Lieve zelf, ik verdien het om beter behandeld te worden

Lieve zelf, ik verdien het om beter behandeld te worden

Laatste update: 02 november, 2016

Lieve zelf, ik verdien het om beter behandeld te worden. Ik zal gebruik maken van dit moment voor de spiegel om jou te vertellen wat voor gevoel je me geeft. Heb je er ooit weleens bij stilgestaan dat je alles wat je tegen mij zegt, eigenlijk ook tegen jezelf zegt?

Ik heb van alles getolereerd, van onderwaardering tot kritiek. Waarom ben je zo onaardig tegen mij? Misschien ben je glad vergeten dat wij eigenlijk dezelfde persoon zijn?

Ik wil dat je weet dat dit geen klachtenbrief is; jij klaagt al genoeg voor mij. Wat ik met deze brief wil bereiken, is dat je inziet dat je een hoop dingen hebt die je zelf niet ziet. Let daarom niet meer alleen op de dingen die ons kwetsen.

Heb geen medelijden meer met jezelf

Lieve zelf, hoe vaak heb ik wel niet geluisterd naar hoe jij over mij liep te klagen? Je toont niet veel respect voor wie we zijn. Zelfmedelijden lijkt wel een van je favoriete bezigheden te zijn en je geeft jezelf nooit de kans om in te zien welke goede eigenschappen we allemaal hebben.

Hand voor Ogen

Je blijft maar door het leven gaan met de vraag waarom je niet alles hebt dat je verdient. Heb je er echter weleens over nagedacht dat je misschien wel meer hebt dan je je realiseert? Ik zou willen dat je eens voor een spiegel ging staan en een keer geen kritiek zou leveren op je neus of je buikje, maar juist dankbaar zou zijn voor de benen die jou in staat stellen van plaats tot plaats te bewegen.

Misschien zie jij het niet zo, maar zelfmedelijden zal jou niets opleveren. Als het op zijn minst opbouwende kritiek zou zijn die jou ertoe aan zou zetten bepaalde dingen te ondernemen, dan zou het het nog waard zijn.

Maak me niet meer voor van alles uit

Bij elke kans die je krijgt bedenk je weer iets nieuws waar je mij voor uit kunt maken. Het probleem is dat dit nooit ook maar een beetje aangenaam is. Lieve zelf, wat als je nu eens wat moeite zou doen en eindelijk zou begrijpen dat jouw lichamelijke eigenschappen niet bepalen wie je bent? Serieus! Denk hier maar eens over na en je zult zien dat dit volkomen waar is.

In plaats van mij uit te maken voor ‘dik’, zou je moeten zeggen dat ik ‘aardig’ ben. Echt waar, probeer niet meer op zo’n negatieve manier naar me te kijken. Je bent meer dan dat. Je bent intelligent, vriendelijk, een vriend, een vader, een moeder.

Als het zo is dat die tekortkoming die jou zo erg stoort werkelijk belangrijk is, probeer deze tekortkoming dan te veranderen. Het heeft geen zin om je hele leven lang alsmaar over jezelf te lopen klagen. Ik zou echt willen dat je net zo veel moeite zou doen voor je innerlijk als voor je uiterlijk.

Omring mij met mensen die van ons houden

Lieve zelf, het is al een enorme last om om te moeten gaan met de dingen die jij allemaal tegen mij te zeggen hebt. Maar wanneer je daarnaast ook nog eens afspreekt met allerlei vrienden die mij alleen maar willen bekritiseren, dan is dat al helemaal niet aardig. Heb je er ooit weleens over nagedacht dat je jezelf misschien wel omringt met te veel giftige relaties?

Ik verdien het niet alleen om beter behandeld te worden, maar je zou ook moeite kunnen doen om met mensen om te gaan die een positieve invloed op je hebben. Mensen die jou helpen je goede eigenschappen te herkennen en die elke dag van je leven een beetje beter maken.

Laat al dat geroddel achterwege, al die onnozelheid die toch niets oplost. Waarom ga je niet wat meer om met die vriendin die jou elke keer dat ze je ziet vertelt hoe goed je eruit ziet? Je bent hartstikke mooi, het is alleen een kwestie van hierin geloven.

Daag ons uit

Hart

Wanneer deed je voor het laatst eens iets waarvan je voorheen dacht dat je het niet zou kunnen? Lieve zelf, soms heb ik het gevoel alsof je mij helemaal niet kent. Je bent bang om jezelf uit te dagen, omdat je bang bent om te falen. Het is echter ironisch dat je niet inziet dat je al faalt op het moment dat je jezelf ervan overtuigt dat wij het niet zouden kunnen doen.

Het maakt niet uit waar het om gaat, ik wil dat je mij uitdaagt verder te gaan. Laten we grenzen overschrijden en onze dromen werkelijkheid maken. Ik probeer met je te praten door middel van verlangens en hoop, maar jij reageert hier alleen maar op met realiteit.

Kun je mij vertellen wat realiteit is? Hoe ik het namelijk zie, is realiteit alleen hetgeen jij als reëel ervaart. Geef mij de kans jou te laten zien hoeveel potentie je wel niet hebt!

Lieve zelf, wees jezelf

Het laatste wat ik je wil vragen is of je alsjeblieft weer jezelf kunt zijn. Tussen al die verplichtingen, angsten, twijfels en frustraties weet ik niet eens meer wie we eigenlijk zijn. Ik vraag alleen maar of je weer dat kind kunt zijn dat hardop lachte en droomde.

Ik weet dat het leven moeilijk is en dat het leven je soms teleurgesteld heeft. Ik weet ook dat je meerdere keren hebt gehuild, omdat je hart gebroken was. Dit is echter het leven: liefhebben, groeien, lachen, huilen, hopen en opnieuw beginnen.

Zet me alsjeblieft niet aan de kant. Lieve zelf, ik ben jou en het enige dat ik van je vraag, is dat we ons leven leiden met passie, alsof de wereld elk moment tot zijn einde kan komen. Ik weet niet of we hier morgen weer zullen staan om het nog een keer te proberen.


Deze tekst wordt alleen voor informatieve doeleinden aangeboden en vervangt niet het consult bij een professional. Bij twijfel, raadpleeg uw specialist.