Na de storm schijnt altijd de zon

Na de storm schijnt altijd de zon

Laatste update: 03 december, 2016

Hoe cliché het ook klinkt, de zon zal altijd schijnen in een blauwe, prachtige, stralende hemel. Het maakt niet uit hoe hevig de storm was, hoeveel bliksem de aarde raakte of de hoeveelheid water die hij achterliet. Naderhand komt altijd weer het licht dat het donker verdrijft.

Net zoals we zeggen dat de zon altijd zal schijnen na de storm, kunnen we die beroemde referentie maken aan het licht aan het einde van de tunnel. Maak je geen zorgen als alles in je leven nu donker lijkt en je niets meer kunt zien in het donker. Verlies de hoop niet. Kijk vooruit, wanhoop niet, vertraag je passen niet, want uiteindelijk zal een van je stappen ertoe leiden dat het pad opnieuw wordt verlicht.

Wolken en Zon

De zon na de storm

De zon die schijnt na een storm is vaak ook een van de mooiste lichten die er zijn. Als het donker door de regen is verdreven, de wolken lager hangen, de aarde vochtig ruikt en de warmte aan je schouders knabbelt, kijk je met een glimlach naar de horizon, want je hebt het slechte weer overleefd en je kunt nu genieten van een prachtige dag.

Geen enkele storm duurt eeuwig, maar het is waar dat na iedere storm we veel sterker zijn. We hebben het oog van de orkaan gezien, we hebben het overwonnen en nu zijn we sterker, slimmer en meer voorbereid.

Wees nooit bang voor de storm, want je moet weten dat na slecht weer de zon altijd weer tevoorschijn komt om ons pad te verlichten. Het moment van licht en de prachtige kalmte waar we nog beter van kunnen genieten als er een slechte periode voorbij is gegaan.

“Vogels weten dat de winter niet eeuwig duurt en dat het eerste zaad dat uitkomt na de storm de zon is.”

-Francisco Morales Santos-

Angst voor de storm

Veel mensen zijn altijd bang voor de storm. Ze denken dat er in het leven alleen maar plaats is voor regen, slecht weer, bliksem, onweer en donker. Maar dit is niet waar. De natuur is slim en is in staat om ons precies de juiste hoeveelheid van alles te geven.

Een mens is een kind van de natuur. Van Moeder Aarde die over ons waakt als we zijn geboren, als we groeien en leren. Waarom zouden we anders moeten zijn? Waarom laten we de storm de hoofdrolspeler in ons leven zijn? Waarom lijden we onder de eeuwige regen van ongelukkigheid en pijn?

Schip

Als de natuur zelf in staat is om de balans tussen water en zon te vinden, zouden wij niet anders moeten zijn, want wij zijn een product van de natuur. We hebben de juiste handvatten nodig om de storm te overleven. We moeten gebruik maken van het obstakel dat we met succes hebben overwonnen en genieten van de zon die na het slechte weer komt.

“Zo gingen de zware weken voorbij, totdat op een dag het nieuws kwam, dat de harten deed juichen op de manier waarop de zon de hemel oplicht na de storm.”

-Louisa May Alcott-

Hulpmiddelen om de storm te overwinnen

Heb je wel eens nagedacht over wat je nodig hebt om de storm te overwinnen? Het is eigenlijk niet zo moeilijk, maar vaak besluiten we om dingen ingewikkelder te maken dan ze zijn en zo is het onmogelijk om door de regen heen te komen zonder nat te worden.

Een paraplu is noodzakelijk tijdens de storm. Hoewel de storm soms te krachtig is, zal hij ons altijd beschermen zo goed als hij kan, zodat het water ons niet door en door nat zal maken.

Een dak is het beste als het gaat om het overwinnen van een storm. Denk eraan dat hoe sterker de fundering is, hoe minder kans er is dat je huis instort tijdens een hevige storm. Voorkom vocht, lekkage en slecht vakmanschap.

Een sterke wil is ook van vitaal belang als je de storm onder ogen moet zien. Een sterke wil om te leven, om te overwinnen en om het water niet alles te laten wegdragen, zodat je alles kwijtraakt dat je nog had willen behouden.

Denk na over wie jouw paraplu in het leven is. Wie zijn de mensen die symbool staan voor jouw huis? Waar is jouw wilskracht om de storm te overwinnen en te zien dat de zon de vochtige grond opwarmt na het onweer en de bliksem? Geef ze nu meteen een dikke knuffel, gewoon omdat ze er zijn, altijd aan jouw kant staan, je beschermen in slechte tijden, zodat jij al het goede kan ervaren en van het licht kan genieten.


Deze tekst wordt alleen voor informatieve doeleinden aangeboden en vervangt niet het consult bij een professional. Bij twijfel, raadpleeg uw specialist.