Degene die liegt zit fout, niet degene die vertrouwt

Degene die liegt zit fout, niet degene die vertrouwt

Laatste update: 20 december, 2016

Vertrouwen is als een brug gemaakt van kristal, kwetsbaar en doorzichtig, die ons leven verheft. Het opbouwen ervan heeft waarschijnlijk veel tijd en moeite gekost en om deze reden is het onbetaalbaar.

Ondanks het feit dat het het waard is om er al dat werk en al die tijd in te steken en dat vertrouwen ons zo veel geluk brengt, kan het vaak binnen slechts enkele seconden worden vernietigd. Het kan vernietigd worden door onvoorzichtigheid, door egoïsme en door te handelen uit eigenbelang.

Wanneer zoiets belangrijks als het vertrouwen gebroken is, sterft er iets in ons. Dit gebeurt omdat één enkele leugen ervoor kan zorgen dat we duizenden waarheden betwijfelen. Leugens doen ons onszelf betwijfelen en zelfs de ervaringen waarvan we geloofden dat ze het eerlijkst waren.

Leugens hebben korte benen en lange armen

Zoals een gezegde luidt: ‘leugens hebben korte benen…’ – met een leugen schiet niemand dan ook iets op. Onoprechte woorden en daden kunnen degene die ze uitspreekt en verricht niet onderhouden.

Hoe dan ook, betekent het feit dat alles uiteindelijk zal bezwijken onder zijn eigen gewicht niet dat de klap noodzakelijk dramatisch of pijnlijk zal zijn. In feite gebeurt uiteindelijk het tegenovergestelde. De leugen en het verraad creëren een ‘voor en na’ in ons leven.

Zelfs een ezel stoot zich in het algemeen geen twee keer aan dezelfde steen.” We hebben dit gezegde allemaal weleens eerder gehoord. De uitspraak bevat zeker waarheid, maar we zouden er zorvuldig over na moeten denken.


Deze tekst wordt alleen voor informatieve doeleinden aangeboden en vervangt niet het consult bij een professional. Bij twijfel, raadpleeg uw specialist.