Geniet zonder beperkingen van de wereld

Geniet zonder beperkingen van de wereld

Laatste update: 15 oktober, 2016

Je wordt geboren en voordat je het weet bevindt je jezelf in een wereld die voor jou is. Die er is zodat jij er zonder beperkingen van kunt genieten en elke dag van je leven gebruik van kunt maken. Voor je neus ligt een geschenk dat niet over het hoofd kan worden gezien, een geschenk dat alleen verwelkomt kan en moet worden.

Het beste van alles is dat het nooit te laat is om hier achter te komen en dat je nooit te lang geleefd kan hebben om te denken dat nu niet het juiste moment is om hier prioriteit aan te geven.

Leeftijd doet er niet toe als je vindt dat de dingen die je tot nu hebt ervaren de moeite waard waren. Het maakt niet uit als je er pas op latere leeftijd achterkomt, als je in staat bent om naar je toekomst te kijken met het verlangen om deze toekomst te beleven.

“Je bent precies oud genoeg om gelukkig te zijn en je beschikt over de juiste hoeveelheid energie om van je leven een inspirerend avontuur te maken.”

-Anoniem-

De wereld heeft de kleur die jij wilt zien

Het leven is een avontuur en daardoor kun je weten dat je leeft om dingen die jou zullen bewegen op te pakken en mensen te ontmoeten die ervoor zullen zorgen dat je groeit als persoon.

Normaal gesproken zorgen de dingen die jou het meeste pijn doen of die de grootste emotionele schok veroorzaken ervoor dat je het meeste groeit, zoals de dood van een dierbare, een zwangerschap, een huwelijk, een scheiding… Alleen jijzelf kan bepalen hoe je jezelf opstelt ten opzichte van de dingen die jou overkomen.

Kijken

Je houding is je beste wapen om je te richten op waar je wilt dat je leven naar toe gaat en waar je zelf heen wilt. Een positieve houding is zelfs in staat om de meest negatieve situatie iets beter te maken. De kleur die jouw leven in jouw ogen heeft kan warmer en vrolijker zijn als je dit echt wilt.

“Het leven is kort. Breek de regels, vergeef snel, kus langzaam, deel oprechte liefde, lach ongecontroleerd en verlies nooit de glimlach op je gezicht, zelfs in de meest rare situaties. Het leven is misschien niet het feestje waar we op gehoopt hadden, maar nu we er toch zijn: laten we dansen!

-Anoniem-

Houding, plus de mogelijkheid van het onmogelijke

De mogelijkheid van het onmogelijke staat in verhouding tot de houding waarmee we de uitdaging aangaan. Met andere woorden: het is heel nuttig om elke ochtend wakker te worden en met het leven te dealen zoals het is: uniek, tijdelijk en van ons.

De dingen die ons overkomen, die ons blokkeren en tegenhouden zijn onvermijdelijk, maar juist om die reden heeft de wereld ons sterk gemaakt. We proberen onze emoties onder controle te houden en obstakels, barrières, valkuilen of het onmogelijke te overwinnen.

Wat als we terecht komen in een spiraal waarin het leven er voor ons niet meer toe doet? Wat er dan zou gebeuren, is dat we een groot deel van wie we zijn en wat we zouden kunnen worden verliezen. De dood komt voor iedereen en dat is het moment waarop we zullen denken aan hetgeen we aan het begin van dit artikel zeiden: dat de wereld er is om grenzeloos van te genieten, zodat we nergens spijt van hebben wanneer het tijd is om ‘gedag’ te zeggen.

Wees niet bang om het fout te hebben, de mogelijkheden van de wereld gaan schuil in vergissingen

We gaven hiervoor ook al aan dat spijt alleen verbonden zou moeten zijn aan de dingen die we niet geprobeerd hebben, omdat we weten dat het maken van fouten ook deel uitmaakt van de regels die het leven heeft opgesteld.

Vergissingen en negatieve gevolgen, alsook de negatieve gebeurtenissen die wij ervaren zijn, tot op zekere hoogte, de prijs die we moeten betalen voor het geluk dat onze meest geweldige momenten bieden.

Genieten

De wereld kent geen grenzen, maar vereist wel evenwicht: onze emoties hebben, om te zijn wat ze zijn, hoogtepunten en dieptepunten nodig. Dit hoort echter bij het leven en laat zien dat je er gebruik van maakt.

Als mensen zullen we af en toe nu eenmaal fouten maken. We zijn echter ook vrij om te begrijpen wat ons overkomt en om hiernaar te handelen, om te bepalen wat we bereid zijn van onszelf aan anderen te geven en hoe we dit willen doen, om de wereld op een andere manier te bekijken dan anderen en om er ten volle van te genieten.

Omdat je dus in staat bent om de kleur die de wereld heeft te veranderen en het onmogelijke te overwinnen, kan het helpen om iets te onthouden wat Mario Benedetti ooit eens zei: “Perfectie is een gepolijste verzameling van vergissingen.”

Je kunt alleen weten of het werkelijk een vergissing is als je deze ‘vergissing’ durft te maken.


Deze tekst wordt alleen voor informatieve doeleinden aangeboden en vervangt niet het consult bij een professional. Bij twijfel, raadpleeg uw specialist.