Wees een magneet voor positieve energie!

Wees een magneet voor positieve energie!

Laatste update: 11 december, 2016

Overal om ons heen bevindt zich positiviteit. Deze dingen kunnen ons motiveren, ons helpen te leren en er ook voor zorgen dat we vooruit blijven gaan om onze doelen te bereiken.

Wist je echter dat je positiviteit naar jezelf toe kunt trekken, wanneer je maar wilt? Het enige dat hiervoor nodig is, is de bereidheid om een paar simpele tips op te volgen die je kunnen helpen om een ware magneet voor positieve energie te worden.

“Je moet een persoon zijn die positieve energie genereert en negatieve energie vermijdt, in plaats van het juist te versterken.”

-Stephan Covey-

Waneer we op een positieve manier gaan denken, trekken we vanzelf positieve energie aan, waardoor we een gelukkiger leven zullen leiden, vol overvloed.

We moeten simpelweg leren om onze innerlijke energie naar buiten te richten. Wanneer we van binnen positief zijn ingesteld en deze positiviteit overbrengen op de wereld op ons heen, dan zullen we leren om ons leven op een gelukkige en positieve manier te leiden. Bovendien zal alles in ons leven hierdoor veel soepeler verlopen.

Hoe je positieve energie kunt aantrekken

Leef in het hier en nu

Blijf niet hangen in het verleden en raak ook niet geobsedeerd door de toekomst. De dingen die je al hebt meegemaakt, kunnen niet veranderd worden en de toekomst moet nog komen. Hij heeft nog een hoop verrassingen voor je in petto.

Hoewel dit soms misschien vrij lastig kan zijn, moeten we toch proberen om onszelf te richten op het heden. We moeten de fouten die we in het verleden hebben gemaakt oplossen en hier van leren en optimistisch wachten op de toekomst, in afwachting van de verrassingen die onze kant op zullen komen.

Positieve Energie

Vaak verspillen we onze tijd door na te denken over dingen die al zijn gebeurd of wat er in de toekomst misschien kan gebeuren, terwijl we ons eigenlijk bezig zouden moeten houden met het heden, het enige dat er werkelijk toe doet.

Sta stil bij het gegeven dat het leven slechts één ogenblik duurt en dat de tijd in een oogwenk voorbijgaat. Als je dan dus geen gebruik maakt van het hier en nu, als je voortdurend blijft hangen in verloren dromen, dan zullen er allerlei waardevolle momenten onopgemerkt aan je voorbij gaan. Richt je op het heden en beleef elke dag met optimisme, verlangen en kracht.

Een van de technieken die je in de praktijk zou kunnen brengen om je hierbij te helpen, is meditatie. Door slechts een paar minuten per dag te mediteren, kun je je al beter bewust worden van je heden en een beter beeld krijgen van de dingen om je heen en zal je in staat zijn om de rust te bereiken die je zo hard nodig hebt.

“We zouden daarom moeten mediteren op de dingen die ons voorzien van geluk. Als we hier namelijk van genieten, dan zullen we alles hebben. En als we hier een gebrek aan hebben, dan zullen we er alles aan doen om het te verkrijgen.”

-Epicurus-

Observeer je gedachten, analyseer ze zonder ze te censureren. Denk na over en visualiseer waar je heen wilt en je zult zien dat je je steeds meer zult richten op het hier en nu.

Meditatie zal je zelfs in staat stellen oplossingen te vinden voor problemen die in jouw ogen onoplosbaar leken. Bovendien zal het je helpen om dingen duidelijker te zien, waardoor je betere beslissingen kunt nemen.

Wees zo vaak als je kunt dankbaar

Voor werkelijk alles in je leven dankbaar zijn, zal je in staat stellen om elke situatie die zich voor kan doen met rust, zekerheid en erkentelijkheid aan te gaan. Waar zou je echter dankbaar voor moeten zijn?

  • Voor zowel de goede als de slechte dingen.
  • Voor de fouten die je hebt gemaakt, omdat deze je hebben geholpen vooruit te blijven gaan en te leren.
  • Voor de kleine dingen, die misschien onbelangrijk lijken.
  • Voor het gegeven dat je leeft en in staat bent om je dromen waar te maken.

Dankbaar zijn kan ons zelfverzekerder maken en ons helpen positieve energie aan te trekken.

Geluk

Dankbaar zijn houdt echter ook in dat je dankbaar bent voor jezelf. En dit betekent dat je zelfkritiek vermijdt, met name wanneer je een fout maakt.

Hoe vaak heb je wel niet bij jezelf gedacht: Waarom heb ik dat niet gedaan? Waarom was ik niet dapper genoeg? Ik was zo stom! Al deze negatieve en diskwalificerende woorden zijn schadelijk voor jezelf en verdrijven positieve energie.

Verwelkom geduld, rust en kalmte in je leven

Leer een omgeving van rust en harmonie om je heen te creëren. Deze omgeving zal je helpen in het heden te leven en dankbaar voor jezelf te zijn en ervoor zorgen dat je jezelf niet alsmaar onderuithaalt wanneer je een fout maakt of jezelf in een negatieve situatie bevindt.

Vul je huis met geuren, kleuren en kaarsen; breng veranderingen aan! Dit zal allemaal helpen om positieve energie naar jezelf toe te trekken. Het zal ervoor zorgen dat je leven ten goede zal veranderen.

Sta niet toe dat negatieve energie je leven overneemt; tover jezelf in plaats daarvan met behulp van deze simpele stappen om in een magneet voor positieve energie.


Deze tekst wordt alleen voor informatieve doeleinden aangeboden en vervangt niet het consult bij een professional. Bij twijfel, raadpleeg uw specialist.