My Shoes: een uitstekende korte film met een belangrijke les

My Shoes: een uitstekende korte film met een belangrijke les

Laatste update: 13 december, 2016

My Shoes is een uitstekende korte film met een enorme les om over de waarden van het leven te leren. Het is een korte film die ons laat zien dat ieder van ons de loterij wint, elke keer dat we ‘s ochtends onze ogen open doen.

Er zijn geen richtlijnen of handleidingen voor het leven. Niemand leert ons om te ademen, want dat wordt geacht een overlevingsinstinct te zijn. We komen voorbereid deze wereld in om dat te doen.

Hetzelfde kan niet gezegd worden over het waarderen van de dingen die we in het leven hebben. Dat is iets wat we allemaal moeten leren. Maar toch leert niemand het ons. Leren brengt het strijden tegen de wereld en het getij met zich mee. Daarom denken we dat het niet echt nodig is. Dat we als het ware klaar en alwetend geboren zouden zijn.

Terwijl je de dingen wilt die je niet kunt hebben, geniet je niet van de dingen binnen je bereik

De korte film My Shoes laat ons zien dat alles wat we te sterk verlangen een zwart gat wordt, een punt van chaos die ons ervan weerhoudt van de dingen die we hebben te genieten en ze te waarderen. Laten we er samen eens naar kijken:

Zoals Mario Benedetti zei: “We willen allemaal wat we niet kunnen hebben. We zijn fans van wat verboden is.” Wie heeft het meeste heeft, is niet per se de gelukkigste. Dat is eerder degene die met minder genoegen neemt of, met andere woorden, die weet hoe hij voordeel kan halen uit de dingen om hem heen.

Het leven is zo kort dat we niet kunnen wachten op wat we willen dat naar ons toe komt. We moeten er naartoe rennen. Want waar het uiteindelijk om gaat en wat telt, zijn niet de jaren in ons leven, maar het leven in onze jaren.

Een goede samenvatting van deze korte film komt tot uiting in dit Holstee-manifest, dat vol is van vooronderstellingen die we in gedachten moeten houden in ons leven:

Dit is jouw leven. Doe waar je van houdt en doe het vaak. Als iets je niet bevalt, verander het dan. Als je niet van je werk houdt, zeg het dan op. Als je niet genoeg tijd hebt, houd dan op met tv kijken. Als je op zoek bent naar de liefde van je leven, houd dan op. Hij of zij zal voor je klaar staan als je dingen doet waar je echt van houdt.

Houd op met alles te analyseren; het leven is simpel. Elke emotie is fantastisch. Wanneer je eet, geniet van elke hap en waardeer het. Open je geest, armen en hart voor nieuwe dingen en mensen. We zijn verenigd door onze verschillen. Vraag de eerste persoon die je ziet wat zijn passie is en deel een inspirerende droom met hem.

Ga vaak op reis; verdwalen zal je helpen. Sommige kansen komen maar één keer, profiteer ervan. Het leven is de mensen die je kent en de dingen die je met deze mensen creëert. Ga naar buiten en begin te creëren. Het leven is kort. Ervaar de droom. Voer je passie uit.

Vlinder

Genieten van wat we hebben is de beste manier om te leven, maar om dit te doen, moeten we een paar dingen onthouden:

  • Je moet consequent met jezelf zijn.
  • Af en toe is het goed om stoppen met praten en te luisteren.
  • We kunnen niet toestaan dat iemand anders voor ons beslist.
  • Dingen zullen alleen verbeteren als we vooruit gaan.
  • Je geluk bestaat uit het waarderen van wat je hebt en niet uit het te veel verlangen naar wat je niet hebt.
  • Je faalt alleen als je je doelen opgeeft; struikelingen zijn deel van het proces.
  • Je hoeft niet te concurreren. Je hoeft niets aan niemand te bewijzen. We hoeven niet te bereiken wat anderen hebben bereikt. We moeten gewoon onze eigen grenzen overwinnen.
  • Afgeleid raken en uitgeput raken door de dingen die we niet hebben, impliceert dat we niet genieten van wat we hebben.

Uiteindelijk heb je een lang leven om te leiden, maar er is maar één leven om van te genieten. Als we op een bepaald punt het gevoel hebben dat we de hierboven genoemd adviezen zijn vergeten, dan moeten we gaan zitten, een kopje thee drinken en naar onze redenen om naar voren te blijven bewegen kijken.

Laten we niet wachten tot we de top bereiken om van het uitzicht te genieten. Elke positie en situatie heeft iets moois om te bewonderen. Elk punt van onze reis kan een droom worden, zelfs als we geloven dat we midden in een vreselijke nachtmerrie zitten.


Deze tekst wordt alleen voor informatieve doeleinden aangeboden en vervangt niet het consult bij een professional. Bij twijfel, raadpleeg uw specialist.