen van je kleding en het toewijzen van verschillende ruimtes voor elke activiteit. Dit zal je helpen de situatie waar je doorheen gaat veel draaglijker te maken. Je kunt het zo op een veel betere manier aan. Wellicht ook interessant voor jou

Telewerken en de coronaviruscrisis: uitdagingen en de weg voorwaarts
Verken je geest
Lees het op Verken je geest
Telewerken en de coronaviruscrisis: uitdagingen en de weg voorwaarts

De mogelijkheid om te telewerken en de coronaviruscrisis zijn urgente problemen waarmee de hele wereld momenteel wordt geconfronteerd.