Moge alles wat goed is jou vinden en bij je blijven

Moge alles wat goed is jou vinden en bij je blijven

Laatste update: 10 augustus, 2017

Moge alles dat goed is je volgen, je vinden, je omarmen en bij je blijven. En moge de rest langs je heen gaan. Dat er uitdagende momenten plaatsvinden in je leven, zelfs al is het alleen maar om je een les te leren.

Dat je elke les die je leert ten harte neemt en elke steen op je pad vormgeeft. Dat je op elke ‘i’ puntjes zet en elke ‘t’ kruist. Dat je struikelt en valt. Dat je een ellips tekent bij elk nieuw begin als er zware tijden aankomen. Dat je de kans krijgt om te groeien en te leven.

Moge je je bewust zijn van al het goede en al het kwade. Moge je leren van de ervaring dat al het goede in het leven een zooitje wordt. Dat het beter is te leven met enthousiasme, kijkend naar de horizon. Dat de beste manier om veilig te blijven, is om middelmatigheid te vrezen.

Moge alles soepeltjes verlopen, zelfs als je soms bedreigd wordt door tijd. Moge je altijd, op enige manier, in staat zijn om weer helemaal vanaf het begin te beginnen. Moge je verworvenheden het verdienen om gevierd te worden en je mislukkingen om opnieuw geconceptualiseerd te worden.

Vlinders

Onthoud dat schaduwen en demonen ook kunnen worden omarmd. Dat verdriet ook iets goeds is, omdat het je helpt om je te uiten en je verlangens te waarderen. Dat het mogelijk is angst aan je zijde te hebben.

Laat je door niemand straffen voor je gevoeligheid en onthoud dat huilen niet synoniem staat aan zwakte. Gevoelige communicatie vereist openhartigheid. Je gevoelens afkeuren in plaats van ze te uiten, is een fout waarvoor je wellicht een hoge prijs betaalt. Dit wetende zou je moeten inzien dat gevoeligheid een gave is, want het leven vanuit het hart is wat jou speciaal en authentiek maakt.

Wijs absolute waarheden af en vermijd dus woorden als ‘nooit’, ‘alles’ of ‘geen’ in het doen van categorische uitspraken. Probeer te begrijpen dat het leven een regenboog is en dat het zien in zwart-wit voor niemand goed is.

Vergeet niet dat liefde niet bedelt en als je moet bedelen, is het geen liefde. Houd in gedachten dat kwetsende relaties tegenwoordig de norm zijn en dat je zou moeten onderzoeken wat je relatie aan jou bijdraagt.

Naaimachine

Weet dat het er zou moeten doen wie er deel uitmaakt in je leven en dat in werkelijkheid niemand een compleet gebrek aan tijd heeft. Onthoud dat en vergeet ook niet dat als je geen interesse voelt, je vrij bent om afstand te nemen van hen. Voel je hier niet schuldig om.

Vergeet niet dat veerkrachtigheid, zelfbeheersing en assertiviteit de drie belangrijkste psychologische vaardigheden zijn die je kunt ontwikkelen. Geef niet op, geef jezelf wat ruimte en zeg ‘nee’ wanneer het moet.

Vergeet niet dat tijd zowel eeuwig als vergankelijk is. Dat er geen magische oplossingen zijn of onberispelijke recepten om de zorgen van de ziel te helen. Want uiteindelijk gaat het over het vragen voor tequila en zout aan het leven wanneer het citroenen op je aandringt.

Wees niet bang als je alleen wilt zijn. Voel je niet schuldig als je geen zin hebt om te praten of te socialiseren. Accepteer dat we allemaal een stukje van onze zielen moeten reserveren voor onszelf en dat dit niet iets slechts is, het is juist enorm noodzakelijk en bemoedigend. En begrijp en respecteer anderen wanneer zij dit doen.

Bloemen

Steun op de schouders van je geliefden, zodat wanneer ze je knuffelen, ze al je angsten vernietigen. Onthoud dat sommige plekken op geen enkele kaart te vinden zijn. Ze zijn in onze huizen, in de armen van de mensen van wie we houden en die van ons houden. Dezelfde mensen die ons helpen met het schrijven van passages over onze geschiedenis.

Wees niet verdrietig als je denkt aan de mensen die besloten te vertrekken. Hen herinneren is een teken dat je een geheugen hebt en een leven. Waardeer je geheugen, je kwaliteiten en je gezondheid. Bedenk je dat over een paar jaar deze dingen echt belangrijk zijn.

Vertrouw niet iemand die je weghaalt van jezelf, je verlangens en je ambities. Leef je leven volgens het ritme van de klok en verlies niet het feit uit het oog dat het leven voorbijgaat en het belangrijker is het te leven dan andere plannen te maken.

Maar, bovenal, heb het lief met alles wat je in je hebt. Doe het niet halfslachtig, wees er niet gewoon ‘goed’ in. Doe het met alles wat er in je macht ligt. Houd van anderen, houd van het leven en houd van jezelf. Alsjeblieft, verlies jezelf niet in onbelangrijke zaken. Geef vorm en betekenis aan je leven. Onthoud dat elke minuut, elk klein dingetje telt en dat je in staat bent om veel hoger te vliegen dan dat je op dit moment doet.

Zonlicht door Raam

De inhoud van Verken Je Geest is uitsluitend bedoeld voor informatieve en educatieve doeleinden. Deze informatie vervangt niet de diagnose, het advies of de behandeling van een professional. Bij twijfel kun je het beste een betrouwbare specialist raadplegen.