Miracle Morning: ochtendroutine om succes te bereiken

Miracle Morning: ochtendroutine om succes te bereiken

Laatste update: 28 januari, 2021

In dit artikel bespreken we de Miracle Morning-ochtendroutine. De meesten van ons willen succesvol zijn. Misschien willen we onze relatie met onze partner verbeteren of willen we gewoon wat meer vrije tijd om te doen wat we graag doen.

Onze grootste wens zou ook kunnen zijn om gewoon te genieten van een gezond leven. Er zijn veel routines die ons kunnen helpen om deze dingen te bereiken, maar één van de meest effectieve is de Miracle Morning-routine. In dit artikel zullen we je laten zien waaruit deze ochtendroutine bestaat.

Miracle Morning, ook bekend als de SAVERS-ochtendroutine (Engelse link), is gemaakt door de Amerikaanse auteur Hal Elrod. Deze schrijver heeft iets meegemaakt dat zijn leven totaal veranderd heeft.

Na een auto-ongeluk stopte zijn hart gedurende zes minuten. Hij overleefde het maar hij lag wel zes dagen in coma. Zijn toestand was zo kritiek dat de artsen dachten dat hij nooit meer zou lopen.

Elrod herstelde echter tegen alle verwachtingen in. Vanaf dat moment besloot hij om zijn leven te wijden aan het aanleren van anderen wat hij van zijn ervaring geleerd had. Zijn geheim? Voor deze auteur ligt de sleutel tot succes in het hanteren van de SAVERS-ochtendroutine.

ochtendroutine wekker

Wat is de Miracle Morning ochtendroutine?

Dit systeem moedigt persoonlijke ontwikkeling aan op basis van het idee dat de eerste uren van de dag essentieel zijn voor ons welzijn. Hoe we deze uren spenderen zal de rest van onze dag volledig beïnvloeden.

Als we bijvoorbeeld opstaan en naar onze berichten of onze e-mail kijken, gaat het waarschijnlijk moeilijker worden om ons op belangrijkere zaken te concentreren.

Als we daarentegen de eerste uren van onze ochtend nadenken over onze doelen dan zal dit ons helpen om een vollediger leven te leiden. De Miracle Morning ochtendroutine is daarom ontworpen om het maximale uit deze uren te halen. Je hoeft alleen maar de SAVERS-methode te volgen, wat eigenlijk een acroniem is:

  • S is voor stilte (silence).
  • A is voor affirmatie (affirmations).
  • V is voor visualisatie (visualization).
  • E is sporten (exercise).
  • R is voor lezen (reading).
  • S is voor schrijven (scribing).

Als je deze zes activiteiten doet van zodra je opstaat zal, volgens Hal Elrod, je leven totaal veranderen. Om dit te doen raadt hij aan om een uur eerder op te staan dan je normaal doet.

Het kan voor velen natuurlijk moeilijk zijn om vroeger te ontwaken. Als je echter geïnteresseerd in de SAVERS-ochtendroutine dan vind je hieronder een beschrijving van deze activiteiten.

Waarvoor staat SAVERS?

1. Stilte

Het eerste wat Elrod aanbeveelt zodra je opstaat is jezelf onderdompelen in een volledig rustige omgeving. Stilte gaat je toelaten om jezelf te oriënteren. Om deze stap correct te doen moet je je eerste vijf minuten van je bewustzijn ergens anders dan in je bed doorbrengen. Gedurende deze tijd kan je mediteren, diepe ademhaling oefenen of nadenken over wat je wil bereiken.

Op deze manier, in plaats van wakker te worden vol zorgen, leg je de basis voor een goed gevoel gedurende de dag.

ochtendroutine vrouw mediterend

2. Affirmaties

De tweede activiteit van de Miracle Morning-ochtendroutine duurt niet langer dan vijf minuten. Je gaat affirmaties gebruiken om je gevoel van eigenwaarde te verbeteren en je goed te voelen over jezelf.

Affirmaties zijn uitdrukkingen die we voor onszelf herhalen met de bedoeling om onze manier van denken te veranderen. De inhoud is meestal gerelateerd aan overtuigingen die we in onze geest willen vastleggen.

We kunnen bijvoorbeeld blijven herhalen dat we in staat zijn om een bepaalde moeilijkheid in ons leven aan te kunnen. Als we dit genoeg herhalen zal dit geloof uiteindelijk in ons onderbewustzijn wegzakken.

3. Visualisatie

Deze stap wordt veel gebruikt in sommige soorten therapie. Het is de bedoeling om jezelf in de toekomst voor te stellen nadat je alles bereikt hebt wat je wou. Hoe voel je je? Wat doe je? Welke stappen heb je genomen om daar te komen?

Om correct te visualiseren, moet je beelden genereren die je motiveren. Het moeten echter ook geloofwaardige situaties zijn. Als je je iets te complex inbeeldt dan zullen je hersenen dit afwijzen. In feite kan dit het tegenovergestelde effect hebben en je een slecht gevoel geven. Als je het echter goed doet kan vijf minuten visualiseren je leven transformeren.

4. Sporten

Als je maar één activiteit van de Miracle Morning-ochtendroutine kan doen dan zou het zeker deze moeten zijn. Het beoefenen van een sport heeft heel veel voordelen voor je lichamelijke en geestelijke gezondheid.

ochtendroutine vrouw lopen

De meeste mensen zeggen dat ze niet sporten omdat ze er geen tijd voor hebben. Dit excuus is aannemelijk als je naar de sportschool moet, een uur op de loopband wil lopen en gewichten nodig hebt. Er zijn echter vele andere opties.

Waarom doe je geen yoga thuis met behulp van video’s, in plaats van je als een hamster in een rad te voelen? Als je van meer intensere sporten houdt kan je altijd op zoek gaan naar een intensieve trainingsroutine om je spieren thuis te verstevigen.

5. Lezen

Lezen is één van de gezondste gewoonten voor onze geest. Een studie heeft bijvoorbeeld aangetoond dat de meeste CEO’s van grote internationale bedrijven gemiddeld 50 boeken per jaar lezen. Hoewel je niet tot dit uiterste hoeft te gaan kan het opnemen van deze gewoonte in je ochtendroutine wonderen voor je doen.

De auteur van The Miracle Morning: The 6 Habits That Will Transform Your Life Before 8 AM beveelt aan om ongeveer 20 minuten per dag te lezen. Elrod berekent dat je in die tijd ongeveer 10 pagina’s kan lezen. Het lijkt misschien niet veel, maar als je dit elke dag doet heb je na ongeveer een jaar 18 boeken van 200 pagina’s gelezen.

Het is ook belangrijk om verstandig te kiezen wat je leest. Kies indien mogelijk iets dat je inspireert en positiviteit creëert. Op deze manier zal je je de hele dag gemotiveerd voelen.

6. Schrijven

Elrod beveelt tenslotte aan om de laatste vijf minuten van je ochtendroutine te besteden aan het opschrijven van je gedachten in een persoonlijk dagboek. Je kan er je ideeën, zorgen en dromen in stoppen. Bovendien kan je het gebruiken om je vooruitgang op verschillende gebieden in je leven te evalueren.

schrijven

Schrijven in een dagboek is iets waar we allemaal al wel eens over nagedacht hebben. Er zijn echter maar weinig mensen die het effectief doen. Als je het probeert zal je merken dat je je meer gaat richten op wat je echt wil. Bovendien kan het je helpen om zowel de goede als de slechte dingen die je hebt ervaren te onthouden.

Door je dag op het juiste been te starten, creëer je voor de rest van de dag een positieve vibe. In dit artikel leerde je over de Miracle Morning-ochtendroutine die zes activiteiten voorstelt om toe te voegen aan je ochtendritueel. Het belangrijkste is nu om de eerste stap te zetten. Wat ga je doen? Welke stap heeft de meeste aandacht getrokken?


Deze tekst wordt alleen voor informatieve doeleinden aangeboden en vervangt niet het consult bij een professional. Bij twijfel, raadpleeg uw specialist.