Advies van je verleden, heden en toekomst

Advies van je verleden, heden en toekomst

Laatste update: 22 augustus, 2016

Hallo daar, jij wiens haar grijs begint te worden. Jij, ja jij, met rimpels op de meest onverwachte delen van je gezicht. Jij, die zijn lichaam elke ochtend hoort vragen om een wapenstilstand, die kennis en ervaringen opdoet, jij die nog steeds omver wordt geblazen door de stormen van het leven, jij die weet dat groei noodzakelijk is en die geen seconde van zijn leven door zijn vingers zal laten glippen.

“Wordt oud samen met mij! Het beste moet nog komen.”

-Robert Browning-

We realiseren ons pas dat we oud zijn op het moment dat we het al zijn en waarop we niet meer terug kunnen.

Ik ben jouw verleden en ik kan je niet veel meer bieden dan de zekerheid dat ik altijd aan je zijde zal zijn; ik heb jou nodig, zodat ik hier kan zijn en jij hebt mij nodig om te bestaan. Ik ben de tuin die jij gezaaid hebt met zaadjes die blijvend zijn: als ik angst bij je opwek, maak je dan geen zorgen, ik zal namelijk niet herhaald worden. En als ik je blij maak,dan zal je altijd van mij houden, omdat ik jouw heden een mooiere plek heb gemaakt.

Misschien wordt je echter ook verdrietig wanneer ik tegen je praat. Beschuldig mij niet en probeer ook niet te huilen; ik heb mijn best gedaan, maar inmiddels weet je al dat ik een essentieel deel ben van het leven en de persoon die jij vandaag de dag bent.

Ik ben oude oorlogen die zichzelf niet zullen herhalen en ik blijf maar opstapelen. Vergeet niet dat je mij elke seconde van de dag maakt en dat je van mij gebruik kunt maken om gelukkig te zijn wanneer ik weer tegen je praat. Het Heden zal je hierbij helpen. Met elke seconde die voorbijgaat wordt ik beter. En daarnaast is het zo dat wanneer Heden en Toekomst ergens heen gaan, ik daar al vele malen geweest en ook weer van terug gekomen ben. Het is mijn passie om jouw jeugd warmte te bieden, Toekomst te vertellen wat Heden aan het doen is.

Ik ben heel erg vluchtig en mijn naam is Heden. Ik weet bijna niet wat ik moet zeggen, Verleden pakt namelijk al mijn handelingen en ideeën af om Toekomst te helpen groeien. Ik kan jou horen, met je dansen en muziek maken op mijn gitaar, maar jij luistert niet naar mij omdat je je goed vermaakt. Ik kom je vertellen dat niemand jou zal helpen als je niet eerst jezelf een beetje begint te helpen. Ik ben jouw elixer en ik wil graag jouw jeugd ophemelen, zodat Verleden en Toekomst lol kunnen maken.

Ik zet de tuin die jij in het verleden gezaaid hebt in bloei en Heden noemt mij Toekomst. Ik ben een grote fan van de verhalen die Verleden mij vertelt over Heden. Ze hebben me alles geleerd wat ik weet. Ze zijn fantastisch! Ik kan een eindeloze bron van energie zijn voor Heden. Ik heb nooit met hem gesproken, maar ik heb gehoord dat hij altijd aan mij en Verleden denkt. Het wordt tijd dat hij zich eens zorgen gaat maken om zichzelf. Heden is heel belangrijk voor ons, zorg dus goed voor hem en overlaad hem met liefde, zodat hij ons voor altijd mooie verhalen zal blijven vertellen.

Wij drieën hebben veel bewondering voor jou, omdat jij ons geleerd hebt dat het leven meer biedt dan alleen de kans om de tijd voorbij te zien gaan en dat de meest geweldige avonturen plaatsvinden wanneer jij ons overspoelt met jouw dromen en wanneer je ervaringen opdoet. We hebben ook geleerd dat woorden niet zo belangrijk zijn als de manier waarop je deze woorden uitspreekt, dat tolerantie het beste geloof is, dat er in het leven geen gum bestaat en dat het beter is om goed over dingen na te denken voordat je ze opschrijft.

We weten dat wegrennen voor onze probleem een race is die we nooit zullen winnen. Daarom waarderen wij jou zo, omdat jij deze problemen aangaat en ons ondersteuning biedt. Hoe dan ook, wij zijn gekomen om je te herinneren aan iets dat je niet moet vergeten. Jij hebt namelijk spijt van de dingen die je hebt gedaan en de dingen die je niet hebt gedaan, maar wij weten echter iets dat jij niet weet: lafheid maakt ons veel ouder dan tijd.

–Afbeelding met dank aan natalia_maroz–


Deze tekst wordt alleen voor informatieve doeleinden aangeboden en vervangt niet het consult bij een professional. Bij twijfel, raadpleeg uw specialist.