Miguel de Lucas, het onmogelijke mogelijk maken

Miguel de Lucas is een illusionist die magie ziet als een brug naar zelfverbetering en geluk. Hij zegt dat je soms het onmogelijke mogelijk kunt maken, gewoon door te weten welke weg je moet volgen.
Miguel de Lucas, het onmogelijke mogelijk maken
Gema Sánchez Cuevas

Geschreven en geverifieerd door de psycholoog Gema Sánchez Cuevas.

Laatste update: 14 november, 2022

Roald Dahl zei: “Met een beetje magie kom je een heel eind.” Miguel de Lucas, professioneel illusionist, spreker en tv-presentator heeft van magie zijn manier van leven gemaakt. Daarnaast is hij een pionier in het combineren van magie met persoonlijke groei.

Magie is een brug die het onmogelijke mogelijk maakt. Het is een innovatief mechanisme dat het je mogelijk maakt je beste zelf te zijn. Iemand die krachtiger, gezonder en gelukkiger is, natuurlijk. Dit vertelt Miguel in zijn boek There’s a Magician in You: Discover Your Inner Magic.

In ons interview met Miguel de Lucas leerden we dat middelen als magisch denken, visualisatie en motivatie je kunnen helpen om welzijn in je dagelijks leven te bereiken.

Miguel de Lucas

Miguel de Lucas is een illusionist, expert in emotionele communicatie, en de winnaar van de Nationale Magie Prijs 2019 in Spanje. Hij presenteert ook de wekelijkse tv-show in Spanje, A Magical Country. Verder publiceerde hij een boek, There’s a Magician in You: Discover Your Inner Magic, om ons te helpen het leven met magie tegemoet te treden.

In feite helpt deze meester-illusionist ons de innerlijke magiër te ontdekken die we allemaal in ons hebben en die zoveel voor ons kan betekenen.

Zijn boek is origineel en inspirerend. Het bevat adviezen, technieken en persoonlijke verhalen. Het doet inderdaad het doek vallen over zelfverbetering en geluk.

Interview met Miguel de Lucas

Allereerst willen we graag weten hoe je oorspronkelijk geïnteresseerd raakte in magie.

Ik raakte al heel jong geïnteresseerd in het illusionisme. Ik werd beïnvloed door de Aragonese goochelaar Pepe Carrol, die ik vaak op tv zag. In feite werd ik getroffen door de bijzondere manier waarop hij communiceerde. Later ging ik naar de Ana Tamariz Magic School in Madrid.

Hoe denk je dat magie en persoonlijke groei met elkaar verbonden zijn?

Zonder twijfel is magie de meest effectieve manier om dingen die eerst onmogelijk lijken als mogelijk te zien, dus de relatie komt daar vandaan.

De eerste stap om iets te bereiken, of het nu op persoonlijk of professioneel niveau is, is om het te visualiseren en je voor te stellen dat het mogelijk is. Dit is wat we elke dag doen met magie.

Wat bracht je ertoe je boek te schrijven?

Ik vond dat ik mijn eigen ervaringen met angst en depressie met iedereen moest delen. Ik dacht dat mijn boodschappen in het boek veel mensen zouden kunnen helpen. Sterker nog, soms, als ik mijn ogen sluit, droom ik dat mijn boek hen echt helpt om dapper te zijn en naar een psycholoog of psychiater te gaan.

Je boek is een uitnodiging voor ons om een magische reis naar ons innerlijk te maken. Dit is een interessant voorstel. Welke bagage moeten we meenemen?

Ik denk dat we onze eigen dromen moeten meenemen en onze innerlijke magiër, die zelfverzekerd en bekwaam is. We moeten alles meenemen wat de reis gelukkiger maakt. Natuurlijk weet iedereen voor zichzelf wat hij moet meenemen. Maar uiteindelijk zijn we allemaal min of meer hetzelfde, dus liefde, genegenheid en enthousiasme zullen ons onderweg helpen ons goed te voelen.

Voor degenen die nog niet van het boek gehoord hebben, waar gaat het over?

Technieken, middelen en gereedschappen uit de wereld van het illusionisme die we kunnen gebruiken in ons persoonlijke en professionele leven. Ook mijn eigen persoonlijke verhaal, dat zoals alle verhalen zijn ups en downs kent. Het is een verhaal uit mijn hart.

Het is een echt oprecht en uiterst persoonlijk boek. Je vertelt over jezelf en je zelfverbeteringsproces. Zou je met dit in gedachten zeggen dat het mogelijk is om angst en depressie te overwinnen en weer te glimlachen?

Ja, natuurlijk. We zijn genetisch geprogrammeerd om te overleven en ziekte overwinnen betekent overleven. Als het mij gelukt is, kan iedereen het. Natuurlijk kan het lezen van het boek je helpen en zelfs inspireren, maar niemand behalve jijzelf kan je helpen om van een grijze naar een kleurrijke wereld te gaan.

Miguel de Lucas en een leeuw

Een van de belangrijkste sleutels tot het leven die je in je boek noemt is doorzettingsvermogen. Waarom’ is dat? Hoe beïnvloedt het ons en hoe kan het ons helpen?

Het is het vermogen om door te gaan. Doorgaan tot we krijgen wat we willen. Doorzettingsvermogen helpt ons om ons goed te voelen over onszelf, omdat het ons bewust maakt van wat we bereiken, waardoor we ons goed voelen. Doorzettingsvermogen kan ons ook beïnvloeden in onze doelen.

Hoe zit het met positiviteit? Denk je dat een positief levensperspectief essentieel is? Het is een benadering waar tegenwoordig veel kritiek op is, dus we willen graag weten wat jij ervan vindt.

Voor mij is het essentieel. Ik begrijp echter dat er tegenwoordig veel kritiek op is in de wereld van de persoonlijke ontwikkeling. Ik denk dat positivisme zoiets is als het glas half vol zien in plaats van half leeg, en ik denk niet dat daar iets mis mee is. Integendeel zelfs. Ik geloof dat dit soort perspectief het ons gemakkelijker maakt om alle avonturen van het leven onder ogen te zien.

Hoe kunnen we ons verbinden met de beste versie van onszelf?

Welnu, er zijn vele manieren. Ik zal je vertellen hoe ik het doe. Het is een moeilijke oefening, maar ook heel spannend. Je moet op een bepaalde manier denken tot je voelt dat iets in je je duwt om je doelen te bereiken. Zo ben je in staat om je kracht te verzamelen en door te zetten, zelfs als je het gevoel hebt dat je niets meer hebt.

Je kunt het bereiken met meditatie of sport. Je moet vooral een goed en realistisch actieplan hebben en gemotiveerd zijn. Zodra je je doelen bereikt, zal je beste versie gaan groeien en uiteindelijk onstuitbaar worden.

Kun je trucs onthullen die je hebt om ons te helpen een magisch leven te leiden?

Er zijn een aantal interessante kleine tips. Ik zal je er een paar vertellen die me helpen me bewust te worden van bepaalde aspecten die te maken hebben met emotie en intelligentie.

Men zegt bijvoorbeeld “Als de emotie hoog is, is de intelligentie laag.” Dit betekent dat we soms beslissingen kunnen nemen als de emoties hoog oplopen en fouten maken. In het boek onthul ik ook meer interessante tips.

Miguel de Lucas, kun je tot slot een lied vol magie en enthousiasme aanbevelen om naar te leven?

Zonder twijfel La Sonrisa Intacta van Shinova. Het is een levenslied en positiviteit. Ik krijg er echt energie van. Ik hoop dat jij het ook mooi vindt.


Deze tekst wordt alleen voor informatieve doeleinden aangeboden en vervangt niet het consult bij een professional. Bij twijfel, raadpleeg uw specialist.