Negeer alles dat niet de moeite waard is

Het is niet gemakkelijk om bepaalde dingen, bepaalde mensen, bepaalde situaties te negeren.
Negeer alles dat niet de moeite waard is

Laatste update: 10 maart, 2022

Negeer alles dat niet de moeite waard is. Er is iets interessants dat onze hersenen elke nacht doen zonder dat we erom vragen. Het is het essentiële mechanisme van het negeren van informatie. Dankzij het lymfestelsel verwijdert het gifstoffen die neurodegeneratieve gezondheidsproblemen kunnen veroorzaken.

Terwijl we slapen, maken de hersenen op hun beurt een subtiele “schone lei” van onnodige informatie, waarbij ze de informatie die het relevant acht, integreren en classificeren.

De hersenen zijn, zoals je kunt zien, een nauwkeurige en bijna perfecte machine die weet hoe hij alles uit zijn interne structuren moet verwijderen en alles kan verwerken dat niet nuttig is, wat hem ziek zou kunnen maken. Wanneer we echter onze ogen openen voor een nieuwe dageraad en ons bewustzijn ontwaakt, zijn we niet altijd in staat om te negeren wat niet de moeite waard is.

Het is niet gemakkelijk om bepaalde dingen, bepaalde mensen, bepaalde situaties te negeren. Mensen weten niet altijd hoe ze moeten waarnemen dat iets hen schade toebrengt. We hebben geen radar of waarschuwingsbord. We beperken ons tot vertrouwen, ons laten meevoeren met de stroom. Om te leven.

Als er iets is dat we ook in gedachten moeten houden, is het dat veel van de dingen die we moeten negeren, niet altijd aan de buitenkant liggen. Soms is er ook dat ‘innerlijke geluid’, die obsessieve gedachten, angsten, twijfels, angst… Onze eigen vijanden die we zouden moeten herkennen en uitschakelen.

Daarom nodigen we je uit om met ons na te denken, om te begrijpen dat het soms heel gezond kan zijn om de simpele handeling van het achterlaten van de dingen die je niet verrijken of motiveren, te oefenen. En integendeel, ze zetten muren en obstakels op voor onze persoonlijke groei.

Hoe negeer ik dingen waar ik niet blij van word?

Denk even na over deze vraag: wat maakt je echt gelukkig? Het zal je misschien verbazen, maar sommige mensen bereiken zo’n extreem punt in hun persoonlijke leven dat ze zich niet meer herinneren hoe geluk voelt. Het is een zeer hoog risico.

Soms hebben we de moed niet. Soms zijn we bang om andere mensen kwaad te doen, om ze teleur te stellen. Desalniettemin is het de moeite waard om in gedachten te houden dat negeren ook betekent intelligent reageren. Het betekent om geen belang te hechten aan iets dat het niet verdient. Het is om de dingen te deactiveren die ons schade berokkenen.

Er zijn bepaalde momenten in ons leven waarin we, zonder zelfs maar te weten hoe, die innerlijke rust die ons vroeger kenmerkte, verliezen. Het kunnen bepaalde mensen of relaties zijn geweest. Het kan ook te wijten zijn aan bepaalde situaties, werkdruk of zelfs eisen die we onszelf stellen.

We raken de weg kwijt en zelfs onze eigen essentie. Als we dit gevoel voor een lange tijd vasthouden, kan dit ertoe leiden dat we depressief worden, in zo’n hulpeloze toestand dat we alles niet meer onder controle hebben. Sta dit niet toe. Leer hoe je kunt negeren, deactiveren, jezelf kunt bevrijden van lasten om je lichter te voelen op je persoonlijke pad.

Onthoud alles wat belangrijk voor je is

Verlies de weg niet. Verlies niet je roots of de dingen die je definiëren, want alles wat je opwindt, een glimlach op je gezicht tovert en je hartslag versnelt, het maakt je allemaal tot jou. En geluk is wat ons leven zin geeft. Dus als je het niet voelt, als je dag tot dag niet gevuld is met illusie, moet je aan het volgende denken…

Begin met het één voor één verwijderen van je lagen. Je hebt een lange tijd een leven geleid waar je je niet mee identificeert. Voer dus een innerlijke oefening uit en ontdek welke ‘huid’ je moet achterlaten om je essentie te herstellen. Onthoud je waarden. Nog niet zo lang geleden werd je gekenmerkt door moed, moed, zelfrespect en respect voor anderen. Zeg ze hardop, laat ze patenteren.

Geluk bestaat niet alleen uit dingen. Het wordt gevonden in de elementaire gewaarwordingen die zijn vastgelegd in eenvoudige handelingen. Als je ze niet waardeert, is het tijd om een aantal beslissingen te nemen.

twee meisjes met gebroken harten

Oefen de kunst van dappere wijsheid, de wijsheid van weten hoe te negeren

Het is niet makkelijk. Als je negeert wat uw persoonlijke groei niet bevordert, moet je bepaalde banden verbreken. En het zorgt ervoor dat je sommige van je houdingen herformuleert. Je hebt dus ook een beetje moed nodig.

Als je een zwak persoon bent, zoek je wraak. Als je sterk bent, kun je vergeven. Nu, als je wijs bent, beperk je jezelf tot het negeren van wat niet de moeite waard is om van elke dag van je leven te genieten.

We moeten heel duidelijk zijn over het feit dat negeren niet voor de zwakken is. Het is niet hetzelfde als niet geconfronteerd worden met een situatie. Soms is het juist om te negeren, te stoppen met het belang hechten aan iets dat niet zo’n grote aanwezigheid in je leven zou moeten hebben.

Negeer de belediging. Jij bent het niet. Ze definiëren je niet. Haal het belang weg van de persoon die hem of haar naar jou verwijst. Loop licht.

Negeer degenen die egoïstisch zijn, die nooit waren wie je dacht dat ze waren, die stormen naar je zonnige dagen brengen. Negeer de mensen die je glimlach doen verdwijnen. Accepteer het afscheid.

Negeer de angsten die je dromen in de weg staan, de vooroordelen en de houdingen die je hebt die je ervan weerhouden om in de trein te stappen die altijd voor je zal komen. Deactiveer de beperkende gedachten en ren met een lichte belasting naar die projecten die je ongetwijfeld verdient…

Pot en vlinders

Heb de moed om te negeren wat niet de moeite waard is om het slot van geluk te openen. Wellicht ook interessant voor jou

Als je innerlijke rust ervaart, dan heb je de juiste keuze gemaakt
Verken je geest
Lees het op Verken je geest
Als je innerlijke rust ervaart, dan heb je de juiste keuze gemaakt

Dat gevoel van rust dat je nu ervaart, is een teken dat je de juiste keuze hebt gemaakt. De keuze die jou blij maakt en overeenstemt met je waarden...


De inhoud van Verken Je Geest is uitsluitend bedoeld voor informatieve en educatieve doeleinden. Deze informatie vervangt niet de diagnose, het advies of de behandeling van een professional. Bij twijfel kun je het beste een betrouwbare specialist raadplegen.