Liefde is meer dan woorden

Liefde is meer dan woorden
Adriana Díez

Geschreven en geverifieerd door de psycholoog Adriana Díez.

Laatste update: 27 december, 2022

Ik wens je liefde toe, die heerlijke liefde, die je vlinders in de buik geeft, een dwaze uitdrukking op je gezicht tovert, en je glimlach doet stralen. De liefde waar je niet aan kunt ontsnappen, hoe hard je het ook probeert. De verslavende liefde waar je meer van wilt, die maakt dat je het sterker wilt voelen en vooral wilt weten hoe je goed van iemand kunt houden. Want liefde is meer dan woorden.

Ik wens je ware liefde toe, niet de gemakkelijke soort, waar we al genoeg van hebben, maar de soort die elke dag gevoed wordt. De soort die jou verrast door hoe goed het voelt en die ervoor zorgt dat je er je toevlucht in wilt zoeken wanneer je je verloren voelt. Ja, liefde, die zeven eenvoudige letters, maar hoe graag ik wil dat jullie het vinden, want die letters worden al snel woorden, en zo veel daarvan! Daar komt nog bij dat je als mens zoveel meer wordt, simpelweg omdat liefde duizenden betekenissen heeft. Maar welke van al deze betekenissen, is volgens jou het belangrijkste? Het antwoord is simpel: het is degene die jou beschrijft.

Dat is de liefde die ik voor jou wens, de liefde die sterk en veilig haar armen om je heen slaat, de liefde die jou met passie kust, de liefde die je benen laat trillen, de liefde die warmte geeft als het koud is en de liefde die je lucht geeft als je geen lucht krijgt. De liefde die je het woord ‘nooit’ doet vergeten, net zoals je grenzen en je dwaze en lege beloften, die liefde die je verhalen geeft en die je laat leven. En laten we niet vergeten: als het je geen leven geeft, is het geen liefde.

Liefde is meer dan woorden

Het zal niet genoeg zijn om het gewoon te laten klinken als liefde, het moet liefde uitstralen. Niet alleen woorden, maar nog veel meer, want als we het alleen over brieven hebben, dan wens ik je niet een echte liefde.

Als je alleen maar een blik nodig hebt, als een eenvoudig gebaar alles zegt, als je niet eens aangeraakt hoeft te worden om te gaan trillen of als er zo veel chemie is dat alles zonder woorden stroomt, dat is nou liefde, de liefde die we echt willen… echte liefde.

Twee mensen die net met elkaar zijn getrouwd want liefde is meer dan wat dan ook

Ik wens je een glimlach toe, een glimlach zonder reden en een glimlach met een reden. Ik wil dat je enthousiast wordt als je praat en me niet vertelt waarom, ik wil dat je me laat voelen waarom, zodat ik er ook van kan genieten. Mijn wens is dat je zoveel liefde hebt, zoveel dat je ook aan anderen kunt geven. Geef het uit met veel vreugde, met daden, met zoveel meer dan alleen woorden.

Hopelijk verlang je ernaar veel avonturen mee te maken, te springen in het onbekende en de wereld te veroveren en alles wat er op je pad komt. Mogen al deze dingen die ik je toewens meer zijn dan woorden. Ik wil dat je ze neemt, maakt en voelt, want als je dat niet doet, betekenen ze niets.

Verlies het verlangen om ernaar te blijven streven niet

En als we het over wensen hebben… mijn wens is dat je de hoop niet verliest. Dat je na het voelen van dit alles nog steeds de wens hebt om het te ervaren en niet te stoppen met zoeken. Realiseer je dat liefde niet alleen een hoop bloemen is, het is ook het water dat ze nodig hebben om te groeien en niet te sterven. Het een kan niet zonder het ander.

Blijf op zoek naar passie en blijf het voelen, laat de liefde uit elke porie van je lichaam stromen. En in elke glimlach, blijf werken en streven zodat de liefde niet sterft. En als je vol zit, is het tijd om het aan de wereld te geven, omdat zij liefde nodig heeft en mensen die die liefde delen.

Twee mensen die elkaars handen vasthouden, maar liefde is meer dan lichamelijk contact

Als je het verliest, zoek dan uit waar het is gebleven, zowel binnen als buiten jezelf. Blijf druk uitoefenen omdat liefde alles beweegt. Geef niet op. Laat het weer los, blijf elke seconde van de dag verliefd worden. Als er iets is wat we zouden moeten betreuren, dan is het dat we het niet hebben geprobeerd, niet hebben gevochten, want liefde geneest alles. 


Deze tekst wordt alleen voor informatieve doeleinden aangeboden en vervangt niet het consult bij een professional. Bij twijfel, raadpleeg uw specialist.