De mensen in je leven die blijven

De mensen in je leven die blijven

Laatste update: 05 november, 2017

Het lot brengt een hoop mensen in je leven, maar alleen de beste mensen blijven ook. De mensen met wie we de meest oprechte en sterke band hebben komen in ons leven en blijven dicht bij ons hart, waardoor er een prachtige en langdurige relatie ontstaat.

We gebruiken het woordje ‘hart’ hier als symbool voor ons emotionele en sociale leven. Uit deze wereld drinken we de kleine slokjes energie die ons aan het leven verbinden, terwijl we in de wereld leven en ons door de maatschappij bewegen waartoe we behoren.

Of dit waar is, hangt grotendeels af van hoe we zelf in elkaar zitten en de mensen die we tegenkomen, op basis daarvan omringen we onszelf met mensen die dicht bij ons in de buurt zullen blijven.

Meisje Dat Een Boom Knuffelt En Het Voorbeeld Is Van Mensen In Je Leven Die Blijven

Kwetsbare en stevige vriendschappen

Zoals we al eens eerder hebben gezegd, kennen we waarschijnlijk genoeg mensen die we misschien wel missen, maar met wie we geen contact onderhouden, omdat de relatie zelf niet goed voor ons is, ook al houden we wel van elkaar. Als we terugkijken op ons leven, dan zullen we ons waarschijnlijk vriendschappen of relaties herinneren waarin we voortdurend liepen te ruziën, en welke conflicten deden rijzen de wie niet konden oplossen.

Soms zit er nu eenmaal niets anders op dan je te realiseren dat een relatie je vrijheid beperkt, doordat er sprake is van een schadelijke dynamiek. In dit soort gevallen is het belangrijk om je eigen verantwoordelijkheid hierin te aanvaarden en niet altijd het slachtoffer uit te hangen, omdat een kwetsbare relatie die kapot gaat altijd geduldig geanalyseerd moet worden vanuit het hart.

We moeten er dus van uitgaan dat we soms nu eenmaal niet de ideale partner voor iemand zijn, en dat het volkomen normaal is dat sommige relaties niet slagen. Het hoort nu eenmaal bij de intrinsieke aard van de mens dat zijn omgeving en emotionele wereld voortdurend veranderen.

Boze Heks Die Een Appel Aan Sneeuwwitje Probeert Te Geven

Of sommige mensen in ons leven zullen blijven en of we een stevige relatie met ze zullen opbouwen, hangt grotendeels af van de manier waarop we deze veranderlijke wereld handhaven. Het is een kwestie van verenigbaarheid, essentie en de liefdevolle blikken die onze zielen voeden.

We kunnen zelf echter ook het een en ander doen om onze relaties met anderen sterker te maken en mooie steunpilaren te bouwen die deze relaties zullen dragen. Dit zijn een aantal tips om een gezonde en solide relatie op te bouwen:

  • Luister om te kunnen begrijpen, niet om te kunnen reageren.
  • Wees nederig en loyaal en probeer anderen niet te manipuleren.
  • Kom je beloftes na.
  • Wees eerlijk tegen de mensen om je heen.
  • Wees attent en gedetailleerd.
  • Houd rivaliteit en concurrentie buiten de deur.
  • Bied je excuses aan als dit nodig is, en wees in staat te vergeven. Problemen ontstaan niet uit het niets, en we zijn er allemaal op de een of andere manier verantwoordelijk voor.

De persoon die met jou door de regen loopt, zal ook met jou door de storm lopen.

Meisje Dat In Het Oor Van Een Ander Meisje Fluistert Als Voorbeeld Van Mensen In Je Leven Die Blijven

Omgaan met de teleurstelling van gebroken relaties is niet makkelijk

Soms leggen we ons hele vertrouwen in een relatie en vervolgens blijven we, door wat er in de relatie gebeurt, volkomen teleurgesteld achter. Het is niet goed om jezelf als het slachtoffer te voelen, maar toch is het ongetwijfeld zeer lastig en pijnlijk om met dit soort teleurstellingen om te moeten gaan.

Teleurstellingen worden meestal voorafgegaan door misverstanden – omdat we onszelf niet goed wisten uit te drukken of omdat de andere persoon niet in staat was om een connectie met ons te maken op de manier waar wij behoefte aan hadden. Eigenlijk is het zo dat de meeste gebroken relaties veroorzaakt worden doordat een of meerdere van de tips die we hierboven besproken hebben niet worden nageleefd.

Daarna, moeten we zien om te gaan met een diepe teleurstelling die zonder twijfel de verantwoordelijkheid is van beide mensen die deel uitmaakten van deze relatie.

Daarom zouden we in dit soort gevallen goed moeten kijken naar de rol die onze trots speelt, om te zien of er misschien een manier is om de problemen die we gecreëerd hebben op te lossen, om vanuit het hart te spreken en te proberen om de wonden te genezen.

Als dit echt niet mogelijk is, accepteer dan dat sommige mensen simpelweg komen en gaan. Zoals iemand ooit eens zei, zullen sommige omstandigheden ons per slot van rekening in de val lokken en andere ons juist vleugels geven; er zullen mensen zijn die onze rugzak vol met stenen proppen en mensen die er alles voor zullen doen om ons te zien stralen. Laten we dan ook geen tijd doorbrengen met de mensen die niet goed voor ons zijn en die ons niet gelukkig laten zijn, of ons best doen om het contact te behouden met mensen die ons voortdurend negeren. Laten we waarde hechten aan de mensen die aan onze zijde staan, in zowel de goede als de slechte tijden. En laten we ons bewust zijn van het gegeven dat mensen komen en gaan en dat dit voornamelijk afhangt van de keuzes die we zelf maken.  Wellicht ook interessant voor jou

De mensen die er toe doen zullen blijven
Verken je geest
Lees het op Verken je geest
De mensen die er toe doen zullen blijven

Het verliezen van relaties laat bijna altijd een spoor van nostalgie achter, alsof ze onweerlegbaar bewijs waren dat we niet zijn wie we waren.


De inhoud van Verken Je Geest is uitsluitend bedoeld voor informatieve en educatieve doeleinden. Deze informatie vervangt niet de diagnose, het advies of de behandeling van een professional. Bij twijfel kun je het beste een betrouwbare specialist raadplegen.